Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Droguri prin curier: Un bărbat din Alba, prins de DIICOT cu peste 4.5 kilograme de stupefiante aduse din Spania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Droguri prin curier: Un bărbat din Alba, prins de DIICOT cu peste 4.5 kilograme de stupefiante aduse din Spania

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată de magistrații Tribunalului Alba pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

Citește și: Șofer din Alba trimis în judecată după ce a fost prins la volan aproape de comă alcoolică: Ce concentrație de alcool avea în sânge când a fost tras pe dreapta

La data de 2 noiembrie, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

În actul de sesizare a instanței s-a reținut, în fapt, în esenţă, că inculpatul, în perioada 02 – 06.09.2023, a transportat, prin intermediul unei societăți de coletărie, două colete în care erau disimulate șase pachete vidate în care se aflau 1.726,1 grame canabis, respectiv 2.835,9 grame canabis.

La data de 07.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc. S-a reținut că, în perioada 02-06.09. 2023, inculpatul a transportat din Spania, prin intermediul unei firme de curierat, două colete în care au fost disimulate mai multe pachete vidate conținând canabis.

La data de 06.09.2023 inculpatul a fost prins în flagrant după ce a ridicat pachetele ce conțineau o cantitate de peste 4,5 kilograme canabis.

Inculpatul nu a formulat cereri sau excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală şi nici din oficiu nu se impun a fi invocate.

Decizia poate fi atacată cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Până la pronunțarea unei hotărâri definitive, acesta beneficiază de prezumția de nevinovăție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

6 mai 2024: ,,Statu’ la vase în Lunea Paștelui”, la Șugag. Obicei tradițional străvechi ce reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și sărbătorirea Sfintei Învieri a Domnului Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Comunei Șugag și Biserica Ortodoxă Șugag, organizează la Șugag o nouă ediție a obiceiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea