Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Drept la replică. Spitalul Municipal Aiud: Fotografia pacienţilor care fac curat ilustrează o terapie complementară a practicii psihiatrice moderne – ergoterapia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Ca urmare a articolului publicat de ziarul Unirea online pe data de 26/08/2017 ţinem să precizăm următoarele: fotografia ilustrează una dintre terapiile complementare ale practicii psihiatrice moderne: ergoterapia, adică o terapie care utilizează activitatea în vederea readaptării persoanelor cu dizabilităţi fizice şi mintale.
Scopul ergoterapiei este de a le reda bolnavilor independenţa fie dându-le posibilitatea să se adapteze la deficitul lor, fie participând la ameliorarea stării lor. Indicaţiile ei sunt foarte largi: boli mintale, infirmităţi motorii (paralizii, sechele posttraumatice, miopatii, arsuri, boli cardiace etc.). Sigur că acest gen de activităţi nu se practică în pijama, dar în majoritatea cazurilor participanţii dispun de o ţinută potrivită (ex. trening).
Pacienţii participă VOLUNTAR la acest gen de activitate, în niciun caz obligat. Pe această bază, orice activitate (activităţi artizanale, activităţi de captare a atenţiei, de exprimare, scris, jocuri; reînvăţarea gesturilor vieţii zilnice; activităţi de tip profesional de toate tipurile etc.) sunt bune de folosit în măsura în care pot ajuta pacientul să le adapteze la posibilităţile sale.

Această mediere permite să se observe şi să se analizeze problemele pe care le pune boala în cauză, apoi să se propună

o soluţie cu contribuţia bolnavului şi a medicului curant. Mai mult, conform spuselor Dr. Daniel Burchiu, medic primar psihiatru, există pacienţi care revin după externare ca vizitatori pentru a participa la aceste activităţi şi a contribui la întreţinerea curţii prin donarea de flori sau alte plante ornamentale.
Dr. Bogdan A. Popa, Manager Spital Municipal Aiud

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Alba anunță întreruperea în alimentarea cu energie electrică, în mai multe localități, în intervalul 6-12 mai 2024. Intreruperile programate pentru intervalul 06.05.2024-12.05.2024 Nr. crt. Data întreruperii Localitatea/Adresa Intervalul orar 1 09/05/2024 MIRASLAU, Sat principala PARTIAL 09.00-16.00 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea