Rămâi conectat

Curier Județean

DREPT LA REPLICĂ| Primăria Alba Iulia: Consilierii PSD dezinformează cu privire la taxarea parcărilor. Îi rugăm pe albaiulieni să participe la dezbaterea pentru schimbarea regulamentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dezinformarea, demagogia și manipularea sunt metehne pe care le-au adoptat rapid noii reprezentanți ai Partidului Social Democrat din Consiliul Local Alba Iulia.

După ce au făcut doar figurație în primele luni de activitate, pesediștii au decis să facă ce au învățat mai bine: să mintă precum respiră. Astfel, într-o încercare disperată de a câștiga capital electoral, consilierii PSD dezinformează albaiulienii cu privire la regulamentul privind parcările publice din municipiul Alba Iulia și chiar își arogă faptul că ar fi inițiatorii dezbaterii publice pentru modificarea regulamentului.

Pentru corecta informare a cetățenilor, Primăria Municipiului Alba Iulia precizează că primarul Gabriel Pleșa și echipa primăriei au lansat, săptămâna trecută, o dezbatere publică privind modificarea regulamentului privind parcările publice. Ne asumăm faptul că regulamentul nu este perfect și de aceea oferim posibilitatea cetățenilor să își spună părerea și să înainteze propuneri de modificare. Despre această dezbatere au fost informați și consilierii locali, iar aleșii PSD s-au grăbit să își asume „victoria” deși, în toată această perioadă, nu au făcut altceva decât să mintă, să dezinformeze și să facă figurație politică pe rețele de socializare.

Regulamentul privind parcările publice din Alba Iulia a fost votat de fostul Consiliu Local și, potrivit legii, noua conducere a municipalității a trebuit să îl pună în aplicare deoarece nu există un temei legal pe baza căruia să continue amânarea aplicării. PSD Alba nu amintește că la votarea actualului regulament, în Consiliul Local, consilierii săi nu au depus amendamente, nu au cerut modificări, nu au fost vocali și nu i-a interesat părerea cetățenilor. Liderul actual al grupului de consilieri PSD, Bogdan Medrea, a fost membru și în fostul Consiliu Local, însă a tăcut mâlc într-o complicitate politică suspectă cu fosta conducere administrativă.

Taxarea parcărilor nu este o invenție locală, cum susțin doamnele și domnii consilieri locali de la PSD, ci o măsură aplicată în orașele civilizate din România și din Europa. Am fi așteptat mai multă înțelepciune și mai puțină demagogie politică din partea unor oameni, care cu siguranță au vizitat orașe europene, însă se pare că au avut ca repere mall-uri cu haine și genți, nu exemplele de civilizație urbană.

Așa cum primarul și conducerea Primăriei Alba Iulia au anunțat, în mai multe rânduri, banii din taxarea parcărilor vor fi folosiți pentru amenajarea unor noi parcări în municipiu. Lipsa parcărilor, coroborată cu dezvoltarea urbanistică haotică sunt probleme reale care au fost ascunse sau ignorate de vechea administrație locală din Alba Iulia. Nu invocăm greaua moștenire, ci dorim să se știe realitatea de la care pornim. În această primăvară vrem să începem amenajarea a câteva sute de noi locuri de parcare, iar primele vor fi în Centru, în locul Cinematografului Columna. Ulterior, vom demara împreună cu Consiliul Județean Alba construirea unei parcări supraterane lângă spitalul județean. În total, echipa primăriei are în plan construirea în următorii 4 ani a minim 2000 de noi locuri de parcare publice.

Încheiem acest comunicat cu un exercițiu de transparență pe care îl vom face frecvent din respect pentru cetățenii din Alba Iulia. Astfel, prezentăm public situația încasărilor din taxarea parcărilor, pentru perioada 01.01.2021- 29.01.2021. Suma încasată din abonamente (valabile în zona 1 și 2) este de 410.257 de lei. Valoarea sumelor plătite prin SMS pentru Zona 0 este de 4.325 de lei, iar alți 2.491 de lei au fost plătiți cu cardul. Pentru Zona 1, valoare plăților prin SMS se ridică la 5.806 de lei și alți 2.707 de lei cu cardul. În Zona 2, s-au plătit 434 de lei prin SMS și 216 lei prin card. De asemenea, au fost cumpărate tichete răzuibile pentru toate zonele în valoare de 2057 de lei. În total, au fost încasate sume din taxarea parcărilor în valoare de 428.293 lei.

Pe această cale, anunțăm cetățenii din Alba Iulia că am lansat în dezbatere publică modificarea regulamentului privind parcările publice din Alba Iulia, iar părerile și propunerile albaiulienilor le așteptăm și on-line pe adresa [email protected].

Departamentul de comunicare din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea