Rămâi conectat

Curier Județean

Drept la replică: La Ciugud NU se face curăţenia de iarnă „cu buldoexcavatorul şi chibritul” – Focul la resturile vegetale de la Drâmbar, un act al unei persoane rău intenţionate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Administraţia locală din Ciugud şi-a propus în urmă cu mai mulţi ani să transforme localitatea într-o comunitate europeană astfel că una dintre priorităţile noastre a fost şi este protejarea mediului înconjurător.

Curăţenia localităţii, a cursurilor de apă, colectarea selectivă a gunoiului dar şi derularea unor campanii de conştientizare privind importanţa protejării naturii sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-am făcut la Ciugud. În scurt timp am ajuns să fim exemplu de bune practici în România în ceea ce priveşte colectarea selectivă a gunoiului din gospodării şi implicarea copiilor, prin înfiinţarea „Patrulei Eco”, în conştientizarea populaţiei.

Cu sinceră tristeţe am citit articolul dumneavoastră (n.red. FOTO-VIDEO/ ȘTIREA TA: Fum gros pe pășunea de la Drâmbar – Autoritățile fac curățenia de iarnă cu buldoexcavatorul și… chibritul) şi ne-am simţit datori faţă de cetăţeni şi opinia publică să vă precizăm că la Ciugud NU se face curăţenia de iarnă „cu buldoexcavatorul şi chibritul”. Administraţia locală desfăşoară în această perioadă o curăţenie în comună, aşa cum se face în orice comunitate de gospodari însă tot ceea ce facem este cu respect pentru natură dar mai ales pentru cetăţeni.

Astfel în mai multe zone din comună au fost toaletaţi arborii, resturile vegetale fiind depozitate pentru ca apoi să fie tocate cu un tocător special şi folosite ca îngrăşământ natural. Acest lucru s-a întâmplat şi pe malul Mureșului la Drâmbar, unde colegii noştri au curăţat întreaga zonă, iar resturile vegetale şi crengile au fost adunate grămadă pentru a putea fi ulterior încărcate într-un camion pentru a fi tocate.

Din păcate, joi, 21 decembrie 2017, acea grămadă de resturi vegetale a luat foc şi presupunem că a fost un act al unei persoane rău intenţionate care nu are însă legătură cu activitatea desfăşurată de administraţia comunei Ciugud în zonă. Angajații primăriei Ciugud au intervenit cu un buldoexcavator, care era în apropierea pentru a limita proporțiile incendiului. Din păcate incendiul a degajat mult fum, fără însă să fie un caz de poluare. Pe această cale ne cerem scuze cetăţenilor care au suferit un disconfort din cauza acestui incident şi îi asigurăm că vom lua toate măsurile necesare pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple.

În încheiere vă asigurăm că suntem în slujba şi la dispoziţia cetăţenilor pentru o comună modernă şi europeană. Conducerea şi funcţionarii Primăriei Ciugud sunt mereu la dispoziţia cetăţenilor pentru orice problemă legată de comunitate şi de administrarea localităţii.

Echipa Primăriei Ciugud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbat, căzut cu bicicleta, aflat în stop cardio-respirator, în localitatea Boz. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea echipajului medical la locul producerii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea