Curier Județean
Drept la replică: La Ciugud NU se face curăţenia de iarnă „cu buldoexcavatorul şi chibritul” – Focul la resturile vegetale de la Drâmbar, un act al unei persoane rău intenţionate
Administraţia locală din Ciugud şi-a propus în urmă cu mai mulţi ani să transforme localitatea într-o comunitate europeană astfel că una dintre priorităţile noastre a fost şi este protejarea mediului înconjurător.
Curăţenia localităţii, a cursurilor de apă, colectarea selectivă a gunoiului dar şi derularea unor campanii de conştientizare privind importanţa protejării naturii sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le-am făcut la Ciugud. În scurt timp am ajuns să fim exemplu de bune practici în România în ceea ce priveşte colectarea selectivă a gunoiului din gospodării şi implicarea copiilor, prin înfiinţarea „Patrulei Eco”, în conştientizarea populaţiei.
Cu sinceră tristeţe am citit articolul dumneavoastră (n.red. FOTO-VIDEO/ ȘTIREA TA: Fum gros pe pășunea de la Drâmbar – Autoritățile fac curățenia de iarnă cu buldoexcavatorul și… chibritul) şi ne-am simţit datori faţă de cetăţeni şi opinia publică să vă precizăm că la Ciugud NU se face curăţenia de iarnă „cu buldoexcavatorul şi chibritul”. Administraţia locală desfăşoară în această perioadă o curăţenie în comună, aşa cum se face în orice comunitate de gospodari însă tot ceea ce facem este cu respect pentru natură dar mai ales pentru cetăţeni.
Astfel în mai multe zone din comună au fost toaletaţi arborii, resturile vegetale fiind depozitate pentru ca apoi să fie tocate cu un tocător special şi folosite ca îngrăşământ natural. Acest lucru s-a întâmplat şi pe malul Mureșului la Drâmbar, unde colegii noştri au curăţat întreaga zonă, iar resturile vegetale şi crengile au fost adunate grămadă pentru a putea fi ulterior încărcate într-un camion pentru a fi tocate.
Din păcate, joi, 21 decembrie 2017, acea grămadă de resturi vegetale a luat foc şi presupunem că a fost un act al unei persoane rău intenţionate care nu are însă legătură cu activitatea desfăşurată de administraţia comunei Ciugud în zonă. Angajații primăriei Ciugud au intervenit cu un buldoexcavator, care era în apropierea pentru a limita proporțiile incendiului. Din păcate incendiul a degajat mult fum, fără însă să fie un caz de poluare. Pe această cale ne cerem scuze cetăţenilor care au suferit un disconfort din cauza acestui incident şi îi asigurăm că vom lua toate măsurile necesare pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple.
În încheiere vă asigurăm că suntem în slujba şi la dispoziţia cetăţenilor pentru o comună modernă şi europeană. Conducerea şi funcţionarii Primăriei Ciugud sunt mereu la dispoziţia cetăţenilor pentru orice problemă legată de comunitate şi de administrarea localităţii.
Echipa Primăriei Ciugud
Curier Județean
Reabilitarea fântânii arteziene din Alba Iulia: Primăria a lansat achiziția publică pentru materiale și servicii
Reabilitarea fântânii arteziene din Alba Iulia: Primăria a lansat achiziția publică pentru materiale și servicii
Municipiul Alba lulia a lansat o achiziţie directă de furnizare a unor materiale și servicii pentru reabilitarea fântânii arteziene din Parcul Unirii.
Obiective:
1. Schimbarea elementelor de sticla sparte sau fisurate ale figurinei centrale a fântânii arteziene din Parcul Unirii a Municipiului Alba Iulia
2. Spalarea figurinei centrale a fântânii arteziene din Parcul Unirii a Municipiului Alba Iulia fântânii arteziene din Parcul Cetate a Municipiului Alba Iulia si tratarea cu vopsea epoxidica a interiorului cuvei.
Datorita expunerii la factorii de mediu: ploi, ninsoare, inchet-dezghet, praf, etc. pe cadrul de inox si elementele de sticla ale fântânii arteziene s-a depus de praf si calcar, fiind necesara curatarea acestora, iar unele elemente de sticla s-au spart, ciobit sau fisurat fiind necesara schimbarea acestora.
Pentru realizarea lucrărilor solicitate este nevoie de montarea unei schele in jurul obiectivului cu inaltime de pana la 7,00m.
Prestaţiile solicitate:
1. Achizitonarea a 50 de elemente din sticla model 1 cu următoarele caracteristici:
– tip sticla – Sticla de Murano de culoare turcoaz prezgariat;
– grosimea de 6,00cm;
– forma de trapez isoscel cu următoarele dimensiuni H=60,00cm, 2 laturi cu L=60,10cm, baza mare=23,00cm, baza mica=17,60cm;
2. Achizitonarea a 50 de elemente din sticla model 2 cu următoarele caracteristici:
– tip sticla – Sticla de Murano de culoare turcoaz prezgariat;
– grosimea de 6,00cm;
– forma de trapez isoscel cu următoarele dimensiuni H=60,00cm, 2 laturi cu L=60.20cm, baza mare=17,60cm, bazamica=12,20cm;
3. Schimbarea elementelor de sticla sparte, fisurate si ciobite cu elementele de sticla achiziţionate.
4. Spalarea figurinei centrale, cu detergenţi specifici fiecărei sprafete de inox sau sticla.
Curier Județean
FOTO| Peste 20 de străzi din Cugir vor fi modernizate până la sfârșitul lui 2023: Investiție de peste 27 de milioane de lei
23 de străzi, majoritatea din cartierul Cindeni din Cugir, vor fi modernizate până la sfârșitul anului 2023 în baza unui proiect european prin care administrația locală își propune să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor din zonă.
Au fost deja executate lucrări pe străzile Mihail Kogălniceanu, Dorului, Traian, Lacului, Gh.Lazăr și Crângului. Urmează să intre în proces de modernizare străzile: Pârâului, Carpaţi, Livezii, Nuferilor, Horea, Fagului, Crinului, Munteniei, Cooperatorilor, Ştrandului, Biruinţei, Decebal, Mărăşeşti, I. Slavici, Libertăţii, G. Coşbuc, Ghe. Asachi.
Practic, infrastructura rutieră va fi reabilitată pe o lungime totală de 6.300 m. La nivelul celor 23 de străzi vor fi executate:
-refacerea carosabilului;
-reabilitarea trotuarelor;
-amenajarea de piste pentru bicicliști;
-amenajarea de spații verzi;
-introducerea canalizației;
-rețele de alimentare cu apă (unde este cazul);
-introducerea canalizării pluviale.
Investiția face parte din proiectul cu finanțare europeană ”Revitalizarea și îmbunătățirea calității vieții din zona urbană arondată școlii Singidava” finanțat prin POR 2014-2020, care are scopul să crească mobilitatea populației și să faciliteze accesul elevilor la educație. Din acest motiv, proiectul are două componente, de modernizare a instituției de învățământ și de reabilitare a străzilor arondate acesteia.
Reamintim că lucrările la cele două clădiri ale Școlii Gimnaziale „Singidava” au început încă de anul trecut. Localul de pe strada Ghe. Asachi a fost deja modernizat în procent de 90%, în timp ce la clădirea școlii din strada Alexandru Sahia intervențiile s-au sistat pe parcursul anului școlar, aici fiind executate lucrări de anvelopare a clădirii și de schimbare a acoperișului.
Valoare totală a proiectului este de peste 27 de milioane de lei, din care aproape 22,8 milioane lei (adică mai mult de 4,89 milioane de euro) sunt fonduri nerambursabile, restul fiind contribuția orașului Cugir.
Curier Județean
Aproape 10 kilometri de drumuri vor fi modernizați în comuna Poșaga: Licitație de peste 7.2 milioane de lei
Aproape 10 kilometri de drumuri vor fi modernizați în comuna Poșaga: Licitație de peste 7.2 milioane de lei
Primăria comunei Poșaga a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru atribuirea contractului în vederea modernizării infrastructurii rutiere locale.
Valoarea totală estimată a contractului propus este în valoare de 7.229.832 de lei, fără TVA.
Proiectul vizează modernizarea infrastructurii rutiere pe drumurile comunale 42 (pe lungime totală de 3.400 metri) și 45 (pe o lungime totală 6.000 de metri). Lucrările vor avea loc în satele Orăști, Segagea și Poșaga de Sus.
Se urmărește astfel realizarea unui acces mai bun în zonă pentru transportul forestier, accesibilizându-se o suprafață mare de pădure, dar și facilitarea accesului populației din satele aparținătoare comunei Poșaga spre centrul comunei. Proiectul beneficiază de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.
Lucrările necesare construcției drumurilor sunt trasate in teren cu picheți si reperaje (țăruși cu vopsea, banda alb cu roșu. Pichetii sunt marcati cu vopsea si se inscripționează elementele curbelor; poziția: podețelor, stațiilor de încrucișare, indicatoare de circulație.
-
Opinii - Comentariiacum o oră
Mesaje de Florii 2023. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
PĂCĂLELI „de ţinut minte” de 1 APRILIE 2023. Eşti pus pe şotii? Vezi cele mai tari FARSE pe care le poţi face cunoscuţilor
-
Opinii - Comentariiacum 55 de minute
MESAJE de 1 Aprilie – Ziua Păcălelilor. Ce SMS-uri şi farse le poţi transmite prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 57 de minute
MESAJE şi SMS-URI haioase de 1 APRILIE. Păcăleli, glume şi cele mai tari farse pe care le poţi face prietenilor
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
Mesaje de Florii 2023. FELICITĂRI și URĂRI în Duminica Floriilor pentru apropiați, rude și cunoștințe
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
Mesaje amuzante de 1 Aprilie: SMS-uri și mesaje pe care le poți trimite prietenilor de Ziua Păcălelilor