Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

DREPT LA REPLICĂ | Fabrica de Arme Cugir va depăși problemele temporare cu care se confruntă!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De la data instalării mele în funcția de Director General al Fabricii de Arme Cugir, domnul senator Pereș nu a vizitat niciodată fabrica, nu m-a contactat niciodată și nu a avut niciodată curiozitatea să se intereseze de activitatea fabricilor din Cugir și de problemele cu care acestea se confruntă.

    Referitor la managementul SC Fabrica de Arme Cugir precizăm faptul că la data preluării fabricii în aprilie 2013, aceasta avea datorii istorice de ordinul sutelor de miliarde de lei, provenite din “managementul performant” al colegilor de partid a domnului senator. Pe parcursul ultimului an, am demarat o întreagă campanie de rentabilizare a activității fabricii, care a constat în:

    -retehnologizarea fluxurilor de producție prin investiții de peste 400.000 de euro, primele investiții făcute în Fabrica de Arme de la înființarea ei, si care își vor dovedi eficiența în următoarea perioadă.

    -renegocierea contractelor, împreună cu SN Romarm, având la baza fundamentele economice în consens cu realitățile pieței, reușind să obținem un preț mai avantajos pentru produsele noastre. Observăm cu surprindere că domnul senator este supărat că am reușit să obținem un preț mai bun pentru produsele noastre, sau probabil dânsul dorea un profit mai mare pentru partenerul străin.

    Nu este un secret faptul că anul trecut, în urma renegocierii contractelor cu partenerii tradiționali, s-a reușit prelungirea acestora până în anul 2016 , cu o creștere semnificativă a numărului de produse față de anii precedenți.

    Pentru onorarea contractelor, conducerea fabricii a solicitat prin Memorandum Guvernului României angajarea de personal suplimentar, după aprobarea acestuia  fiind angajat personal suplimentar pe parcursul ultimului an. Având în vederea situația social-economica a orașului Cugir, oare domnul senator Peres este deranjat și supărat ca 200 de familii din Cugir au asigurată o sursă de existență?

    Faptul că a fost hotărât de către conducerea fabricii ca toți salariații să meargă în concediu legal plătit pentru 10 zile, nu se datorează managementului societății, care și-a îndeplinit toate obligațiile (cantitativ, calitativ și la timp) , ci exclusiv dificultăților cu care se confruntă partenerul extern pe piața internațională.

    Menționam și faptul că atât SC Fabrica de Arme Cugir cât şi UM Cugir sunt filiale ale SN Romarm, în a cărei atribuții intră politica de relații comerciale, filialele având rol de producător, cu atribuții limitate în negocierea contractelor și comercializarea produselor.

    Ne bucură interesul arătat de domnul senator vizavi de societatea noastră și ne-ar face o deosebită plăcere ca domnia sa să se informeze direct de la sursă de problemele cu care ne confruntăm, în scopul rezolvării acestora, și îi dorim mult succes în activitatea domniei sale în cadrul Comisiei de Agricultură din Senatul României.

    În final le transmit angajaților noștri să aibă încredere că vom face toate demersurile pentru depășirea problemelor temporare cu care ne confruntăm și să aibă speranța într-un viitor bun al Fabricii de Arme Cugir!

    Ing. Mircea Trifan

    Director General SC Fabrica de Arme Cugir


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea