Rămâi conectat

Curier Județean

DREPT LA REPLICĂ| Călin Matieș: Viețile pierdute ale semenilor mei nu sunt motiv de “spectacol” politic!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deși nu credeam că mai este nevoie să îmi explic anumite gesturi, o voi face. Nu voi începe cu faptul că am dus portul popular în Senatul României, pentru că aceasta ar trebui să fie o normalitate și nu o excepție.

Cele 2 lumânări duse în mod simbolic, astăzi, și depuse pe pupitrul Doamnei senator Anca Dragu, Președinte al Senatului României au avut un simbolism clar. Departe de a fi un “spectacol”, a fost un semnal de alarmă. Unora din Senat le-a scăpat și, îmi pare că, inclusiv la nivel județean gestul meu a ajuns să fie mediatizat fără a i se înțelege substratul.

În opinia mea, pentru situația de astăzi, vinovați sunt toți cei care au condus sistemul de sănătate în ultimii 50-60 de ani. Credeți că doar din 22 Decembrie 1989 ar trebui să începem numărătoarea?! La fel de adevărat este faptul că, în ultimii 30 de ani s-a construit un singur spital în România.

Dar, mai știu și că în ultimii 30 de ani am plătit taxe și impozite către statul român pentru ca astfel de cazuri ca Maternitatea Giulești, Colectiv, Piatra Neamț, Matei Balș și celelalte să nu aibă loc niciodată.

Sunt doar de 5 luni în politică, dar asta nu înseamnă că mă voi ascunde în spatele acestui fapt. Dar nici nu puteam ca astăzi să îi cer demisia lui Victor Ponta, de exemplu? Sau Vioricăi Dăncilă, lui Nelu Tătaru sau lui Ludovic Orban? Cine să își asume ASTĂZI drama de la Balș? Pentru cea de la Piatra Neamț am înțeles de la fostul ministru Tătaru: am fost vinovați noi toți, nu el. Dovadă că el și-a continuat mandatul, iar românii și-au îngropat morții…

Cele 2 lumânări au avut și 2 destinatari clari: unul a fost colegul de partid al doamnei Dragu – ministrul Sănătății, iar celălalt a fost președintele Klaus Johannis. Cum nu știam dacă se întorsese de la schi, m-am gândit că șefa Senatului (al doilea om în stat) ar putea face onorurile…

“Spectacolul” îl las pe seama altora, pentru că gestul meu a fost îndreptat spre cei care nici astăzi nu au nicio mustrare de conștiință. Nu putem doar să asistăm pasiv cum ne iau spitalele foc pentru a (nu) găsi apoi vinovații. Ce ar fi să începem să facem totul pentru ca astfel de drame să nu mai aibă loc niciodată?

Voi propune în plenul reunit al Parlamentului României, la adoptarea Bugetului de stat, un proiect de țară de modernizare rapidă a instalațiilor electrice și a sistemelor de detectare automată a incendiilor la nivelul fiecărei unități spitalicești. Credeți că parlamentarii României vor vota?

PS: Vinovații de la Piatra Neamț nici acum nu s-au găsit…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști Un tânăr de 18 ani din Zlatna s-a răsturnat pe malul râului Ampoi cu o autoutilitară de la serviciu. După cercetările efectuate de polițiști s-a aflat că acesta nu avea permis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea