Dovada că cititorii ziarelor online caută mai mult știri negative

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Timp de o zi, un site de știri din Rusia a luat decizia să publice exclusiv informații pozitive. Astfel și-a pierdut 66 la sută dintre cititori

onlinePlatforma de ştiri locală şi-a anunţat intenţia cititorilor duminică, 30 noiembrie: „Aveţi sentimentul că sunteţi înconjuraţi de informaţii negative? Aveţi câteodată chef să nu citiţi ştiri deprimante dimineaţa? Credeţi că ştirile pozitive sunt un mit? Ei bine, vom încerca să dovedim contrariul mâine!”.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Astfel, pe 1 decembrie, site-ul a publicat ştiri îmbucurătoare – precum construirea la timp a unui tunel în oraş -, dar şi informaţii prezentate într-o lumină pozitivă. Un articol despre traficul rutier avea titlul: „Fără incidente pe şosele, în ciuda ninsorii”.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Numărul cititorilor, foarte obişnuiţi cu subiectele grave, s-a redus drastic în acea zi.

Pe pagina sa de pe platforma Facebook, redactorul-şef adjunct nu şi-a ascuns tristeţea, explicând că audienţa zilnică a scăzut cu două treimi în acea zi: „Am căutat pozitivul în actualitate şi am avut impresia că l-am găsit. Dar nimeni nu îl doreşte. Aceasta este problema”.

Începând de a doua zi, City Reporter s-a întors la promovarea ştirilor despre accidente şi fapte diverse pentru care este atât de apreciat.

Mai multe studii au arătat că tendinţa cititorilor este de a prefera informaţiile despre subiecte grave. În 2007, institutul de sondare a opiniei publice Pew scria că cele mai urmărite trei teme în presa americană, începând de la mijlocul anilor 1980, sunt războiul, condiţiile meteorologice nefavorabile şi problemele economice.

Sursa Mediafax.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

ioan 8 decembrie 2014 at 18:04

…in mama rusia sigur, in alte parti ale lumii facem studii si om vedea mai apoi…obisnuinte umane repetitive reflecta aceste tendinte…a era sa uit ,si ” otca vivorova”…

Comentariile sunt oprite