Două trasee turistice din mirifica zonă a Munţilor Trascău, omologate de Ministerul Turismului

Două trasee turistice din mirifica zonă a Munţilor Trascău, omologate de Ministerul Turismului.

Ministerul Turismului a omologat recent două trasee turistice în zona Munților Trascău, decizie care permite trasarea și întreținerea acestora pentru turiști. Primul traseu se desfășoară pe ruta Cabana Râmeț – Cheile Râmețului (prin apă) – Cheia – Valea Poienii – Sub Piatră – Sălciua de Jos, pe teritoriul comunelor Râmeț și Sălciua.

Marcajul traseului este cu cruce albastră, iar durata de parcurgere este cuprinsă între 9-10 ore. Gradul de dificultate este unul mediu, ceea ce înseamnă că turiștii care aleg să parcurgă acest traseu nu au nevoie de echipament special. Al doilea traseu omologat oficial are următoarea rută: Sălciua de Jos – Poiana Șipote – Peștera Poarta Zmeilor – Platoul Bedeleu – Cheile Plaiului – Izvoarele, pe teritoriul comuneor Sălciua și Livezile.

Marcajul traseului este simbolul ”cruce roșie”, iar durata de parcurgere este de 5-6 ore. Și acesta are un nivel mediu de dificultate și poate fi parcurs tot timpul anului. Ambele trasee sunt amenajate și întreținute de Serviciul Public Județean Salvamont Alba cu sprijinul Consiliului Județean și traversează zona spectaculoasă a masivului Bedeleu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...