Două persoane din Cugir, printre pacienții confirmați pozitiv cu COVID-19: Un bărbat de 40 de ani și o femeie de 63 de ani, infectați cu coronavirus

Două persoane din Cugir, o femeie de 63 de ani și un bărbat de 40, se află printre cei patru pacienți confirmați pozitiv joi seara.

Cinci persoane din Cugir, care prezentau simptome de infectare cu coronavirus au fost trimise pentru testare la Alba Iulia, marți 31 martie 2020.

ELIT

Potrivit directorului Spitalului Orășenesc Cugir, jr. Florin Arion, două persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, fiind  vorba despre un bărbat de 40 de ani și de o femeie de 63 de ani.

Toți se află sub atenta supraveghere a cadrelor medicale, fiind internați în cadrul secției de boli infecțioase, special amenajată pentru cazurile COVID-19.

Spitalul Orășenesc Cugir va primi un set de recoltare cu medii de cultură, cu ajutorul cărora se vor conserva probele care ulterior vor fi trimise spre testare la Alba Iulia. Astfel, pacientul care este suspect de coronavirus, nu va mai fi trimis la Alba Iulia pentru recoltare. Pacientului i se vor recolta probe la Cugir și va fi ținut în spitalul din oraș, în izolare, în zona special amenajată, până la sosirea rezultatelor.

Până la sosirea recoltatoarelor însă, pacienții care prezintă simptome de coronavirus și sună la 112, vor răspunde la 6 întrebări, iar în funcție de răspunsuri vor intra sau nu în categoria de suspecți de COVID-19. Pacientului i se va recomanda, în funcție de situație, să rămână la domiciliu, iar reprezentanții DSP Alba fie îi vor preleva probe de acasă, fie va fi transportat cu izoleta la spitalul din Alba Iulia.

În prezent, cadrele medicale de la SJU Alba Iulia acordă îngrijiri de specialitate la 7 pacienți infectați cu noul coronavirus (trei fiind confirmați zilele trecute).

Primii doi pacienți internați la SJU Alba Iulia au fost declarați vindecați.

Locuitorii județului Alba sunt rugați să respecte cu strictețe toate măsurile impuse de autoritățile publice implicate în prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor și combaterea pandemiei.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...