Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două persoane din Cugir, printre pacienții confirmați pozitiv cu COVID-19: Un bărbat de 40 de ani și o femeie de 63 de ani, infectați cu coronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Două persoane din Cugir, o femeie de 63 de ani și un bărbat de 40, se află printre cei patru pacienți confirmați pozitiv joi seara.

Cinci persoane din Cugir, care prezentau simptome de infectare cu coronavirus au fost trimise pentru testare la Alba Iulia, marți 31 martie 2020.

Potrivit directorului Spitalului Orășenesc Cugir, jr. Florin Arion, două persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus, fiind  vorba despre un bărbat de 40 de ani și de o femeie de 63 de ani.

Toți se află sub atenta supraveghere a cadrelor medicale, fiind internați în cadrul secției de boli infecțioase, special amenajată pentru cazurile COVID-19.

Spitalul Orășenesc Cugir va primi un set de recoltare cu medii de cultură, cu ajutorul cărora se vor conserva probele care ulterior vor fi trimise spre testare la Alba Iulia. Astfel, pacientul care este suspect de coronavirus, nu va mai fi trimis la Alba Iulia pentru recoltare. Pacientului i se vor recolta probe la Cugir și va fi ținut în spitalul din oraș, în izolare, în zona special amenajată, până la sosirea rezultatelor.

Până la sosirea recoltatoarelor însă, pacienții care prezintă simptome de coronavirus și sună la 112, vor răspunde la 6 întrebări, iar în funcție de răspunsuri vor intra sau nu în categoria de suspecți de COVID-19. Pacientului i se va recomanda, în funcție de situație, să rămână la domiciliu, iar reprezentanții DSP Alba fie îi vor preleva probe de acasă, fie va fi transportat cu izoleta la spitalul din Alba Iulia.

În prezent, cadrele medicale de la SJU Alba Iulia acordă îngrijiri de specialitate la 7 pacienți infectați cu noul coronavirus (trei fiind confirmați zilele trecute).

Primii doi pacienți internați la SJU Alba Iulia au fost declarați vindecați.

Locuitorii județului Alba sunt rugați să respecte cu strictețe toate măsurile impuse de autoritățile publice implicate în prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor și combaterea pandemiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea