Două magazine Carrefour din România, închise. Inspectorii ANPC au găsit ALIMENTE expirate și păstrate în condiții mizerabile

Două magazine Carrefour din România, închise. Inspectorii ANPC au găsit ALIMENTE expirate și păstrate în condiții mizerabile

Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea temporară, pe o perioadă de până la 6 luni, a două magazine din reţeaua Carrefour, informează Agerpres. ANPC a găsit produse expirate, pește stricat, mâncare gătită păstrată în condiții necorespunzătoare și alte nereguli. Cele două magazine închise sunt Carrefour Park Lake și Carrefour Grand Arena, ambele din Capitală.

La Carrefour Bucureşti Grand Arena, în d epartamentul Gastronomie nu se respectau condiţiile de temperatură la masa caldă, iar unele produse aveau data limită de consum depăşită.

Elit ELIT

În acelaşi timp, au fost constatate caracteristici calitative neconforme ale produselor expuse, produse nesigure din cauza lipsei elementelor de identificare sau de etichetare dublă, lipsa informării la locul de vânzare cu privire la prezenţa unor alergeni şi nerespectarea declarării ingredientelor iniţiale ale unor produse.

La raionul de Pescărie, unele specii de peşte prezentau caracteristici calitative neconforme (alterare), iar condiţiile de temperatură la expunere în vederea vânzării nu erau respectate.

sursa: stiripesurse.ro

Foto: arhivă