Două localități din Cluj, în CARANTINĂ, după explozia cazurilor de COVID-19: Departamentul pentru Situații de Urgență a emis ordinele

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Prefectura Cluj a anunțat vineri, că au fost emise ordinele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență carantinarea localităților Sic și Savădisla, unde rata de infectare a ajuns la 8,73, respectiv 6,3 cazuri la o mie de locuitori.

„Au fost emise ordinele șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind carantinarea celor două localități stabilite de către CJSU aseară. Am intrat deja de la ora 5 dimineața cu dispozitivele de ordine publică, pentru informare și îndrumare”, a transmis Prefectura Cluj.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a adoptat, joi, o hotărâre prin care solicita Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției emiterea Ordinului Comandantului Acțiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală în localitatea Sic, comuna Sic, și localitatea Săvădislă, comuna Săvădisla.

Decizia a fost luată întrucât rata de infectare cu noul coronavirus este de 8,73 cazuri la 1.000 de locuitori în comuna Sic, respectiv 6,30 cazuri la 1000 de locuitori în comuna Săvădisla, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanțe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare.

Carantina urmează să fie instituită de sâmbătă, de la ora 0.00, pentru 14 zile, pentru ambele localități.

Sursa: ziare.com

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419