Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două linii ale STP Alba Iulia, modificate, pentru a facilita transportul elevilor. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două linii ale STP Alba Iulia, modificate, pentru a facilita transportul elevilor. Proiectul, pe masa consilierilor locali

Programul de circulație al autobuzelor ar putea suferi ușoare modificări pentru a facilita transportul elevilor, care este îngreunat de lucrările pentru mobilitatea urbană. 

Prin lipsa unei curse care să asigure transportul elevilor la scoală, actualul program de transport nu satisface necesităţile de deplasare ale elevilor înmatriculaţi la Liceul Sf Iosif.

Acest fapt creează un disconfort în ceea ce priveşte mobilitatea urbană a elevilor din mai multe cartiere ale municipiului (Miceşti, Bărăbanţ, Cetate), fiind condiţionaţi de autoturismul propriu sau de schimbarea liniilor de transport în comun existente.

Ca urmare a discuţiilor purtate cu reprezentanţii Liceului Teoretic Sf Iosif Alba Iulia precum şi cu STP SA Alba Iulia, s-a constatat că elevii acestui liceu au domiciliul în diferite zone ale oraşului precum şi faptul că nu există o linie directă către liceu care să deservească toţi elevii.

Pentru a ajunge la şcoală aceştia sunt condiţionaţi fie de schimbarea mijlocului de transport fie de utilizarea unor linii de transport care au traseu mai lung, ceea ce creează un disconfort în special pentru elevii de vârstă mai mică.

Din aceste motive, pentru a facilita transportul elevilor care învaţă la Liceul Teoretic Sf. Iosif, se propune actualizarea programului de transport în acest sens, respectiv introducerea unor curse suplimentare pe linia 110 (dispre cartierul Micesti) şi linia 107 (dispre cartierul Bărăbanţ) care să includă în traseul cursei şi zona Liceului Sf Iosif.

Modificările programului de transport propuse sunt următoarele :

Linia 110 – se suplimentează cu un mijloc de transport cursele cu plecare din staţia Gară de la ora 06;45, ora 12;30 şi ora 13;10 şi retur care vor avea următorul traseu :

– cursele cu plecare la orele 6;45(2*) vor circula :

– una pe ruta Gară – Centru – Moţilor – Horea – Cloşca – Mercur – str. Albac -Orizont- Dealului-Zavoi şi retur Zavoi-Albac- Moţilor – Cloşca – Horea – Centru – Gară

– una pe ruta Gară – Centru – Moţilor – Horea – Cloşca – Mercur – str. Albac -Orizont- Dealului-Zavoi şi retur Zavoi-Albac- Moţilor – Revoluţiei 1989 – Lalelelor – Liceul Teoretic Sf. Iosif – Gară*

– cursele cu plecare la orele 12;30(2*)şi 13;10(2*) vor circula :

– una pe ruta Gară – Centru – Moţilor – Horea – Cloşca – Mercur – str. Albac -Orizont- Dealului-Zavoi şi retur Zavoi-Albac- Moţilor – Cloşca – Horea – Centru – Gară

– una pe ruta Gară – Liceul Teoretic Sf. Iosif – Lalelelor – Revoluţiei 1989 – Calea Moţilor – str. Albac – Orizont- Dealului-Zavoi şi retur Zavoi-Albac- Moţilor – Cloşca – Horea -Centru – Gară*

Linia 107 – se suplimentează cu un mijloc de transport cursele cu plecare din staţia Gară de la ora 07;10, ora 12;15 şi retur, care vor circula doar pe perioada şcolii.

Cursele marcate cu ”*” vor circula doar pe perioada cursurilor şcolare.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Moment INEDIT după ceremonia de arborare a drapelului, la Alba Iulia: Avocatul Ioan Gordiță, cântec patriotic de Ziua Națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

De un moment inedit, susținut de avocatul Ioan Gordiță, au avut parte cei prezenți joi, 30 noiembrie, în Piața Tricolorului, la ceremonia de arborare a drapelului României, în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României.

Îndrăgitul interpret de muzică populară a surprins plăcut prin interpretarea unui cântec patriotic, după terminarea ceremoniei de arborare a drapelului pe catarg, în Piața Tricolorului.

Citește și: 1 DECEMBRIE 2023, la Alba Iulia. PROGRAMUL manifestărilor de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Paradă militară, concerte și foc de artificii

”Dacă eu nu știu ce înseamnă 1 decembrie, atunci cine? Aici s-a făcut Unirea, aici vibrează patriotismul. Enescu a zis că dacă inima nu vibrează, nu vibrează nici muzica. Iar Eminescu a zis că nic vântul nu mișcă un fir de păr în capul omului fără voia lui Dumnezeu, dar Eminescu nu a făcut decât să îl citeze pe Apostolul Pavel.

Orașul este îmbrăcat în sărbătoare ca de obicei. Eu când vin la ora 7 la Catedrală, la liturghie, îmi fac un video și zic Veniți români, veniți la Mecca voastră, veniți la Alba Iulia în Ardeal”, a spus Ioan Gordiță celor prezenți.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE 2023. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Avocaţii sunt în general, oameni buni de gură. În cazul domnului avocat Ioan Gordiţă din Baroul Alba, acest adevăr se probează şi printr-o voce deosebită, de autentică vibraţie şi inspiraţie folclorică, glasul său şi cântecele sale fiind tot mai mult îndrăgite şi apreciate, scria în urmă cu mai bine de 11 ani regretatul Gheorghe Ciul.

Avocatul Ioan Gordiţă s-a născut la 11 februarie 1969 la Lupşa şi a rămas orfan de tată încă din anii copilăriei. Ca orice moţ priceput şi pasionat de ştiinţele tehnice a prins gustul meseriei iar pe cel pentru justiţie în anii armatei. „Prima legătură cu justiţia am avut-o în armată. După ce am făcut 9 luni la Unitatea de Vânători de munte din Braşov, am fost transferat la Unitatea de Tancuri şi Artilerie din Târgu Mureş unde am devenit curierul Procuraturii militare din oraş. Aici am asistat la tot felul de procese şi am avut ocazia să întâlnesc nume grele din justiţia românească”, povestea Ioan Gordiţă acum aproape 12 ani.

Aşa că, după terminarea armatei s-a înscris la Facultatea de Drept din Sibiu. După absolvire a fost o perioadă jurist iar din iulie 1997, după susţinerea examenului a devenit avocat în Baroul Alba. A furat meserie de la avocaţi celebri şi şi-a deschis propriul cabinet.

Pasiunea avocatului pentru muzică l-a îndreptat spre Şcoala populară de artă din Alba Iulia, clasa profesor Leontina Fărcaş pe care a absolvit-o cu nota 10. A cântat şi cântă în fiecare săptămână în Corul Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare