Două FOCARE noi de COVID-19, în județul Alba: 24 de persoane pozitive la 2 centre pentru îngrijirea persoanelor vârstnice

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Două focare noi de infectare cu noul coronavirus au fost depistate în județul Alba în ultimele 24 de ore, la două centre rezidențiale pentru ingrijirea persoanelor varstnice de pe raza județului.

Potrivit surselor ziarulunirea.ro, este vorba despre un centru rezidențial privat din Vințu de Jos, unde sunt 19 cazuri confirmate și un centru din Alba Iulia cu 5 pozitivi.
Potrivit reprezentanților DSP Alba, 24 din cele 133 de cazuri nou identificate au fost depistate în cadrul a 2 noi focare izbucnite in două centre rezidențiale pentru ingrijirea persoanelor varstnice de pe raza județului Alba.
Primul focar cuprinde 19 persoane din cadrul unui centru rezidențial privat. Aici, în urma anchetei epidemiologice, a reieșit că persoanele pozitive sunt asimptomatice, starea lor de sănătate urmând să fie monitorizată de medicul de familie.
Celălalt focar cuprinde 5 persoane (3 angajați și 2 beneficiari) și se află în administrarea unui UAT din județ. Focarele din astfel de centre sunt exceptate de la calculul incidenței.

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419