Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două cazuri de gripă confirmate în județul Alba: 34.000 de doze de vaccin distribuite de DSP Alba în sezonul 2019-2020, cu 30% mai mult decât anul precedent

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Două cazuri de gripă confirmate în județul Alba: 34.000 de doze de vaccin distribuite de DSP Alba în sezonul 2019-2020, cu 30% mai mult decât anul precedent

Sezonul gripei se pare că debutează în forță în județul nostru, iar pentru acest fapt, Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat măsurile care vor fi luate pentru a se reuși, eliminarea virusului problematic și stoparea, pe cât se poate, a gripei. Directoul DSP Alba, a declarat pentru ziarul nostru, că până în prezent, există două cazuri de gripă, la Grădinița cu program prelungit nr.11, de pe strada Vasile Goldiș, din Alba Iulia.

„La grădinița nr. 11 din Alba Iulia există, într-adevăr, două cazuri suspecte de gripă, neconfirmate la această oră prin teste serologice de către Institutul Cantacuzino – singurul care prezintă în aceste cazuri o acuratețe de 100% – ci doar prin teste rapide, iar astfel vorbim de cazuri probabile/suspecte.

Cei doi copii sunt din grupe diferite, prezintă forme ușoare și sunt tratați la domiciliu, nefiind cazul internării lor în spital.

Acești copii, diagnosticați cu teste rapide, de la Grădinița 11, prezintă forme ușoare de gripă. Au fost diagnosticați clinic de către medici și sunt tratați acasă, nefiind internați la secția de Boli Contagioase. În concluzie, nu putem stabili cu exactitate dacă este vorba de gripă sau ce subtip gripă este.

La nivelul județului Alba, în sezonul 2019 – 2020, Direcția de Sănătate Publică a distribuit un număr de aproximativ 34.000 de doze de vaccinuri antigripale către medicii de familie,toate fiind utilizate. Vorbim de un număr cu 30% mai mare decât anul trecut.

Mai mult decât atât, specialiștii din cadrul DSP au transmis informări către populație cu privire la măsurile care trebuie luate pentru evitarea contactării virusului gripal.

În completare, decizia de a transmite la Institutul Cantacuzino probe pentru a stabili cu precizie de sută la sută dacă este gripă sau nu este gripă, în ceea ce privește orice pacient, aparține medicului specialist de boli infecțioase.

Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în ceea ce privește furnizarea informațiilor de interes public, iar cetățenilor le promitem că vom acționa prompt, de fiecare dată, în măsura competențelor de care dispunem” a declarat pentru ziarulunirea.ro, Alexandru Sinea, directorul DSP Alba.

Debutul sezonului de gripă a fost înregistrat săptămâna trecută, când rata pozitivităţii pentru virus gripal la cazurile testate a fost peste 25% pentru acelaşi subtip. Gripa, una dintre cele mai întâlnite afecțiuni în sezonul rece, este boala respiratorie care infectează și afectează funcționarea normală a nasului, gâtului și plămânilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sunetele tulnicelor din Apuseni au răsunat la Bruxelles, în Place de la Bourse: Două surori din Alba duc mai departe tradiția populară moștenită de la bunica lor Două tulnicărese din Apuseni, Crinela Narița și Geanina Onețiu, au oferit sâmbătă, 20 aprilie, un moment artistic special, în cadrul unui eveniment din seria inițiativelor europarlamentarului Victor Negrescu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea