Rămâi conectat

Ştirea zilei

Două arme revolver cu o vechime de aproape 130 de ani, descoperite în podul casei unui localnic din Vinerea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În timpul execuției operațiilor de reabilitare la o clădire privată, destul de veche, situată în localitatea Vinerea (Cugir), lucrătorii care prestau lucrările au descoperit sub o grindă din podul construcției două arme revolver (fără muniție), una dintre acestea aflându-se într-o stare avansată de degradare.

Urmare a scurgerii celor aproximativ 130 de ani de la producerea lor, armele model „Bulldog – Liege 1890” erau afectate de rugină, dar sistemul de funcționare (la una dintre acestea) părea încă bun, potrivit informațiilor primite de la noul proprietar al casei, care ne-a transmis și o fotografie.

Proprietarul clădirii (C.B.) ne-a mai informat că a predat Poliției Orașului Cugir cele două arme (inutilizabile), urmând să fie supuse expertizării.

„British Bulldog” a fost un tip popular de revolver de buzunar solid produs prima dată în Anglia, în 1872, de Philip Webley & Son din Birmingham, și ulterior copiat de către producători de arme în Europa continentală și în Statele Unite.

A fost prevăzut cu un butoi de 2,5 inchi (64 mm) și a fost compartimentat pentru cartușul .442 Webley sau 450 Adams, cu un cilindru cu cinci locaşuri. Bătaie eficace – 13,7 m; bătaie maximă – 18,2 m.

Webley a produs mai târziu versiuni mai mici, .320 Revolver și .380 Calibrate, dar nu le-a marcat cu numele British Bulldog. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea