Două arme revolver cu o vechime de aproape 130 de ani, descoperite în podul casei unui localnic din Vinerea

În timpul execuției operațiilor de reabilitare la o clădire privată, destul de veche, situată în localitatea Vinerea (Cugir), lucrătorii care prestau lucrările au descoperit sub o grindă din podul construcției două arme revolver (fără muniție), una dintre acestea aflându-se într-o stare avansată de degradare.

Urmare a scurgerii celor aproximativ 130 de ani de la producerea lor, armele model „Bulldog – Liege 1890” erau afectate de rugină, dar sistemul de funcționare (la una dintre acestea) părea încă bun, potrivit informațiilor primite de la noul proprietar al casei, care ne-a transmis și o fotografie.

Proprietarul clădirii (C.B.) ne-a mai informat că a predat Poliției Orașului Cugir cele două arme (inutilizabile), urmând să fie supuse expertizării.

„British Bulldog” a fost un tip popular de revolver de buzunar solid produs prima dată în Anglia, în 1872, de Philip Webley & Son din Birmingham, și ulterior copiat de către producători de arme în Europa continentală și în Statele Unite.

A fost prevăzut cu un butoi de 2,5 inchi (64 mm) și a fost compartimentat pentru cartușul .442 Webley sau 450 Adams, cu un cilindru cu cinci locaşuri. Bătaie eficace – 13,7 m; bătaie maximă – 18,2 m.

Webley a produs mai târziu versiuni mai mici, .320 Revolver și .380 Calibrate, dar nu le-a marcat cu numele British Bulldog. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...