Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dosarul de evaziune „mafia lemnului” din Alba: două arestari preventive şi alte opt persoane sub control judiciar

Publicat

în

În urma percheziţiilor efectuate ieri, 3 decembrie a.c. de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din I.P.J. Alba sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, în colaborare cu poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Neamț, Suceava, Maramureș şi Satu Mare şi cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba în 37 de locaţii pe raza județelor Alba, Neamț, Suceava, Maramureș şi Satu Mare, au fost identificate  14  din cele 15 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, pe numele cărora erau emise mandate de aducere, informează IPJ Alba.

„Poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente şi 7 echipamente IT.

Cele 14 persoane vizate au fost conduse sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba unde au fost audiate iar faţă de 12 dintre acestea poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cursul zilei de azi, 4 decembrie a.c., cele 12 persoane reţinute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea de măsuri legale.

Pentru două dintre ele procurorii au dispus cercetarea în stare de libertate, iar  faţă de 8 dintre aceste persoane, cercetate sub aspectul comiterii infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală a luat măsura controlului judiciar.

În cazul lui Petru Cernat (44 de ani) (FOTO), administratorul firmei “Trans Monica” SRL din localitatea Laz, din comuna Săsciori, judeţul Alba  şi A.C. de 47 de ani, din municipiul Piatra Neamţ, judeţul Neamţ, cercetaţi pentru evaziune fiscală, procurorii au formulat propunere de arestare preventivă şi i-au prezentat instanţei de judecată care a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, se mai arată în comunicatul remis presdei de IPJ Alba.

Potrivit comunicatului remis presei de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba,  “la data de 04 decembrie 2014, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un număr de 11 inculpaţi.

Faţă de inculpaţii BOANDĂ OVIDIU PETRICĂ, ŢABREA SILVIU, RADU MARIANA, DUVLEA LIVIU ILIE, FĂŢAN VASILE, SPIESCU VASILE SORIN, CRĂCĂOANU CONSTANTIN CIPRIAN şi MIHAI FLORIN s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar, fiind cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Faţă de inculpaţii CERNAT PETRU şi APOPEI CLAUDIA, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, s-a propus instanţei de judecată, arestarea preventivă, propunerea fiind admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba, care a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Ca stare de fapt s-a reţinut că inculpatul CERNAT PETRU, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu ajutorul celorlalţi inculpaţi, a înregistrat cheltuieli fictive cu achiziţii de material lemnos de la un număr de 8 societăţi (inactive, care nu recunosc relaţia comercială, respectiv au un comportament de tip fantomă), printre furnizorii de facturi fiind şi societăţile coordonate de inculpata APOPEI CLAUDIA, care nu funcţionau la sediile sociale declarate. Totodată, s-a reţinut şi fapta de evaziune fiscală prin ascunderea sursei impozabile şi sustragerea în acest mod de la plata unui impozit pe venit cu reţinere la sursă.

Prejudiciul total cauzat se cifrează la valoarea de 766.342 lei.

 

In cauză cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală şi cu suportul tehnic şi operativ al S.R.I. Alba şi S.I.P.I. Alba.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt, sesizarea instanţei de judecată prin rechizitoriu şi tragerea la răspundere penală a inculpaţilor.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propuneri unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Publicat

în

Moment istoric pentru fotbalul albaiulian: AFC Unirea 1924, preluată de primărie, prin CS Municipal. Consilierii au votat cesionarea

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au votat în ședința extraordinară de marți, 9 august 2022, ca divizionara terță AFC Unirea 1924 Alba Iulia să fie preluată de Primăria municipiului Alba Iulia prin intermediul Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, ce aparține de autoritățile locale și administrează patrimoniul sportiv din municipiu.

CITEȘTE ȘI: Decizie istorică: Unirea Alba Iulia a fost preluată de Primăria municipiului Alba Iulia! Un nou început pentru clubul fanion al Albei!

AFC UNIREA 1924 este succesorul în drepturi a echipei de fotbal înființată în anul 1924 sub denumirea Unirea Mihai Viteazul deținând palmaresul tuturor echipelor, indiferent de denumire, care au succedat echipa de fotbal Unirea Mihai Viteazul.

Elit - Gustul Desăvârșit

ASOCIAȚIA FOTBAL CLUB UNIREA 1924 este de acord cu predarea către CLUBUL SPORTIV MUNICIPAL UNIREA ALBA IULIA cu titlu gratuit și definitiv, a activității sportive și a locului de participare în competiții, respectiv în Campionatul Național liga 3, începând cu sezonul 2022-2023, a echipei de fotbal AFC UNIREA 1924, precum și a tuturor drepturilor federative sportive aferente.

Potrivit Regulamentului de organizare a activității fotbalistice al Federației Române de Fotbal cluburile de drept privat, participante la campionatele naționale de seniori care au obținut dreptul de participare în competiție prin cesionarea acestuia de la cluburile de drept public, pot cesiona dreptul de participare în competiție cu titlu gratuit și definitiv, exclusiv cluburilor de drept public care au deținut dreptul de participare în competiție, la data cesionării acestuia către cluburile de drept privat respective.

„Așa cum suporterii noștri au remarcat, în ultima perioadă nu am ieșit în on-line deși au avut loc evenimente importante: rezultatele excelente ale echipei de juniori A1, revenirea echipei de seniori în liga a 3-a, reunirea lotului pentru noul sezon competițional.

Toate eforturile oamenilor din club au fost direcționate spre dezideratul cel mai important al acestui an: preluarea echipei de către Primăria Municipiului Alba Iulia. Întreaga suflare uniristă va fi mâine cu ochii și cu urechile pe dezbaterile Consiliului Local care va decide în ședință extraordinară soarta echipei noastre în pragul împlinirii unui secol de existență. Așteptăm cu sufletul la gură decizia care poate aduce Unirea Alba Iulia acolo unde îi e locul: printre echipele de mare tradiție ale României!”, au scris reprezentanții AFC Unirea 1924 pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Publicat

în

PERFORMANȚĂ pe bandă rulantă pentru elevii militari din Alba: Şase absolvenţi, şefi de promoţie în academiile militare!

Absolvirea academiilor militare de către absolvenţii colegiului reprezintă nu doar un moment de bucurie ci şi de mândrie pentru toţi cei implicaţi în procesul complex de pregătire şi îndrumare a acestora pe perioada studiilor liceale.

Succesul înregistrat de absolvenţii colegiului, atât în instituţiile de învățământ superior militar, cât şi mai departe în cariera militară, sunt o dovadă a bunei pregătiri primite în anii de liceu. Absolvenţii noştri dau dovadă de perseverență, determinare și ambiție, calităţi care îi clasează an de an printre cei mai buni din promoţie, fiind în acelaşi timp şi sursă de inspiraţie pentru generaţiile viitoare de a realiza lucruri mărețe. După o astfel de provocare, urmează alta și mai mare: primii paşi spre cariera militară, odată cu obţinerea primului grad de ofiţer.

Şase absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, promoţiile 2019, 2018 şi 2017 s–au remarcat la absolvirea academiilor militare prin obţinerea de rezultate deosebite, fiind declaraţi şefi de promoţie la specializările în care s–au pregătit, iar doi dintre ei au fost desemnaţi şefi de promoţie pe academiile absolvite, obținând cea mai mare medie de absolvire a studiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit
  • Sublocotenent Bogdan Cătană–Bota (promoţia 2019) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu şi a specializării Finanţe – Contabilitate, (foto 1);
  • Aspirant inginer Ana – Cristina Geică (promoţia 2018) – şeful promoţiei 2022 a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa şi a programului de studii „Navigaţie, hidrografie şi echipamente navale”, (foto 2);
  • Sublocotenent Alexandru Lazăr (promoţia 2019) – șef promoție la specializarea Controlor trafic aerian – Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov, (foto 3);
  • Sublocotenent Carla Holom (promoţia 2019) – şef promoţie la specializarea Intendenţă – Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, (foto 4);
  • Sublocotenent inginer Alexandru Mătuşa (promoţia 2018) –şef promoţie la programul de studii Echipamente şi sisteme electronice militare – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 5);
  • Sublocotenent inginer Denisa – Georgiana Şipoş (promoţia 2017) – şef promoţie la programul de studii Topogeodezie și automatizarea asigurării topogeodezice – Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, București, (foto 6).

Felicitări, suntem mândri de voi!

Rezultatele obţinute ne onorează şi ne dau speranţe că tot ceea ce sădim în mintea şi sufletele atâtor generaţii, nu doar încolţeşte ci şi rodeşte frumos!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Publicat

în

Ședință extraordinară CL Alba Iulia: Se discută preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia se întâlnesc astăzi, 9 august, în cadrul unei ședinte extraordinare, al cărei scop este preluarea echipei de fotbal AFC Unirea 1924 de către CSM Unirea Alba Iulia.

Preluarea va fi gratuită și cu titlu definitiv, așa cum arată și proiectul de hotărâre pus la dispoziție de către Primăria Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inițiatorul acestui proiect este primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare