Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dosarele ”Prostituate pentru VIP-uri” și ”Pomponio” – ”scheletele” din dulapul fostului șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Vezi CE au SOLICITAT procurorii DNA

Procurorii DNA au luat decizia de a solicita redeschiderea a două dosare în care atât fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan, cât şi fostul procuror Nicolaie Cean sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Potrivit ziarului Hunedoara Liberă, în cazul celor doi, judecătorii ÎCCJ se vor pronunţa joi şi vineri dacă vor confirma redeschiderea urmăririi penale.

berbeceanu si MuresanPrima cerere a DNA va fi judecată joi, 2 aprilie, şi se referă la redeschiderea urmării penale faţă de Ioan Mureşan şi Costel Chirilă (procuror DIICOT Alba). Dacă despre primul personaj, opinia publică ştie deja cine este şi ce acuzaţii de corupţie i se aduc, numele procurorului Costel Chirilă este mai puţin cunoscut. Asupra celor doi făptuitori planează suspiciunea că l-au făcut scăpat pe Luca Anversa, liderul unei grupări infracţionale. Procurorul Costel Chirilă este cel care a scris ordonanţa de reţinere a omului de afaceri Luca Anversa, care nu a mai fost pusă în aplicare – scrie sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Motivarea sentinţei în dosarul patronului Pomponio: „Luca Anversa este văzut de cunoscuţi şi parteneri ca o persoană onestă”

A doua cerere a DNA va fi judecată vineri, 3 aprilie. Aceasta vizează redeschiderea urmăririi penale faţă de inculpaţii Traian Grancea, Ion Cristian Opruţa, Luca Anversa şi Nicolaie Cean.

Cristian Opruţa (poreclit “Procurorul”) este proprietarul mai multor fonduri de vânătoare, este implicat în dosarul în care a fost anchetat Luca Anversa şi este rudă cu fostul procuror şef al DIICOT Alba Ioan Mureşan. În spaţiul public au apărut acuzaţii grave la adresa acestuia şi al relaţia pe care o avea cu procurorii DIICOT şi cu inculpaţii din dosarele penale “Prostituate pentru VIP-uri” şi “Pomponio”.

CITEȘTE ȘI: Rechizitoriu DNA: Ioan Mureșan, fostul şef al DIICOT Alba – prieten cu un inculpat din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”

Se pare că solicitările DNA sunt legate de declarațiile date în fața judecătorilor de unii martori din dosarul în care doi foști procurori DIICOT Alba (Ioan Mureșan- fost procuror șef, și Nicolaie Cean) precum și un fost ofițer de crimă organizată – Alin Muntean sunt judecați pentru abuz în serviciu și, represiune nedreaptă împotriva lui Traian Berbeceanu. În același dosar (întrucât instanța a contopit dosarele de la DNA și DIICOT), Berbeceanu este acuzat de favorizarea infractorului.

Potrivit ziarului Gazeta de Dimineață, miercuri în fața instanței au fost chemați – ca martori propuși de fostul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan – Eduard Ajtai, Călin Balint, Constantin Neag și Luca Anversa. Ultimul este un cunoscut afacerist pe care fostul șef al DIICOT Alba, Ioan Mureșan, l-a protejat.

Informațiile sursei citate arată că între declarațiile date miercuri de cei patru martori, au fost și unele care nu au avut legătură cu cauza.

Sursa: hunedoaralibera.ro; gazetadedimineata.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea