Dosare penale pentru șoferi din Alba Iulia, Blaj, Teiuș, Zlatna, surprinși alcoolizați la volan, în minivacanța de 1 Mai

Mai mulți șoferi din Alba, care s-au încumetat să se urce la volanul mașinilor după ce au consubat băututi alcoolice, au fost depistați și sancționați de polițiștii rutieri. Pe lângă amendă și suspendarea permisiului în cazul respectivilor conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală, sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală”, fapta prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Exemple:

ELIT

Potrivit unui comunicat remis presei de IPJ Alba, “în data de 1 mai, ora 18:50, poliţiştii din Alba Iuia l-au depistat pe V.C.C., de 34 de ani din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Brândușei din municipiu, fiind sub influenţa alcoolului. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de   1,10 mg alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean Alba unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 2 mai, orele 08.25, poliţiştii rutieri din Blaj au oprit, pentru control, pe strada Mihail Kogălniceanu din Blaj, un autoturism condus de Ş.N., de 29 de ani, din comuna Valea Lungă.  În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul municipal Blaj, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi zi, la ora 18,41,  poliţiştii din Teiuş l-au depistat pe F.I., de 45 de ani, din Teiuş, care, fiind sub influenţa alcoolului, circula cu un moped, pe strada Avram Iancu din Teiuş. În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Judeţean Alba, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică, 3 mai, la orele  00.30, poliţiştii din Zlatna au intervenit pentru soluţionarea unui eveniment rutier, fără victime, produs pe strada P-ţa Unirii din Zlatna. S.N.M., de 28 de ani, din Zlatna, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia şi a intrat într-un stâlp. În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Alba unde i-au fost recoltate  probe de sânge, în vederea  stabilirii alcoolemiei.”

foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136