Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Dorinel Bumb, angajat al Finanțelor Publice Alba, arestat pentru luare de mită, a fost pus în libertate de Curtea de Apel Alba Iulia și va fi cercetat sub control judiciar

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia formulată de Dorinel Bumb, angajat al Finanțelor Publice Alba, arestat pentru luare de mită, dispunând punerea în libertate a inculpatului şi măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile împreună cu respectarea mai multor obligaţii stabilite în sarcina sa. Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.

judecator-justitie”Admite contestaţia declarată de inculpatul B.D. împotriva încheierii penale nr. 175 din data de 04.10.2016, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Alba, în dosarul nr. 3841/107/2016. Desfiinţează încheierea penală contestată şi, judecând cauza: În baza art. 227 alin. 1 din Codul de procedură penală respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba cu privire la arestarea preventivă a inculpatului B.D.. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 227 alin. 2 din Codul de procedură penală face aplicarea dispoziţiilor art. 202 alin. 4 lit. b din Codul de procedură penală şi a art. 211 din Codul de procedură penală şi dispune aplicarea faţă de inculpatul B.D. …..a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. În baza art. 215 alin. 1 din Codul de procedură penală dispune ca inculpatul să respecte pe timpul cât se află sub control judiciar, următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori va fi chemat; b)să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi sau organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei; c)să se prezinte la organul de poliţie din Comuna A., conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori va fi chemat. În baza art. 215 alin. 2 din Codul de procedură penală, pe timpul controlului judiciar inculpatul va respecta şi următoarele obligaţii: – să nu depăşească limita teritorială a Comunei A. decât cu încuviinţarea judecătorului de drepturi şi libertăţi; – să nu se deplaseze în Municipiul S., judeţul Alba şi – să nu se apropie de martorii (…), ambii cu domiciliul în ….şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale. În baza art. 215 alin. 3 din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se va poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se va realiza de către Poliţia Comunei A.. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în contestaţie rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 10.10.2016”, se arată în minuta hotărârii pronunţate în acest caz.

Reamintim că Dorinel Bumb, referent în cadrul Administrației Finanțelor Publice Alba, a fost prins, la începutul săptămânii trecute, în timp ce primea suma de 3.000 lei de la un denunțător, pentru a nu-și îndeplini corespunzător atribuțiilor de serviciu exercitate cu ocazia unei inspecții fiscale efectuată la un cabinet de avocatură în anul 2015, se arată într-un comunicat de presă trimis de Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Alba.

Denunțul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, iar ofițerii S.J.A. Alba au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, în baza delegărilor dispuse de procurorul de caz.

Marţi,  4.10.2016, Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba de arestare preventivă a inculpatului B. D. pe o perioadă de 30 zile, de la data de 04.10.2016 până la 02.11.2016, inclusiv.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea