Rămâi conectat

Actualitate

Dorin Iustin Pocol: Pe 9 decembrie românii au ocazia să pedepsească minciuna şi ipocrizia cu care parlamentarii de profesie i-au tratat vreme de 23 de ani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

– Domnule Dorin Iustin Pocol, în câteva zile se termină campania electorală. Cum a fost această perioadă pentru dumneavoastră şi pentru susţinătorii dumneavoastră?
– Aş începe prin a vă spune că m-am aşteptat la un comportament civilizat din partea contracandidaţilor dar că am avut parte de o agresivitate care demonstrează teama de schimbare a celor care au apelat la distrugerea materialelor electorale, la vandalizarea maşinilor de campanie şi la ameninţarea unor oameni din echipa noastră de campanie. M-am aşteptat la un comportament elegant din partea unor politicieni care clamează pe unde pot nevoia unor confruntări politice bazate pe argumente şi proiecte de dezvoltare. Aşteptarea mi-a fost o dată în plus înşelată pentru că atât PD-L cât şi USL au demonstrat că ar face orice pentru a câştiga scrutinul din 9 decembrie. Apoi v-aş mai spune că am întâlnit foarte mulţi oameni care îşi doresc o îmbunătăţire considerabilă a Parlamentului României. Cei cu care am vorbit, şi nu sunt puţini, au confirmat un adevăr pe care PP-DD Alba, prin vocea preşedintelui său, l-a tot spus, judeţul Alba nu are parlamentari, are doar politicieni care servesc diverse găşti de partid.
Cei cu care m-am întâlnit, fie la Sebeş, fie la Ocna Mureş, fie la Aiud sau în mediul rural, mi-au spus răspicat faptul că România nu mai poate continua aşa, că judeţul Alba are nevoie de deputaţi şi senatori cărora să le pese de problemele comunităţii lor. Vă spun cu tristeţe că am văzut mult prea multă sărăcie şi mult prea multă lipsă de speranţă. Oamenii trăiesc de la o zi la alta cu convingerea că numai bunul Dumnezeu îi mai poate ajuta. Înţelegeţi crima evidentă pe care au săvârşit-o senatorii şi deputaţii de profesie? Le-au luat oamenilor chiar şi speranţa că mâine va fi mai bine decât azi. Le-au cerut votul dându-le în schimb mandat după mandat minciună şi ipocrizie. Acum zâmbesc din nou din afişele lor scumpe. Cât oare să mai suportăm sfidarea asta?
Aş vrea să vă mai spun ceva, facem cu toţii parte dintr-o comunitate cu potenţial uman extraordinar şi am conştientizat asta mai bine în aceste patru săptămâni de campanie vorbind cu oameni de diverse vârste şi cu diverse preocupări. Oamenii au idei extraordinare cu privire la dezvoltarea comunităţii în care trăiesc, dar ştiţi care e problema? Politicienii nu ascultă niciodată vocea poporului. Se consideră a fi o castă care le ştie pe toate. Tocmai asta vreau să redau oamenilor, dreptul de a vorbi şi de a se implica în viaţa oraşului sau a comunei lor. Vreau cetăţeni puternici, nu politicieni demagogi, mincinoşi şi corupţi. Pe aceştia i-am văzut de ce sunt în stare, ei s-au îndestulat şi noi am sărăcit. Cât oare să îi mai tolerăm?
– Domnule Dorin Iustin Pocol, care credeţi că sunt problemele principale ale Colegiului nr.2 pentru Senat în care candidaţi?
– Şomajul cred că este principala problemă a judeţului Alba, iar în colegiul în care candidez lucrurile nu stau deloc bine. Mă refer în principal la oraşe precum Aiud sau Ocna Mureş unde industria a căzut prin “grija” diverselor guverne de după 1990, lăsând în urmă grave probleme sociale. Aceste oraşe au nevoie de o mai bună administrare şi au nevoie de o bună colaborare între parlamentarul ales şi administraţia locală pentru a genera dezvoltare durabilă. Zeci de proiecte rămân anual pe masa administraţiei publice locale pentru că parlamentarilor le sunt indiferente, zeci de proiecte rămân nefinalizate pentru că vocea comunităţilor locale nu se face auzită la Bucureşti. Vocea parlamentarilor de profesie prinde putere doar atunci când trebuie rezolvată o licitaţie sau ajutată clientela de partid. În rest e o linişte care determină drame de care aceiaşi parlamentari nu au timp. Cât să mai rabde oamenii o astfel de stare de fapt?
Pe lângă şomaj cred că politica de taxe şi impozite abordată de statul român face ca zone întregi din acest perimetru de care discutăm să nu se dezvolte. Nu există viziune, nu există facilităţi pentru ca oamenii de afaceri să investească aici şi ca urmare nici rezultate nu apar. Astfel forţa de muncă pregătită părăseşte oraşele despre care discutăm făcând ca gradul de izolare să crească în mod exponenţial. În acest ritm în doar câţiva ani vom avea oraşe care se vor ruraliza din toate punctele de vedere. Câţi dintre noi nu vor ca asta să se schimbe?
În mediul rural infrastructura şi lipsa unei asistenţe medicale de calitate rămân problemele cele mai grave şi aici vreau să vă vorbesc despre complicitatea politicienilor care au lăsat cu bună ştiinţă satul românesc să moară. Au distrus agricultura, au lăsat oamenii fără dispensare medicale punându-i pe aceştia pe drumuri, crescându-le cheltuielile şi reducându-le speranţa de viaţă. Au închis spitale spunând că nu mai sunt performante de parcă viaţa oamenilor ar fi o afacere din care trebuie să scoatem profit. Cât costă oare în viziunea parlamentarilor de profesie o viaţă de om?
– Domnule Dorin Iustin Pocol, ce le transmiteţi alegătorilor din colegiul dumneavoastră?
– Să meargă duminică la vot. Să iasă din casă cu încredere în faptul că poporul poate determina o schimbare, că noi suntem mai mulţi decât ei şi că deşi par puternici destinul lor e acum în mâna noastră. E vremea ca politicienii de profesie să rămână în afara Parlamentului României. Au minţit şi au jefuit destul această ţară şi acest judeţ. Să meargă duminică la vot cu convingerea fermă că viaţa noastră arată aşa pentru că ei au făcut-o să arate aşa. Oamenii trebuie să îşi recâştige speranţa şi Parlamentul capacitatea de a face legi bune pentru cetăţenii acestui colegiu. Bunăstarea depinde de această dată de competenţa senatorilor şi deputaţilor pe care împreună îi vom alege şi mai ales de onestitatea acestora în raport cu fiecare dintre dumneavoastră. Cei de până acum au demonstrat că nici oneşti nu sunt şi nici competenţi nu pot fi. Sunt Dorin Iustin Pocol şi vă invit să semnăm împreună “lăsarea la vatră” a celor pentru care România a fost doar motivul de a se îndestula. Aşa să ne ajute Dumnezeu!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea