Rămâi conectat

Actualitate

Dorin Iustin Pocol: Pe 9 decembrie românii au ocazia să pedepsească minciuna şi ipocrizia cu care parlamentarii de profesie i-au tratat vreme de 23 de ani

Publicat

în

– Domnule Dorin Iustin Pocol, în câteva zile se termină campania electorală. Cum a fost această perioadă pentru dumneavoastră şi pentru susţinătorii dumneavoastră?
– Aş începe prin a vă spune că m-am aşteptat la un comportament civilizat din partea contracandidaţilor dar că am avut parte de o agresivitate care demonstrează teama de schimbare a celor care au apelat la distrugerea materialelor electorale, la vandalizarea maşinilor de campanie şi la ameninţarea unor oameni din echipa noastră de campanie. M-am aşteptat la un comportament elegant din partea unor politicieni care clamează pe unde pot nevoia unor confruntări politice bazate pe argumente şi proiecte de dezvoltare. Aşteptarea mi-a fost o dată în plus înşelată pentru că atât PD-L cât şi USL au demonstrat că ar face orice pentru a câştiga scrutinul din 9 decembrie. Apoi v-aş mai spune că am întâlnit foarte mulţi oameni care îşi doresc o îmbunătăţire considerabilă a Parlamentului României. Cei cu care am vorbit, şi nu sunt puţini, au confirmat un adevăr pe care PP-DD Alba, prin vocea preşedintelui său, l-a tot spus, judeţul Alba nu are parlamentari, are doar politicieni care servesc diverse găşti de partid.
Cei cu care m-am întâlnit, fie la Sebeş, fie la Ocna Mureş, fie la Aiud sau în mediul rural, mi-au spus răspicat faptul că România nu mai poate continua aşa, că judeţul Alba are nevoie de deputaţi şi senatori cărora să le pese de problemele comunităţii lor. Vă spun cu tristeţe că am văzut mult prea multă sărăcie şi mult prea multă lipsă de speranţă. Oamenii trăiesc de la o zi la alta cu convingerea că numai bunul Dumnezeu îi mai poate ajuta. Înţelegeţi crima evidentă pe care au săvârşit-o senatorii şi deputaţii de profesie? Le-au luat oamenilor chiar şi speranţa că mâine va fi mai bine decât azi. Le-au cerut votul dându-le în schimb mandat după mandat minciună şi ipocrizie. Acum zâmbesc din nou din afişele lor scumpe. Cât oare să mai suportăm sfidarea asta?
Aş vrea să vă mai spun ceva, facem cu toţii parte dintr-o comunitate cu potenţial uman extraordinar şi am conştientizat asta mai bine în aceste patru săptămâni de campanie vorbind cu oameni de diverse vârste şi cu diverse preocupări. Oamenii au idei extraordinare cu privire la dezvoltarea comunităţii în care trăiesc, dar ştiţi care e problema? Politicienii nu ascultă niciodată vocea poporului. Se consideră a fi o castă care le ştie pe toate. Tocmai asta vreau să redau oamenilor, dreptul de a vorbi şi de a se implica în viaţa oraşului sau a comunei lor. Vreau cetăţeni puternici, nu politicieni demagogi, mincinoşi şi corupţi. Pe aceştia i-am văzut de ce sunt în stare, ei s-au îndestulat şi noi am sărăcit. Cât oare să îi mai tolerăm?
– Domnule Dorin Iustin Pocol, care credeţi că sunt problemele principale ale Colegiului nr.2 pentru Senat în care candidaţi?
– Şomajul cred că este principala problemă a judeţului Alba, iar în colegiul în care candidez lucrurile nu stau deloc bine. Mă refer în principal la oraşe precum Aiud sau Ocna Mureş unde industria a căzut prin “grija” diverselor guverne de după 1990, lăsând în urmă grave probleme sociale. Aceste oraşe au nevoie de o mai bună administrare şi au nevoie de o bună colaborare între parlamentarul ales şi administraţia locală pentru a genera dezvoltare durabilă. Zeci de proiecte rămân anual pe masa administraţiei publice locale pentru că parlamentarilor le sunt indiferente, zeci de proiecte rămân nefinalizate pentru că vocea comunităţilor locale nu se face auzită la Bucureşti. Vocea parlamentarilor de profesie prinde putere doar atunci când trebuie rezolvată o licitaţie sau ajutată clientela de partid. În rest e o linişte care determină drame de care aceiaşi parlamentari nu au timp. Cât să mai rabde oamenii o astfel de stare de fapt?
Pe lângă şomaj cred că politica de taxe şi impozite abordată de statul român face ca zone întregi din acest perimetru de care discutăm să nu se dezvolte. Nu există viziune, nu există facilităţi pentru ca oamenii de afaceri să investească aici şi ca urmare nici rezultate nu apar. Astfel forţa de muncă pregătită părăseşte oraşele despre care discutăm făcând ca gradul de izolare să crească în mod exponenţial. În acest ritm în doar câţiva ani vom avea oraşe care se vor ruraliza din toate punctele de vedere. Câţi dintre noi nu vor ca asta să se schimbe?
În mediul rural infrastructura şi lipsa unei asistenţe medicale de calitate rămân problemele cele mai grave şi aici vreau să vă vorbesc despre complicitatea politicienilor care au lăsat cu bună ştiinţă satul românesc să moară. Au distrus agricultura, au lăsat oamenii fără dispensare medicale punându-i pe aceştia pe drumuri, crescându-le cheltuielile şi reducându-le speranţa de viaţă. Au închis spitale spunând că nu mai sunt performante de parcă viaţa oamenilor ar fi o afacere din care trebuie să scoatem profit. Cât costă oare în viziunea parlamentarilor de profesie o viaţă de om?
– Domnule Dorin Iustin Pocol, ce le transmiteţi alegătorilor din colegiul dumneavoastră?
– Să meargă duminică la vot. Să iasă din casă cu încredere în faptul că poporul poate determina o schimbare, că noi suntem mai mulţi decât ei şi că deşi par puternici destinul lor e acum în mâna noastră. E vremea ca politicienii de profesie să rămână în afara Parlamentului României. Au minţit şi au jefuit destul această ţară şi acest judeţ. Să meargă duminică la vot cu convingerea fermă că viaţa noastră arată aşa pentru că ei au făcut-o să arate aşa. Oamenii trebuie să îşi recâştige speranţa şi Parlamentul capacitatea de a face legi bune pentru cetăţenii acestui colegiu. Bunăstarea depinde de această dată de competenţa senatorilor şi deputaţilor pe care împreună îi vom alege şi mai ales de onestitatea acestora în raport cu fiecare dintre dumneavoastră. Cei de până acum au demonstrat că nici oneşti nu sunt şi nici competenţi nu pot fi. Sunt Dorin Iustin Pocol şi vă invit să semnăm împreună “lăsarea la vatră” a celor pentru care România a fost doar motivul de a se îndestula. Aşa să ne ajute Dumnezeu!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Factură RECORD pentru o femeie din Sighetul Marmației: Are de plată peste 70.000 de lei pentru serviciile de telefonie mobilă

Publicat

în

Factură RECORD pentru o femeie din Sighetul Marmației: Are de plată peste 70.000 de lei pentru serviciile de telefonie mobilă

O femeie din localitatea Sighetul Marmației a avut parte de un șoc imens atunci când a primit factura pentru serviciile de telefonie mobilă.

Aceasta a fost înștiințată că are de plată 70.111,19 lei pentru serviciile de telefonie mobilă pentru luna mai.

Elit - Gustul Desăvârșit

Compania de telefonie mobilă susține că nu este nicio eroare de facturare și că factura trebuie achitată.

După ce i-a stat inima în loc preț de câteva clipe, după ce și soțul acesteia și alți vecini de bloc au confirmat cu toții că bine vede suma de plată, a urmat bineînțeles un șoc emoțional puternic și inevitabilul drum la cel mai apropiat magazin pentru a cere explicații.

Angajatele magazinului susțin că cel mai probabil telefonul a fost virusat și a inițiat singur apeluri interminabile către numere cu plată la prețuri foarte mari / minut prin țări exotice.

Familia afectată de această factură a luat legătura cu un avocat, care a formulat o cerere în scris către companie prin care cer explicații și așteaptă răspunsul oficial pentru a putea acționa în consecință, potrivit sighet247.ro.

„În cazul nefericit în care ați înregistrat o întârziere la plata facturilor de TV, internet sau telefonie vi s-au solicitat probabil de către operator și penalități de întârziere. De obicei acestea se învârt în jurul valorii de 0,5% din contravaloarea facturii pe fiecare zi de întârziere.

Clauze abuzive

Instanțele au stabilit însă în practica lor că o asemenea penalitate, deși prevăzută în contract și acceptată implicit de către consumator, este abuzivă și nu poate produce efecte, întrucât încalcă legislația protecției consumatorului, Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive.

Despăgubire mare

Prin aplicarea unei astfel de clauze, sumele datorate cu titlu de penalități de întârziere ar putea ajunge să depășească contravaloarea facturii, constituind o despăgubire nejustificat de mare pe care consumatorul trebuie să i-o plătească operatorului”, a declarat Sima.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Soluție pentru reducerea numărului accidentelor: Radarele fixe ar putea să fie din nou montate în România

Publicat

în

Soluție pentru reducerea numărului accidentelor: Radarele fixe ar putea să fie din nou montate în România

Radarele fixe ar trebui legalizate în România, susține deputatul Alexandru Muraru, liderul PNL Iaşi, el precizând că peste tot în lume instalarea acestor radare a dus la scăderea numărului de accidente şi creşterea siguranţei în trafic.

Alexandru Muraru a scris luni, pe Facebook, că tragicul accident de la Iaşi în care au murit patru angajaţi ai societăţii Citadin din subordinea primăriei, după ce au fost loviţi de o maşină condusă de o şoferiţă băută care se deplasa cu viteză prin oraş, arată că se impun măsuri legislative ferme

„Avem nevoie de întărirea legislaţiei în sensul introducerii de măsuri de calmare a traficului, de creştere a sentimentului de siguranţă în trafic. O soluţie este legalizarea radarelor fixe. În anul 2016 s-a stopat utilizarea ultimului radar fix de pe drumurile din România, proces care începuse încă din 2009. Prima tentativă de monitorizare video a circulaţiei rutiere în ţara noastră a eşuat din mai multe motive, cel mai important fiind lipsa unui cadru legal de funcţionare, motiv pentru care mult amenzi au fost anulate de către instanţe”, precizează liberalul Alexandru Muraru, relatează News.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea si Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) a anulat în justiţie unele contracte privind amplasarea radarelor fixe care nu au respectat procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

„Accidentul din Iaşi a avut loc în Păcurari, o zonă unde, mai ales pe timpul nopţii se circulă cu viteză foarte mare. Consider că sistemele video de monitorizare ar trebui să fie instalate cu prioritate în aşa-numitele „puncte negre”, adică zonele de drum în care au loc multe accidente rutiere. În toate ţările din lume, instalarea radarelor fixe a condus la scăderea numărului de accidente şi creşterea siguranţei în trafic. Împreună cu Ministrul de Interne, Lucian Bode vom identifica soluţiile pentru a schimba legislaţia astfel încât să existe cadru legal pentru instalarea radarelor fixe în oraşe”, a mai afirmat şeful liberalilor ieşeni, Alexandru Muraru.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Record de cereri pentru pașapoarte, în Alba, în prima jumătate a lui 2022. Cererea a crescut de trei ori după războiul din Ucraina

Publicat

în

Record de cereri pentru pașapoarte, în Alba, în prima jumătate a lui 2022. Cererea a crescut de trei ori după războiul din Ucraina

Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte (SPCP) Alba a eliberat în prima parte din 2022, aproape 17.000 de paşapoarte, de trei ori mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Cererea de paşapoarte a explodat şi în Alba, la fel ca în restul ţării, după declanşarea războiului din Ucraina. Astfel, dacă anul trecut, în perioada 1 ianuarie – 17 iunie, au fost înregistrate 5.276 de cereri privind eliberarea documentelor de călătorie, în acest an au fost depuse 16.718 astfel de cereri.

Dintre acestea, în perioada menţionată din 2022, au fost emise aproape 14.900 de paşapoarte, din care au fost înmânate titularilor circa 9.800, ceea ce înseamnă că un număr semnificativ de persoane nu s-au prezentat încă la ghişeu pentru ridicarea acestora.

Elit - Gustul Desăvârșit

Majoritatea paşapoartelor sunt simple electronice, dar au fost şi solicitări, respectiv peste 1.000, de paşapoarte simple temporare. Au fost emise şi 129 de paşapoarte simple electronice pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate primite prin ghişeu.

În ceea ce priveşte perioada de două luni de după izbucnirea războiului din Ucraina, respectiv între 1 martie şi 30 aprilie, au fost primite 9.545 de cereri, dintre care 9.061 în regim normal, iar 482 în regim urgent, potrivit Agerpres.

Comparativ, în perioada corespunzătoare din 2021 au fost 1.604 cereri pentru eliberarea de paşapoarte, din care 263 în regim urgent. Asta înseamnă că anul acesta, în cele două luni, au fost de aproape şase ori mai multe solicitări pentru eliberarea de paşapoarte decât în martie-aprilie 2021.

La momentul actual, cei care doresc să depună cereri la SPCP Alba sunt programaţi online cel mai devreme în 20 iulie, în condiţiile în care programul a fost prelungit cu două ore. Chiar şi aşa, perioada de aşteptare s-a redus, deoarece, de exemplu, persoanele care s-au programat online la mijlocul lunii aprilie au avut de aşteptat două luni pentru depunerea cererii.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare