Rămâi conectat

Cultură Educație

Domnule Boc, nu aveţi dreptul să distrugeţi Partidul Democrat Liberal!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Punct de vedere al unui specialist în management pregătit la Jica, Japonia, simpatizant al PDL. Democrat liberalismul este cea mai modernă doctrină economico-politico-umanitară care a dat rezultate excelente în cea mai lovită ţară – Japonia. PDL japonez a condus Japonia după cel de-al Doilea Război Mondial până în prezent cu întrerupere de câţiva ani.
– V-am aplaudat când aţi căutat să reduceţi diferenţele dintre veniturile mari şi mici – în Japonia este 2,5%:
– V-am aplaudat când v-aţi angajat să reduceţi cheltuiala cu administraţia publică;
– V-am aplaudat când aţi promis scheme de personal pentru primării şi consiliile locale;
– Puteaţi să limitaţi salariul maxim şi pensia maximă:
– Aţi făcut multe lucruri bune pe care nu le pot prezenta din lipsă de spaţiu;
– Nu vă înţeleg de ce atentaţi la viaţa omului prin închiderea spitalelor.
Cele mai crunte dictaturi şi dominaţii care au trecut peste România, Transilvania şi Zlatna nu s-au atins de dreptul la sănătate şi la viaţă menţinând şi dezvoltând reţeaua sanitară. Închiderea spitalelor este rodul unei gândiri bolnave propuse de un ministru cu pregătire juridică modestă fără experienţă managerială şi cu ură faţă de poporul român, şi care nu are nimic în comun cu doctria democrat liberală.
Sunt pacient al spitalului din Zlatna. Analizând măsura de închidere a spitalului din Zlatna constat că aceasta este antiumană, antieconomică, antidemocratică şi cu efect de reducere a şanselor de dezvoltare a zonei. Spitalul din Zlatna deserveşte o populaţie de peste 10.000 locuitori la distanţe de până la 30 km faţă de centru şi la distanţă de până la 65 km faţă de Alba Iulia. Măsura este antiumană deoarece pune în pericol viaţa populaţiei şi prezentate mai sus cu preocupări şi cu risc crescut de accidente, agricultura, industria forestieră, industria chimică, cu boli cronice, cardiaci cu nevoie de intervenţii medicale de urgenţă, ceea ce s-a făcut şi se poate face cu dotările de la spitalul din Zlatna. Pe cetăţeni nu îi interesează forma de organizare a spitalului sau a unei secţii din spitalul judeţean. Măsura este antieconomică crescând cheltuielile cu asistenţa medicală de urgenţă prin deplasarea fiecărui pacient la Alba Iulia, cheltuiala este de 500 de lei restul cheltuielilor menţinându-se şi preluându-se de spitalul judeţean. Măsura este antidemocratică, la viitoarele alegeri consiliul local va fi format doar din reprezentanţii alianţei socialiste, lucru ce nu convine populaţiei, ne-am săturat de partidul unic. Măsura restrânge şansele dezvoltării zonei, ţării, infrastructura medicală, zona nu se poate dezvolta. Mă rog lui Dumnezeu să vă dea discernământul să abrogaţi acea ordonanţă ucigătoare pentru triumful democrat liberalismului în România.
Mircea ŢIBEA


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare