Doi turiști străini, surprinși în Munții Făgăraș de zăpadă și vreme rea, așteaptă să fie coborâți

Doi turiști străini au fost surprinși de zăpadă și vreme rea în apropierea vârfului Negoiu din Munții Făgăraș și îi așteptă pe salvamontiști să-i ajute să coboare, ei nefiind îmbrăcați adecvat condițiilor meteorologice, frig, ceață și vânt puternic. Aceștia sunt ușor hipotermici. 

Potrivit Salvamont Sibiu, cei doi turiști au fost surprinși, luni, pe munte, de vremea rea, nefiind pregătiți cu echipamente de ninsoare și s-au adăpostit la refugiul Căltun din apropierea Vârfului Negoiu.

ELIT

”Doi turiști străini au cerut ajutorul salvamontiștilor pentru a-i  coborî în siguranță de la refugiul Căltun din Munții Făgărașului. Aceștia au fost surprinși de vremea rea ieri, in zona vârfului Negoiu. Nu au echipament adecvat acestor condiții meteo. Cei doi vor fi coborați la Piscul Negru pe Transfăgărășan. Se va deplasa echipa de la Bâlea și colegii noștri din Argeș. Se estimează o intervenție de circa 7 ore”, potrivit Salvamont Sibiu.

Conform aceleași surse, starea lor de sănătate nu este prea bună, fiind ușor hipotermici, după ce au înnoptat fără echipament adecvat, la refugiul Călțun (la peste 2.100 de metri altitudine) ce aparține de Salvamont Sibiu.

În zonă un mai ninge, dar temperaturile sunt scăzute. La ora transmiterii acestei știri nu se cunoaște cu exactitate de unde sunt turiștii, însă se presupune că este vorba de doi bărbați din Germania.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...