Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Doi turiști străini, surprinși în Munții Făgăraș de zăpadă și vreme rea, așteaptă să fie coborâți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi turiști străini au fost surprinși de zăpadă și vreme rea în apropierea vârfului Negoiu din Munții Făgăraș și îi așteptă pe salvamontiști să-i ajute să coboare, ei nefiind îmbrăcați adecvat condițiilor meteorologice, frig, ceață și vânt puternic. Aceștia sunt ușor hipotermici. 

Potrivit Salvamont Sibiu, cei doi turiști au fost surprinși, luni, pe munte, de vremea rea, nefiind pregătiți cu echipamente de ninsoare și s-au adăpostit la refugiul Căltun din apropierea Vârfului Negoiu.

”Doi turiști străini au cerut ajutorul salvamontiștilor pentru a-i  coborî în siguranță de la refugiul Căltun din Munții Făgărașului. Aceștia au fost surprinși de vremea rea ieri, in zona vârfului Negoiu. Nu au echipament adecvat acestor condiții meteo. Cei doi vor fi coborați la Piscul Negru pe Transfăgărășan. Se va deplasa echipa de la Bâlea și colegii noștri din Argeș. Se estimează o intervenție de circa 7 ore”, potrivit Salvamont Sibiu.

Conform aceleași surse, starea lor de sănătate nu este prea bună, fiind ușor hipotermici, după ce au înnoptat fără echipament adecvat, la refugiul Călțun (la peste 2.100 de metri altitudine) ce aparține de Salvamont Sibiu.

În zonă un mai ninge, dar temperaturile sunt scăzute. La ora transmiterii acestei știri nu se cunoaște cu exactitate de unde sunt turiștii, însă se presupune că este vorba de doi bărbați din Germania.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea