Rămâi conectat

Actualitate

Doi tineri au publicat o SCRISOARE deschisă către autorități, rugându-i să își poată organiza nunta. „Eu văd o mare nedreptate!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nunțile pe timpul pandemiei nu se compară cu cele din anii precedenți, în care virusul pandemic nu exista . În acest sens, doi tineri din localitatea Dobric, comuna Căianu Mic, au trimis autorităților județene și naționale o scrisoare deschisă prin care le cer să vină în sprijinul tuturor celor care sunt în aceeași situație ca și ei: vor să facă nuntă și nu le este permis.

Printre cei cărora tinerii le-au transmis mesajul lor se numără premierul Florin Câțu, vicepremierii Dan Barna și Kelemen Hunor, președintele Camerei Deputaților și al PNL Ludovic Orban, șeful DSU Raed Arafat, parlamentari din Bistrița-Năsăud, prefectul Stelian Dolha, primarul comunei Căianu Mic, Paul Știr.

”Cu toții știm că organizarea unei nunți durează. Trebuie trimise invitațiile și făcute pregătirile din timp. Toate acestea nu le putem face de pe o zi pe alta. Avem nevoie de timp și avem nevoie din timp să știm ceva clar, iar starea aceasta de confuzie nu ne ajută deloc. Avem nunta programată în luna mai. Momentan sunt interzise evenimentele private. Vă rugăm frumos să analizați această situație. Nu cred că persoanele care și-au organizat nunta în perioada aceasta au pretenții mari (număr mare de persoane, fără restricții, etc.), ci vor doar să se căsătorească, cel puțin noi asta dorim. Din păcate, nu avem voie. E deranjant pentru noi asta. E și mai deranjant din cauza faptului că vedem în jur cum în mall-uri, magazine, piețe unde oamenii au contact zi de zi, nu se respectă regulile. O nuntă durează o zi. Eu văd o mare nedreptate, dumneavoastră nu?”, este mesajul trimis de Beni și Mona ”celor mai mari, cu scopul să ne facem auziți”, potriivt timponline.ro.

Conform listei de măsuri valabile în starea de alertă, este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) în spaţii închise (cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente), precum și desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea