Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Doi studenți albaiulieni PREMIAȚI pentru că au dezvoltat o aplicație care detectează forma și tipul farfuriilor pentru industria porțelanului

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Studenții albaiulieni Alin Copîndean și Mihai Golgoț au dezvoltat aplicația care detectează forma și tipul farfuriilor pentru industria porțelanului • Cei doi studenți au cucerit premiul I la cea de-a XIX-a ediție a sesiunii „In Extenso”

Anul acesta, premiul I la secţiunea Informatică a celei de a XIX-a ediţii a sesiunii de comunicări ştiinţifice a studenţilor „In Extenso”, organizate de către Facultatea de Științe Exacte și Inginerești a Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia (UAB) a fost acordat studenţilor Alin Copîndean şi Mihai Golgoţ, din cadrul universității albaiuliene, ne-a declarat decanul facultății, conf. univ. dr. Corina Rotar.

Cei doi tineri au prezentat proiectul „Metode de vedere artificială şi învăţare automată pentru clasificarea obiectelor în industria porţelanului”, realizat sub coordonarea conf. univ. dr. Adriana Bîrluțiu.

Practic, ei au dezvoltat o aplicație care detectează şi clasifică în mod automat forma și tipul unei farfurii într-o imagine, contribuind la eficientizarea procesului de producţie al companiilor din industria porțelanului, prin reducerea cheltuielilor de personal.

”Această aplicaţie are în spate tehnici de inteligenţă artificială, în particular Deep Learning, o tehnolo„gie de ultimă generaţie funcțională în multe domenii”, a spus Corina Rotar.

Pe viitor, studenții Alin Copîndean şi Mihai Golgoţ intenționează să îmbunătățească aplicația prin introducerea mai multor categorii de obiecte și să investigheze și alte tehnici de vedere artificială și algoritmi de învățare automată pentru această problemă.

„In Extenso” (Științe exacte și inginerești) s-a desfășurat săptămâna trecută și a reunit peste 100 de participanți, majoritatea studenți din județele Alba, Hunedoara și Sibiu, dar și elevi, împărțiți pe 6 secțiuni, numai la Informatică fiind înscrise 16 lucrări.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea