Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Doi şoferi au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare pentru că au provocat un accident rutier mortal

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi şoferi au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare pentru că au provocat un accident rutier mortal • Victima era transportată la Alba Iulia pentru dializă

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunțat sentința definitivă într-un dosar în care doi șoferi au fost judecați pentru ucidere din culpă. Este vorba despre dosarul unui accident mortal care a avut loc în 23 iulie 2016, la intersecţia DN14B cu DN1, în Teiuş, soldat cu decesul unui bărbat transportat pentru dializă la Alba Iulia și cu rănirea gravă a altor trei pasageri.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Curtea de Apel a respins, prin soluția din 24 iunie 2019, apelul formulat de patru părți civile și unul dintre inculpați, menținând soluția Judecătoriei Aiud. C. Eugen, șoferul din Noşlac care conducea autoturismul cu pacienți, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, în timp ce şoferul unui camion (A. Petru), din Vatra Dornei, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni, tot sub supraveghere.

Persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile, astfel încât instanţa nu a putut acorda despăgubiri acestora. Judecătoria Aiud a considerat că cei doi şoferi au culpă comună în derularea evenimentului rutier tragic.

Potrivit rechizitoriului, în momentul în care a ajuns la intersecţia cu DN 1, şoferul autoturismului s-a oprit pentru a se asigura, apoi a pătruns cu autoturismul pe DN 1, fără a respecta semnificaţia indicatorului «oprire», amplasat pe DN 14, neacordând prioritate de trecere unui camion condus de bărbatul din judeţul Suceava.

Una dintre persoanele aflate în autoturism a decedat în aceeaşi zi, iar ceilalţi trei pasageri au suferit leziuni grave. Ulterior a mai decedat una dintre victime, însă expertiza medicală a stabilit că decesul are legătură cu afecţiunile anterioare accidentului şi nu cu rănile suferite la momentul respectiv.

La stabilirea gradului de culpă al fiecărui inculpat instanţa a luat în considerare concluziile raportului de expertiză tehnică auto întocmit de un expert tehnic şi declaraţia expertului audiat de organul judiciar, potrivit cărora ambii şoferi sunt în culpă dar că neacordarea priorităţii de trecere de către inculpatul C. Eugen se află în relaţie de cauzalitate directă, depăşirea limitei legale de viteză de către inculpatul A. Petru fiind doar un factor favorizant, aflat în relaţie de cauzalitate indirectă.

”Concluzionând sub acest aspect, instanţa apreciază că gradul de culpă aparţine într-un procent mai mare inculpatului C. E., fiind de 60%, iar inculpatul A. P., care, la rândul său ar fi putut evita producerea accidentului dacă ar fi circulat cu viteza legală, are o culpă de 40%”, se susţine în hotărârea judecătorească.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea