Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Doi consilieri locali PSD și-au CÂȘTIGAT mandatele în justiţie. Cum au reușit, în ciuda hotărârilor definitive de incompatibilitate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent, Tribunalul Alba a admis apelurile formulate de doi consilieri locali aleşi, cu probleme de integritate, şi a validat mandatele acestora. Iniţial, instanţele de fond au respins cererile birourilor electorale locale.

Este vorba despre consilierii locali aleşi Traian Ursaleş la Meteş şi Dănuţ Bârzan la Lupşa. Ambii au pierdut alegerile pentru funcţiile de primar dar au obţinut mandate de consilier. În cazul ambilor, Agenţia Naţională de Integritate a transmis la instanţe documente din care rezultă că aceştia nu ar fi avut dreptul să ocupe funcţia publică în noul mandat ca urmare a constatării unor situaţii de incompatibilitate, în 2018 şi 2019. Judecătoriile din Câmpeni şi Alba Iulia au respins validarea mandatelor, dar, în apel, la Tribunalul Alba, cei doi reprezentanţi PSD au primit acceptul pentru a deveni consilieri locali în cele două comune.

”Anulează sentinţa civilă atacată şi procedând la judecarea în fond a cauzei: Admite propunerea Secretarului general al U.A.T. comuna Lupşa şi validează mandatul de consilier local în Consiliul Local al Comunei Lupşa, jud. Alba al domnului Bârzan Dănuş Vasile, membru al Partidului Social Democrat, declarat ales la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020.

În temeiul art. 114 alin. 6 teza a III-a din OUG nr. 57/2019, prezenta hotărâre se comunică Prefectului Judeţului Alba, Secretarului general al U.A.T. comuna Lupşa şi consilierului local declarat ales”, se precizează în minuta deciziei Tribunalului Alba, cu referire la apelul formulat de fostul primar al comunei Lupşa. Bârzan s-a judecat şi înainte de alegeri pentru validarea candidaturii, contestată de reprezentanţi ai unor partide politice. În final, a avut câştig de cauză pentru că nu exista nicio interdicţie în ceea ce priveşte dreptul de a candida şi de a fi ales. Funcţia de primar al comunei a fost câştigată de Radu Penciu, candidatul Alianţei USR PLUS. În Consiliul local Lupşa sunt patru reprezentanţi ai PNL, câte trei de la USR PLUS şi PSD şi câte unul de la PMP, ALDE şi AUR.

”Admite apelul declarat de petentul Ursaleş Traian Nicolae împotriva sentinţei civile 3438/2020 a Judecătoriei Alba Iulia pronunţată în dosar nr. 5777/176/2020 şi în consecinţă : Schimbă în parte încheierea atacată sub aspectul invalidării alegerii în funcţia de consilier local al comunei Meteş din partea PSD a d-nului Ursaleş Traian Nicolae şi procedând la o nouă judecată în aceste limite Admite sesizarea formulată de BEC nr. 46 Meteş în ceea ce îl priveşte pe alesul local Ursaleş Traian Nicolae. Validează alegerea domnului Ursaleş Traian Nicolae, membru PSD în funcţia de consilier local al Comunei Meteş. Definitivă”, se precizează în minuta hotărârii Tribunalului, cu referire la mandatul consilierului ales în comuna Meteş.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea