Doi consilieri locali PSD și-au CÂȘTIGAT mandatele în justiţie. Cum au reușit, în ciuda hotărârilor definitive de incompatibilitate

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Recent, Tribunalul Alba a admis apelurile formulate de doi consilieri locali aleşi, cu probleme de integritate, şi a validat mandatele acestora. Iniţial, instanţele de fond au respins cererile birourilor electorale locale.

Este vorba despre consilierii locali aleşi Traian Ursaleş la Meteş şi Dănuţ Bârzan la Lupşa. Ambii au pierdut alegerile pentru funcţiile de primar dar au obţinut mandate de consilier. În cazul ambilor, Agenţia Naţională de Integritate a transmis la instanţe documente din care rezultă că aceştia nu ar fi avut dreptul să ocupe funcţia publică în noul mandat ca urmare a constatării unor situaţii de incompatibilitate, în 2018 şi 2019. Judecătoriile din Câmpeni şi Alba Iulia au respins validarea mandatelor, dar, în apel, la Tribunalul Alba, cei doi reprezentanţi PSD au primit acceptul pentru a deveni consilieri locali în cele două comune.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Anulează sentinţa civilă atacată şi procedând la judecarea în fond a cauzei: Admite propunerea Secretarului general al U.A.T. comuna Lupşa şi validează mandatul de consilier local în Consiliul Local al Comunei Lupşa, jud. Alba al domnului Bârzan Dănuş Vasile, membru al Partidului Social Democrat, declarat ales la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

În temeiul art. 114 alin. 6 teza a III-a din OUG nr. 57/2019, prezenta hotărâre se comunică Prefectului Judeţului Alba, Secretarului general al U.A.T. comuna Lupşa şi consilierului local declarat ales”, se precizează în minuta deciziei Tribunalului Alba, cu referire la apelul formulat de fostul primar al comunei Lupşa. Bârzan s-a judecat şi înainte de alegeri pentru validarea candidaturii, contestată de reprezentanţi ai unor partide politice. În final, a avut câştig de cauză pentru că nu exista nicio interdicţie în ceea ce priveşte dreptul de a candida şi de a fi ales. Funcţia de primar al comunei a fost câştigată de Radu Penciu, candidatul Alianţei USR PLUS. În Consiliul local Lupşa sunt patru reprezentanţi ai PNL, câte trei de la USR PLUS şi PSD şi câte unul de la PMP, ALDE şi AUR.

”Admite apelul declarat de petentul Ursaleş Traian Nicolae împotriva sentinţei civile 3438/2020 a Judecătoriei Alba Iulia pronunţată în dosar nr. 5777/176/2020 şi în consecinţă : Schimbă în parte încheierea atacată sub aspectul invalidării alegerii în funcţia de consilier local al comunei Meteş din partea PSD a d-nului Ursaleş Traian Nicolae şi procedând la o nouă judecată în aceste limite Admite sesizarea formulată de BEC nr. 46 Meteş în ceea ce îl priveşte pe alesul local Ursaleş Traian Nicolae. Validează alegerea domnului Ursaleş Traian Nicolae, membru PSD în funcţia de consilier local al Comunei Meteş. Definitivă”, se precizează în minuta hotărârii Tribunalului, cu referire la mandatul consilierului ales în comuna Meteş.

Sursa: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419