Rămâi conectat

Actualitate

Doi cetăţeni străini, din Moldova și Malaezia, depistaţi cu şedere ilegală în Alba. Au 15 zile să părăsească țara

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Alba au desfăşurat, în perioada 02 – 03 decembrie a.c., o serie de acţiuni şi controale pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă. Cu această ocazie, au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, unul din Malaezia şi celălalt  din Republica Moldova.

Astfel, potrivit Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba, “cu ocazia unei acţiuni desfăşurate în municipiul Alba Iulia, a fost depistat cu şedere ilegală cetăţeanul malaezian R.S.N. de 30 ani. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cetăţeanul străin a intrat în ţară, la data de 14.09.2014, în baza unui permis de şedere temporară în scop de muncă – detaşat, eliberat de către autorităţile române, iar la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul naţional. Urmare a acestui fapt, pe numele lui a fost emisă o decizie de returnare de pe teritoriul României, în termen de 15 zile, şi a fost sancţionat contravenţional cu amenda, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

În cadrul unui control în teren, efectuat de poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Alba, a fost depistat cu şedere ilegală pe raza municipiul Alba Iulia, cetăţeanul din Republica Moldova G.V., de 20 ani, care a intrat în ţara în baza permisului de şedere obţinut pentru studii, iar la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul României. Împotriva străinului s-a luat măsura emiterii unei decizii de returnare de pe teritoriul României, în termen de 15 zile, şi a fost sancţionat contravenţional cu avertisment, conform O.U.G. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni şi controale pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă.

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL se află în creștere, în timp ce AUR înregistrează o scădere, dar rămâne pe poziția secundă Conform sondajului, cu 46,6% din intenția de vot la europarlamentare este alianța 46,6%, pe locul secund este AUR cu 16,7%, iar pe locul trei, Alianța Dreapta Unită cu 13,8%. Comparativ cu luna precedentă, Alianţa PSD-PNL […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea