Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Doi bărbați din Alba reținuți de polițiști pentru că au condus beți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Doi şoferi ce au provocat accidente rutiere, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost reţinuţi de poliţiştii din Alba Iulia. Urmează ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit IPJ Alba, “la data de 03 iunie, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia au luat măsura reţinerii faţă de G.R., de 60 de ani, din comuna Berghin. Bărbatul a provocat un accident rutier, în data de 31.05.2015, în jurul orelor 00.45, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe DJ 107 C, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma analizării mostrelor de sânge recoltate după accident, au rezultat valorile de 1,75 g/l alcool pur în sânge (la prima probă) şi 1,60 g/l alcool pur în sânge (la a doua probă).

 

Tot ieri, a fost reţinut S.M.N.F., de 31 de ani, din Pîclişa care, fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în data de 31.05.2015, în jurul orelor 21.34, a provocat un accident rutier în urma căruia atât el cât şi alţi 3 tineri, au suferit leziuni corporale uşoare.

În urma analizării mostrelor de sânge recoltate după accident, au rezultat valorile de 1,60 g/l alcool pur în sânge (la prima probă) şi 1,40 g/l alcool pur în sânge (la a doua probă). În cursul zilei de azi, 04.06.2015, cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Informaţii de background IPJ Alba:

 

La data de 31.05.2015, în jurul orelor 00.45, pe DJ 107 C, pe raza comunei Berghin, G.R.,de 60 de ani, din Berghin, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Hapria – Berghin, a pierdut controlul asupra autoturismului într-o curba la dreapta, a pătruns pe contrasens după care a intrat în coliziune cu un capăt de pod.

În urma accidentului, şoferul autoturismului a suferit leziuni corporale uşoare.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoturismului era sub influenţa alcoolului (1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar în plus, autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului era expirată din data de 30.04.2014.

G.R. a fost dus la spitalul din Alba Iulia unde a primit îngrijiri medicale şi     i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de G.R. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.”

 

 ––––––––––––––––––––––––––

La data de 31.05.2015, în jurul orelor 21.34, în timp ce conducea un autoturism pe strada Carpenului din Pîclișa, S.M.N.F., de 31 de ani, din Pîclișa, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și într-o curbă a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de L.P.C., de 24 de ani, din Aiudul de Sus, județul Alba.

În urma accidentului conducătorul auto și 3 tineri, de 17,18 și 25 de ani, unul pasager în primul autoturism și doi pasageri în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni corporale ușoare.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul vinovat de producerea accidentului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și era sub influența alcoolului, aparatul etilotest indicând valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de S.M.N.F. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

 

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cum va fi vremea în România de Paște 2024. Prognoza METEO prevede că în jumătate de țară revine căldura

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum va fi vremea în România de Paște 2024. Prognoza METEO prevede că în jumătate de țară revine căldura Sunt prognozate ploi de Paşte în jumătate de ţară, în timp ce în restul teritoriului prognoza arată o vreme frumoasă, potrivit celor mai recente informaţii ale meteorogilor, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, vineri, la Antena […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea