Rămâi conectat

Curier Județean

Doi bărbați din Alba reținuți de polițiști pentru că au condus beți

Publicat

în

Doi şoferi ce au provocat accidente rutiere, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost reţinuţi de poliţiştii din Alba Iulia. Urmează ca aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Potrivit IPJ Alba, “la data de 03 iunie, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia au luat măsura reţinerii faţă de G.R., de 60 de ani, din comuna Berghin. Bărbatul a provocat un accident rutier, în data de 31.05.2015, în jurul orelor 00.45, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, pe DJ 107 C, fiind sub influenţa alcoolului.

În urma analizării mostrelor de sânge recoltate după accident, au rezultat valorile de 1,75 g/l alcool pur în sânge (la prima probă) şi 1,60 g/l alcool pur în sânge (la a doua probă).

 

Tot ieri, a fost reţinut S.M.N.F., de 31 de ani, din Pîclişa care, fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, în data de 31.05.2015, în jurul orelor 21.34, a provocat un accident rutier în urma căruia atât el cât şi alţi 3 tineri, au suferit leziuni corporale uşoare.

În urma analizării mostrelor de sânge recoltate după accident, au rezultat valorile de 1,60 g/l alcool pur în sânge (la prima probă) şi 1,40 g/l alcool pur în sânge (la a doua probă). În cursul zilei de azi, 04.06.2015, cei doi bărbaţi vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Informaţii de background IPJ Alba:

 

Publicitate

La data de 31.05.2015, în jurul orelor 00.45, pe DJ 107 C, pe raza comunei Berghin, G.R.,de 60 de ani, din Berghin, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Hapria – Berghin, a pierdut controlul asupra autoturismului într-o curba la dreapta, a pătruns pe contrasens după care a intrat în coliziune cu un capăt de pod.

În urma accidentului, şoferul autoturismului a suferit leziuni corporale uşoare.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoturismului era sub influenţa alcoolului (1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat), iar în plus, autorizaţia provizorie de circulaţie a autoturismului era expirată din data de 30.04.2014.

G.R. a fost dus la spitalul din Alba Iulia unde a primit îngrijiri medicale şi     i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Faţă de G.R. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.”

 

 ——————————————————————————

La data de 31.05.2015, în jurul orelor 21.34, în timp ce conducea un autoturism pe strada Carpenului din Pîclișa, S.M.N.F., de 31 de ani, din Pîclișa, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și într-o curbă a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu un autoturism condus de L.P.C., de 24 de ani, din Aiudul de Sus, județul Alba.

În urma accidentului conducătorul auto și 3 tineri, de 17,18 și 25 de ani, unul pasager în primul autoturism și doi pasageri în cel de-al doilea autoturism, au suferit leziuni corporale ușoare.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul vinovat de producerea accidentului nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și era sub influența alcoolului, aparatul etilotest indicând valoarea de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Publicitate

Față de S.M.N.F. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

 

foto arhivă

Publicitate

Curier Județean

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Publicat

în

Primăria SEBEȘ anunță intervenții de DEZINSECȚIE pe raza municipiului, miercuri, 28 iulie 2021. Program și zonele vizate

Primăria Municipiului Sebeș aduce la cunoștința cetățenilor că miercuri, 28 iulie 2021, începând cu ora 23.00, se vor desfășura intervenții de dezinsecție pe raza domeniului public al Municipiului Sebeș. Zonele vizate sunt: parcurile aflate pe domeniul public, cartierele de blocuri, arterele principale. Intervențiile vor avea loc în Sebeș, Răhău, Petrești și Lancrăm.

Produsele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătății și fac parte din grupa de toxicitate III. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace, precum și copiii, sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat. Intervențiile sunt monitorizare de reprezentanții Serviciului Public de Administrare a Patrimoniului Sebeș și de Poliția Locală a municipiului.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

Post „proaspăt” de CONSILIER, scos la concurs de către primăria comunei Avram Iancu. Condiții și calendarul concursului

Publicat

în

Primăria comunei Avram Iancu organizează concurs pentru ocuparea funcției vacantede consilier din cadrul aparatului de specialitate al primarului.

Condiţii de participare

– studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă

– minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice
Bibliografie concurs, atribuţii conform fişei postului și depunere dosare concurs

Calendarul concursului

Data de sustinere a probei scrise: 30.08.2021, ora 10:00

Locaţia de desfăşurare a concursului: sala de şedinţe a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, situată în mun. Alba Iulia, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 68, jud. Alba

Observaţii suplimentare: Persoană de contact: Anca Lucica Mihaela, consilier principal. tel. 0786023607, email: uatcavramiancu@primariaavramiancu.ro

Data afişării: 28.07.2021, ora 08:00

Dosarele de concurs se depun la sediul autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, în termen de 20 de zile de la data publicării anunţului.

Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână. Bibliografia, tematica, atribuţiile prevăzute în fişa postului, precum şi alte date necesare desfăşurării concursului se afişează pe pagina de internet a autorităţii sau instituţiei publice organizatoare, la secţiunea special creată în acest scop.

Responsabilitatea privind legalitatea şi corectitudinea informaţiilor din conţinutul anunţului de concurs publicat pe site-ul Agenţiei şi încadrarea în temeiurile legale prevăzute de actele normative aparţin în exclusivitate autorităţii sau instituţiei publice organizatoare a concursului.

Publicitate
Bibliografia / tematica:

1. Constituţia României, republicată
2. Titlul I şi II ale părţii a VI-a si Partea VII Răspunderea administrativă art. 563-579 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019, cu modificările şi completările ulterioare,
3. Ordonanţa Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările şi completările ulterioare
4. Legea nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
5. O.G. nr. 28/2008 privind registrul agricol, cu modificările şi completările ulterioare;
6. Ordinul nr. 25/1382/37/1642/14297/746/20/2019 pentru aprobarea Normelor tehnice privind modul de completare a registrului agricol pentru perioada 2020-2024

Tematica va cuprinde bibliografia integral

Citește mai mult

Curier Județean

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Publicat

în

Rezultate finale Definitivat 2021: Notele, publicate ASTĂZI, pe site-ul Ministerului Educației

Astăzi, 28 iulie, rezultatele finale la examenul de Definitivat 2021 vor fi publicate, după soluționarea contestațiilor.

Rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Electrica Furnizare Discount

Rezultatele la examenul de Definitivat 2021 au fost publicate miercuri de către Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat, dar şi în centrele de examen.

Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 5.782 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenţi 8.300 de candidaţi (95,80%). Dintre aceştia, 366 de candidaţi s-au retras, iar un candidat a fost eliminat pentru fraudă.

Lucrările a doi candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare

Astfel, din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 de candidaţi au obţinut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceştia, 187 au fost notaţi cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 şi 9,99.

Potrivit Ministerului Educației, 3.232 de candidaţi au avut note între 5 şi 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidaţi.

Contestaţiile se depun la centrele de examen, miercuri şi joi. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen şi pe definitivat.edu.ro în 28 iulie.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional. Prin dobândirea definitivării în învăţământ, un cadru didactic depăşeşte stadiul de debutant şi poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare, evidenţiază Ministerul Educaţiei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea