Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Doi agenți de pază de la Scutul Negru, ce au agresat 5 tineri din Ighiu în 2011, condamnați la închisoare cu suspendare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În decembrie 2011, Victor Teodor Şchiop de 41 ani, zis “Puşcărie” şi Ioan Gabriel Savu de 26 ani, angajați la acea vreme ca agenți de pază  la societatea Scutul Negru SRL din Cluj-Napoca, erau reținuți de polițiști după ce, în urma unei intervenții, au agresat cinci tineri din comuna Ighiu.

Cei doi au fost trimiși în judecată în 2012 iar în urmă cu două zile  au fost condamnaţi de Judecătoria Alba Iulia la pedepse de câte 6 luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă şi obligați să plătească daune civile către victime. Decizia poate fi contestată, iar competenţa de judecată va aparţine Curţii de Apel Alba Iulia.

Reamintim că, în noaptea de 4 spre 5 decembrie, cinci tineri din comuna Ighiu au fost agresați de doi agenți de pază. Scandalul a început într-un Fast-Food deschis non-stop, care este situat vizavi de magazinul Profi din Alba Iulia. O altercaţie între tinerii din Ighiu ar fi avut loc şi în parcarea magazinului Profi, înainte ca agenţii să “intervină“.

Potrivit IPJ Alba, cei doi agenţi de pază, S.T.V., de 38 de ani şi  S.I.G., de 23 de ani, sunt cercetaţi penal sub aspectul comiterii infracţiunilor ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi lovire sau alte violenţe, faţă de aceştia fiind luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore urmând ca în cursul zilei de azi, 06.12.2011, aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

Luni, 5 decembrie poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţei Municipiului Alba Iulia, au continuat cercetările în cazul unui eveniment petrecut sâmbătă noaptea, în incinta unui local public, Fast-food-ul Natanya, în timpul căruia 5 persoane au fost agresate de către doi agenţi, angajaţi ai unei societăţi care asigură paza localului respectiv.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit faptul că în acea noapte, agenţii de pază au fost solicitaţi de către personalul localului pentru a interveni întrucât, între mai multe persoane aflate în incinta localului avea loc o discuţie contradictorie.

La intervenţia acestora, când deja conflictul se încheiase, o parte dintre persoanele aflate în local au fost evacuate iar 5 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 22 de ani, toţi din comuna Ighiu, au fost reţinuţi înăuntru unde au fost agresaţi de către cei doi agenţi de pază şi unde le-au fost adresate injurii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea