Rămâi conectat

Cultură Educație

Doctorul care ne-a redat speranţa de viaţă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Suntem două abonate ale ziarului „Unirea” de peste 20 de ani, Maria Pantea şi Aurora Berindei din Câmpeni, str. Mesteacănului şi, respectiv, din satul Poduri. Am trecut prin multe necazuri: decese premature ale apropiaţilor, certuri diverse în familie, dar colac peste pupăză a venit şi disponibilizarea de la fabricile din zonă, devenind şomere. Din toate aceste motive ne-am ales cu nopţi nedormite, nu mai aveam chef de viaţă, nu reuşeam nici măcar să citim rugăciunile zilnice din ziarul Unirea. Deseori ne doream o moarte pe cale naturală sau chiar provocată. Cu timpul am ajuns să contactăm o boală de nervi, în urmă cu 4 ani, iar la îndemnul unor cunoscuţi trataţi anterior de prof. univ. dr. Liviu Stoica, am mers la dânsul şi după consultaţii ne-a prescris un tratament menit să ne redea speranţa de viaţă. Am trecut cu bine peste efectele secundare ale tratamentului, cu sprijinul doctorului Liviu Stoica. Cât timp ne aflam la Centrul de Sănătate Mentală Alba, am rămas uimite observând că dânsul ţinea legătura telefonic cu pacienţii săi din ţară, oferindu-le detalii legate de tratamente, scutindu-i astfel de cheltuieli cu drumul până la cabinet. La rândul nostru, l-am sunat şi noi pe dr. Liviu Stoica şi astfel am economisit timp şi bani. Dorim să-i mulţumim pe această cale dr. Stoica şi să-l asigurăm de toată recunoştinţa noastră. Ori de câte ori am vrut să ne revanşăm faţă de dânsul ne-a refuzat, motivând că noi avem destule probleme cu boala şi cu greutăţile vieţii de fiecare zi. Acum avem ocazia să-i dorim multă sănătate şi un an cu noi succese în activitatea sa profesională.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

FOTO| Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Distincția „Robert Schuman”, la Colegiul Militar din Alba Iulia: Elevii clasei cu cele mai bune rezultate la învățătură, premiați cu diplome și o excursie

Clasa a XI-a B este clasa care deține în acest an școlar distincția „Robert Schuman”, distincție care se oferă clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Elevii au reușit să obțină la finalul clasei a X-a, anul școlar 2022 – 2023, cea mai mare medie din colegiul militar, 8,94.

Citește și: Ce vacanțe vor mai avea în anul școlar 2023-2024

Performanțele școlare sunt mereu apreciate și recompensate, astfel că în tradiția colegiului, pe lângă diploma de merit oferită și premierea în cadru festiv a clasei, care obține cea mai mare medie generală, se regăsește și excursia recompensă, într-o destinație aleasă de către colectivul de elevi.

Astfel, în perioada 11 – 12 noiembrie, elevii clasei clasei a XI-a B împreună cu doamna dirigintă Anamaria Fuia au petrecut momente frumoase în excursie la Timișoara, ca răsplată pentru eforturile depuse în anul școlar precedent prin obținerea celei mai mari medii din colegiu.

Citește și: FOTO| Săli de clasă moderne pentru cei 240 de elevi ai ciclului gimnazial de la Colegiul „Lucian Blaga” din Sebeș: Finanțare prin PNRR

Vorbind despre rezultatele școlare obținute, șeful clasei, elev caporal Flavius Taflan, mărturisește că totul se datorează colectivului unit, ambiției și efortului stăruitor depus de fiecare elev în parte.

„Noi, clasa a XI-a B, suntem un colectiv unit. Încă din momentul în care am pășit în acest colegiu militar și am intrat în sala de clasă, ne-am dat seama că avem în comun o mulțime de lucruri. În numeroasele dificultăți apărute pe parcurs, atât la nivel de clasă, cât și individuale, ne-am susținut unii pe ceilalți în mod necondiționat, știind că numai împreună vom putea reuși.

Am legat prietenii durabile și am ajuns să ne simțim ca într-o mare familie.

Citește și: FOTO: Elevii Școlii ”Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, vizită la Stația de tratare a apei Sebeșel și Stația de epurare a apelor uzate Alba Iulia

Obținerea celei mai mari medii din colegiu a fost mereu unul dintre obiectivele noastre principale. Indiferent de materia la care excelează, fiecare dintre noi a contribuit la atingerea lui, prin împărtășirea propriilor cunoștințe și deprinderi. Concurența nu a făcut decât să ne motiveze și mai mult, astfel că implicarea noastră a fost una deplină, iar odată obținută această performanță, ne dorim să ne menținem poziția de frunte în clasamentul colegiului și pe viitor.

Rezultatele muncii noastre nu s-au lăsat prea mult așteptate. Weekendul trecut am mers într-o bine-meritată excursie la Timișoara, ca răsplată pentru toate eforturile depuse. O plimbare prin centrul vechi al orașului și apoi prin parcul botanic, câteva ore de relaxare la Aqua Park și o cină într-o ambianță selectă, au fost momentele care ne-au adus bucurie și dorința de a mai organiza astfel de excursii. Amintirile pe care le-am creat cu această ocazie sunt dintre cele mai frumoase”, a spus elev caporal Flavius Taflan.

Excursia recompensă nu vine doar ca o apreciere a efortului depus ci și ca o încurajare de a continua performanțele școlare. Felicitări tuturor pentru reușită și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare