Rămâi conectat

Ştirea zilei

Divizia de betoane a unei firme din Alba, cu afaceri de 40 milioane lei în 2018, cumpărată de irlandezii de la CRH

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Di­vizia de betoane a grupului Pomponio din Alba, deţinut de doi acţionari italieni, a fost cumpărată de către producătorul irlandez de ciment CRH, potrivit surselor din piaţă.

CRH a preluat activele Pomponio din Alba Iulia, dar şi din Sibiu, Deva şi Turda, unde compania are şase staţii de betoane. Divizia de betoane a generat în 2018 afaceri de 40 de milioane de lei.

Pomponio este deţinută de Luca Anversa (cu 90% din acţiuni) şi Alberto Tarana (10%). Printre proiectele către care Pomponio a furnizat produse se numără fabrica de bere Albacher (a grupului Romaqua) şi fabrica Star Transmission din Sebeş, divizie a grupului Daimler.

Prin Pomponio SRL, firma care face obiectul acestei tranzacţii, sunt operate fabricile de producere a betonului din Vinţu de Jos (judeţul Alba), Sibiu (judeţul Sibiu), Turda (judeţul Cluj), Simeria Veche (judeţul Hunedoara), Drâmbar (judeţul Alba) şi Decea (judeţul Alba).

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea