Rămâi conectat

Actualitate

Distracția se apropie de final, Comisia Europeană cere României să reducă rapid deficitul bugetar. Anul 2025 va aduce majorări de TAXE și IMPOZITE

Unirea Ziarul

Publicat

în

Distracția se apropie de final, Comisia Europeană cere României să reducă rapid deficitul bugetar. Anul 2025 va aduce majorări de TAXE și IMPOZITE

Comisia Europeană solicită României să reducă deficitul bugetar în 2024 și în 2025 şi ne avertizează că nu ne-am ţinut de propriul plan, potrivit unui document transmis de executivul european.

Comisia Europeană spune că România nu a luat măsurile de reformă la care s-a angajat şi că în continuare cheltuim mult mai mult decât producem, adică deficitul bugetar este mult prea mare.

În documentul prezentat la Antena 3 CNN, Comisia Europeană face toată această analiză și ne arată că de fapt, nu am făcut ce ne-am angajat.

Citește și: Deficitul bugetar a înregistrat o creștere de aproape 3 ori în luna februarie

Comisia ne recomandă să luăm măsuri pentru reducerea deficitului, care înseamnă majorări de taxe și impozite și reducerea cheltuielilor publice.

Ce măsuri s-ar putea lua pentru reducerea deficitului bugetar

În România, de la 1 iulie vom avea o acciză mărită la carburanți. Asta înseamnă că la benzină plătim în plus cu 0,43 RON pe litru, iar la motorină cu 0,40 RON pe litru. Acest lucru înseamnă chiar și 25 de lei în plus la un plin, de la 1 iulie. Aceste scumpiri de carburanți ar putea să antreneze scumpiri în cascadă.

Apoi, se recalculează pensiile, cele pe care le anunță de la 1 septembrie Guvernul Marcel Ciolacu şi unde impactul este de 10 miliarde de lei până la sfârșitul anului.

Acest lucru înseamnă că deficitul va crește și mai mult, iar gaura din buget trebuie acoperită din alte încasări. De asemenea, în afară de majorarea pensiilor, guvernul are în plan şi creşterea salariului minim.

Toate aceste cheltuieli vin, însă, cu o presiune suplimentară pe buget. Analiștii economici vorbesc despre situația în care anul viitor, guvernul va fi nevoit să majoreze taxele, printre care și TVA, pentru a putea face față cheltuielilor pe care statul le are.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Guvernul decide înghețarea punctului de amendă: Ce înseamnă pentru șoferi și cum sunt calculate amenzile în România

Bera Larisa

Publicat

în

Guvernul decide înghețarea punctului de amendă: Ce înseamnă pentru șoferi și cum sunt calculate amenzile în România Astăzi, 28 iunie 2024, în ședința de Guvern, s-a luat decizia de a îngheța punctul de amendă, astfel încât acesta să nu crească odată cu majorarea salariului minim pe economie, programată pentru 1 iulie. Citește și: Salariul minim […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea