Dîrzu și Lazăr nu uită, în momente grele, de aleșii care au migrat la PSD și PLR

Curtea Constituțională a decis că Ordonanța 55/2014, cunoscută sub numele de ”Ordonanța traseiștilor” sau ”Ordonanța Dragnea” nu este constituțională, fapt ce a produs deznădejde în rândul aleșilor care au profitat de ea, mai ales acum când, Alina Gorghiu, șefa PNL, taie în carne vie și cere ca migratorii să își piardă mandatul.

Dirzu si LazarÎntâmplător sau nu, doi lideri politici din județul Alba, Ioan Dîrzu (PSD) și Ioan Lazăr (PLR) au transmis, în conferințe de presă separate, mesaje optimiste cu privire la soarta aleșilor locali.

ELIT

Aceștia apreciază că OUG a fost constituțională la vremea respectivă.

”La momentul la care s-a făcut trecerea de la un partid la altul, înainte de campania electorală, legea a fost perfect valabilă. Ei că acum, Curtea a decis că nu e constituțională, legea nu se prea aplică retroactiv. La momentul respectiv a fost perfect legală”, a spus Dîrzu.

”Deși Curtea Constituțională a dat Ordonanța ca fiind neconstituțională, mie nu mi se pare normal ca aleșii locali, indiferent că sunt primari, președinți de Consilii județene sau consilieri, să fie taxați pentru această migrație. Toată răspunderea ar trebui să fie a celor care și-au asumat-o. Ordonanța a fost dată de Guvern, iar oamenii au respectat-o și nu au încălcat-o. Eu nu cred că își vor pierde mandatul, dar în țara asta se poate întâmpla orice”, a spus Lazăr.

Prezent la conferința organizată de PLR Alba, vicepreședintele Radu Todoran, a spus: ”Nu ar fi niciun temei juridic să pățească ceva aleșii locali care au migrat. Astfel au explicat și juriștii”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...