Rămâi conectat

Politică Administrație

Dîrzu și Lazăr nu uită, în momente grele, de aleșii care au migrat la PSD și PLR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Curtea Constituțională a decis că Ordonanța 55/2014, cunoscută sub numele de ”Ordonanța traseiștilor” sau ”Ordonanța Dragnea” nu este constituțională, fapt ce a produs deznădejde în rândul aleșilor care au profitat de ea, mai ales acum când, Alina Gorghiu, șefa PNL, taie în carne vie și cere ca migratorii să își piardă mandatul.

Dirzu si LazarÎntâmplător sau nu, doi lideri politici din județul Alba, Ioan Dîrzu (PSD) și Ioan Lazăr (PLR) au transmis, în conferințe de presă separate, mesaje optimiste cu privire la soarta aleșilor locali.

Aceștia apreciază că OUG a fost constituțională la vremea respectivă.

”La momentul la care s-a făcut trecerea de la un partid la altul, înainte de campania electorală, legea a fost perfect valabilă. Ei că acum, Curtea a decis că nu e constituțională, legea nu se prea aplică retroactiv. La momentul respectiv a fost perfect legală”, a spus Dîrzu.

”Deși Curtea Constituțională a dat Ordonanța ca fiind neconstituțională, mie nu mi se pare normal ca aleșii locali, indiferent că sunt primari, președinți de Consilii județene sau consilieri, să fie taxați pentru această migrație. Toată răspunderea ar trebui să fie a celor care și-au asumat-o. Ordonanța a fost dată de Guvern, iar oamenii au respectat-o și nu au încălcat-o. Eu nu cred că își vor pierde mandatul, dar în țara asta se poate întâmpla orice”, a spus Lazăr.

Prezent la conferința organizată de PLR Alba, vicepreședintele Radu Todoran, a spus: ”Nu ar fi niciun temei juridic să pățească ceva aleșii locali care au migrat. Astfel au explicat și juriștii”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea