Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dîrzu, despre ceaunul ACL de la Oarda: „Ciolanul” pus la fiert miroase urât

Publicat

în

Ceaunul pe care îl pregăteşte duminică Alianţa Creştin-Liberală la Oarda îi lasă, doar gândindu-se la el, un gust amar deputatului PSD de Alba, Ioan Dîrzu. Joi, într-o conferinţă de presă acesta a declarat că „ceea ce fac domnii de la ACL, că se întâlnesc şi fac tot felul de tocănuri şi atitudinea pe care o au îi lasă un gust amar, şi că speră ca „fenomenul în sine de a face ceaun să nu fie denaturat aşa cum este şi politica pe care o fac ei”.

Legat de acţiunea de duminică organizată de Alianţa Creştin Liberală  la Oarda de Jos,  denumită generic  Festivalul Rustic „La Ceaune”,  Ioan Dîrzu a făcut câteva comentarii cu privire la „aspectul organoleptic” al ceaunului ACL.  Adică ce gust, ce miros şi ce… aspect are.  Dîrzu crede că  „gustul din ceaunul sau din tocana pe care o fac este unul amar, atât pentru cetăţenii pe care i-au minţit în campania electorală cât şi pentru ei ca foşti adversari politici, iar mai nou intraţi toţi  într-o mare tocană.

Ca miros, acesta este „convins că va fi unul dezagreabil”,  iar ca aspect crede că „va fi serios sancţionat la alegerile din noiembrie, când membrii PSD sunt convinşi că împreună cu susţinerea unei majorităţi din partea românilor, Victor Ponta va fi preşedintele României”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dîrzu spune că cele două formaţiuni  judeţene – PNL şi PDL vor avea mari probleme să coalizeze. „Ciolanul pe care încearcă ei să-l fiarbă acum şi să-i dea un aspect, gust şi miros plăcut, nu o să le prea iasă, pentru că miroase foarte urât. Ceea ce îşi doresc fiecare, îşi doresc să pună mâna pe cât mai multă putere, pe cât mai mulţi bani publici”, a declarat liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Legat de faptul că celor din PDL şi PNL nu le-a plăcut cuvântul „bugetofag” (cu referire la deputatul Dan Simedru), Dîrzu a ţinut să le propună atunci un alt termen, cunoscut, care, crede el, li se potriveşte mai bine, şi anume „căpuşă”.

„Căpuşă. Cam acesta este cuvântul care li se potriveşte celor care sug bugetul local şi naţional. Dacă bugetofag nu le-a plăcut, cred că termenul de căpuşă e ceva mai potrivit, mai de actualitate. Am văzut că apare şi în diverse tratate mai noi ca fiind transmiţătoare de diverse boli şi cred că este exact termenul care li se potriveşte”, a declarat Dîrzu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

Publicat

în

DEZASTRU pe DN74, în zona Dealu Mare: Furtuna a umplut drumul de bolovani și crengi

DN 74- Bucium – Dealul Mare a devenit o adevărată cursă cu obstacole pentru șoferi, din cauza efectelor negative ale vremii.

Drumul a fost parțial blocat de aluviuni și crengi doborâte de vremea tot mai instabilă.

„Intervenția autorităților pe DN 74- Bucium – Dealul Mare pentru înlăturarea copacilor căzuți și aluviunilor, ca urmare a ploii abundente din zona respectiva.”, a scris viceprimarul orașului Abrud, Sergiu Simina, în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până miercuri după-amiaza în 14 bazine hidrografice.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 8 august, ora 16:00 – 10 august, ora 14:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Publicat

în

VIDEO| INUNDAȚII la Câmpeni: Adevărate lacuri pe strazile orașului după o rupere de nori

Cetățenii orașului Câmpeni s-a trezit luni cu străzile sub ape după o ploaie torenţială. Mai multe drumuri au fost inundate, iar apa s-a strâns în ritm rapid.

Străzile au ajuns în unele zone din oraş să semene mai degrabă cu nişte piscine prin care au „înotat“ oameni şi maşini.

Elit - Gustul Desăvârșit

După cum se vede și din imagini apa era destul de mare, în unele locuri trecând peste roțile mașinilor, iar canalizările n-au mai făcut față volumului de apă.

Reamintim că Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

Video: Facebook – Radu Stoica


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații în Alba și alte județe, până miercuri după masa. Zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o alertă de cod galben de inundații valabil și pentru județul Alba, până la data de 10 august, la ora 14:00.

În intervalul 08.08.2022 ora 16:00 – 10.08.2022 ora 14:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Satu Mare), Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Maramureș), Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bistrița Năsăud), Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Cluj), Someș – afluenții mici aferenți sectorului aval SH Dej (județele: Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Bihor și Arad), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Alba și Cluj), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava (județele: Alba, Sibiu, Hunedoara și Arad), Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele: Timiș și Arad), Timiș – bazin amonte S.H. Sadova și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Șag, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gătaia (județele: Caraș Severin și Timiș), Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Gorj și Caraș Severin), Jiu – bazin amonte S.H. Sadu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari, Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele: Hunedoara, Gorj și Mehedinți), Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sebeș Olt – amonte Ac. Ionești (județele: Sibiu, Vâlcea și Argeș), Olteț – bazin superior (județele: Gorj și Vâlcea), Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior (județele: Argeș și Dâmbovița).

Atenționarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele: Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Alba și Hunedoara.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare