Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Dîrzu, despre ceaunul ACL de la Oarda: „Ciolanul” pus la fiert miroase urât

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ceaunul pe care îl pregăteşte duminică Alianţa Creştin-Liberală la Oarda îi lasă, doar gândindu-se la el, un gust amar deputatului PSD de Alba, Ioan Dîrzu. Joi, într-o conferinţă de presă acesta a declarat că „ceea ce fac domnii de la ACL, că se întâlnesc şi fac tot felul de tocănuri şi atitudinea pe care o au îi lasă un gust amar, şi că speră ca „fenomenul în sine de a face ceaun să nu fie denaturat aşa cum este şi politica pe care o fac ei”.

Legat de acţiunea de duminică organizată de Alianţa Creştin Liberală  la Oarda de Jos,  denumită generic  Festivalul Rustic „La Ceaune”,  Ioan Dîrzu a făcut câteva comentarii cu privire la „aspectul organoleptic” al ceaunului ACL.  Adică ce gust, ce miros şi ce… aspect are.  Dîrzu crede că  „gustul din ceaunul sau din tocana pe care o fac este unul amar, atât pentru cetăţenii pe care i-au minţit în campania electorală cât şi pentru ei ca foşti adversari politici, iar mai nou intraţi toţi  într-o mare tocană.

Ca miros, acesta este „convins că va fi unul dezagreabil”,  iar ca aspect crede că „va fi serios sancţionat la alegerile din noiembrie, când membrii PSD sunt convinşi că împreună cu susţinerea unei majorităţi din partea românilor, Victor Ponta va fi preşedintele României”.

Dîrzu spune că cele două formaţiuni  judeţene – PNL şi PDL vor avea mari probleme să coalizeze. „Ciolanul pe care încearcă ei să-l fiarbă acum şi să-i dea un aspect, gust şi miros plăcut, nu o să le prea iasă, pentru că miroase foarte urât. Ceea ce îşi doresc fiecare, îşi doresc să pună mâna pe cât mai multă putere, pe cât mai mulţi bani publici”, a declarat liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu.

Legat de faptul că celor din PDL şi PNL nu le-a plăcut cuvântul „bugetofag” (cu referire la deputatul Dan Simedru), Dîrzu a ţinut să le propună atunci un alt termen, cunoscut, care, crede el, li se potriveşte mai bine, şi anume „căpuşă”.

„Căpuşă. Cam acesta este cuvântul care li se potriveşte celor care sug bugetul local şi naţional. Dacă bugetofag nu le-a plăcut, cred că termenul de căpuşă e ceva mai potrivit, mai de actualitate. Am văzut că apare şi în diverse tratate mai noi ca fiind transmiţătoare de diverse boli şi cred că este exact termenul care li se potriveşte”, a declarat Dîrzu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea