Rămâi conectat

Ştirea zilei

Dirijorul Ansamblului Jidvei, Maestrul Stelian Stoica a plecat să dirijeze orchestra națională a îngerilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dirijorul Ansamblului Jidvei, Maestrul Stelian Stoica a plecat să dirijeze orchestra națională a îngerilor

„În această noapte, a plecat să dirijeze orchestra națională a îngerilor, marele dirijor Stelian Stoica!!!! Noi, membrii Ansamblul Jidvei Romania – Pagina Oficiala si ai Orchestrei Nationale Jidvei Romania suntem indurerati de aceasta veste tragica a plecarii la cele vesnice a Maestrului nostru drag!

Generatii de generatii de artisti, formati sau acompaniati, cu siguranta, sunt la fel de indurerati!!!! Cuvintele sunt putine, dar lasam sa vorbeasca versurile si cantecele create cu atata daruire de dumnealui:

,, Toate-n lume sunt stiute
Cate-s vrute si nevrute
Numai cele ce-i stau scrise
Omului nu ii sunt spuse
Cate-n lume bune-s rele
Stie Dumnezeu de ele”.
Odihna vesnica, Maestre!!!!”

Au transmis îndurerați membrii Ansamblul Jidvei Romania – Pagina Oficiala si ai Orchestrei Nationale Jidvei Romania

Maestrul Stelian Stoica, cunoscut în lumea muzicii ca fiind ”Luceafărul folclorului românesc”, a devenit cunoscut prin armonizările, orchestrațiile și aranjamentul programelor folclorice ale TVR – Tezaur folcloric, ale Festivalului național ”Strugurele de aur” de la Jidvei, dar și ale altor manifestări culturale.

Iubitor al folclorului autentic Modest, maestrul Stelian Stoica recunoaștea că nu îi plac laudele, chiar dacă specialiștii sunt de părere că trăia zi de zi cu muzica în suflet. ”Sunt vedete și artiști consacrați care au fost discipolii mei. M-am ocupat de repertoriul lor, de text, i-am pregătit de înregistrări discografice, pentru a ajunge să fie apreciați.”, declara Maestrul Stelian Stoica.

Stelian Stoica își amintea: ”Am crescut la Casa de copii din Orlat. Acolo era un mic difuzor în curte și ori de câte ori auzeam o orchestră, mă fascina, mă lipeam de perete și priveam în sus… După mult timp, la 14-15 ani, am găsit o ”placă” a Orchestrei de muzică populară a Radioteleviziunii, conduse de George Vancu. Mai târziu, în 1987, maestrul s-a pensionat și a venit la Sibiu, să pună pe picioare Orchestra ”Cindrelul”, desființată, așa cum erau multe în țară. Atunci l-am cunoscut pe maestrul George Vancu. Mi-a spus: ”Ești atât de aproape de mine, nu știu cum ai reușit!”. I-am mărturisit că de mic copil am crescut alături de Orchestra Radio și a fost foarte bucuros, mirat, că am învățat atât de multe lucruri.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea