Rămâi conectat

Politică Administrație

Directorul ONIV solicită introducerea unor cursuri, în licee, privind consumul moderat de vin

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul general al Organizaţiei Interprofesionale Vitivinicole, Emil Dumitru, a spus, luni, la Alba Iulia, că organizațiile profesionale ale viticultorilor fac demersuri la Ministerul Educației pentru introducerea unor cursuri, în licee, privind consumul moderat de vin.

Directorul ONIV, Emil Dumitru01„Am avut nişte discuţii cu domnii profesori de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, astfel încât pentru elevii de liceu să introducem un modul de curs prin care la dirigenţie să i se explice copilului ce înseamnă vinul, cum poate fi consumat, cum poate fi asociat cu gastronomia şi aşa mai departe”, a afirmat Emil Dumitru, fiind prezent la o conferință de presă, prilejuită de deschiderea Concursului de vinuri Strugurele de Aur, ediția a IX-a.

Directorul general ONIV a mai afirmat că își dorește ca în cluburi tinerii să nu mai consume whisky cu băuturi energizante, ci să bea vin cu moderație.

„În curricula şcolară ar trebui să avem o discuţie foarte serioasă de educare a tinerilor în a consuma cu moderaţie vin. România, dacă şi-ar face un impact economic pe ce înseamnă cheltuirea pe sănătate cu tot felul de boli incidente cardiovasculare, va constata că mai mulţi bani consumă să trateze în loc să prevină”, a mai spus Emil Dumitru.

Acesta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că în ale țări ale Uniunii Europene există astfel de cursuri în școli. Dumitru a mai precizat că se fac demersuri şi pe lângă Ministerul Educaţiei pentru introducerea acestor cursuri, însă a recunoscut că există scepticism în reuşita unui astfel de proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea