Rămâi conectat

Actualitate

Direcția de Sănătate Publică și Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba promovează alimentația la sân

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Direcţia de Sănătate Publică Alba, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, consiliile locale care au în structură asistenţa medicală comunitară şi voluntari, marchează în perioada 1-7 August 2012, Săptămâna Mondială a Alimentaţiei la Sân prin organizarea campaniei cu sloganul: “Înţelegerea trecutului – Planificarea viitorului”.

Tema campaniei este ”Celebrarea a 10 ani a Strategiei Globale a OMS/UNICEF pentru alimentaţia sugarilor şi copiilor mici ”

”În această perioadă, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, prin asistente medicale de pe secţiile de obstetrică ginecologie şi nou născuţi, precum şi voluntari instruiţi, se vor derula activităţi de promovare a alimentaţiei la sân. Aceste activităţi se derulează cu acordul conducerii unităţii sanitare”, anunță purtătorul de cuvânt al DSP Alba, dr. Cristina Galoș.

*Ce este Strategia Globală?
Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF au lansat şi au dezvoltat „Strategia Globală pentru alimentaţia bebeluşilor şi copiilor mici” în anul 2002, reafirmând cele 4 ţinte Innocenti stabilite în 1995 şi au adăugat ţinte suplimentare. Strategia globală a identificat o nevoie clară pentru practici de alimentaţie optimale pentru reducerea malnutriţiei şi a sărăciei. Este bazată pe o abordare orientată în jurul drepturilor omului şi cere dezvoltarea unor politici complete pentru alimentaţia bebeluşilor şi copiilor mici. Oferă sfaturi cu privire la protecţia, promovarea şi suportul acordat alăptării la sân în primele 6 luni şi continuării acesteia până la 2 ani, împreună cu o alimentaţie diversificată cu începere de la vârsta de 6 luni.

*Obiectivele campaniei
– A recapitula ce s-a întâmplat cu alimentaţia sugarilor şi copiilor mici în ultimii 20 de ani.
– A celebra succesele şi împlinirile naţionale, regionale şi globale şi prezentarea activităţii naţionale la nivel global.
– A evalua nivelurile de implementare ale strategiei globale pentru alimentaţia bebeluşilor şi copiilor mici.
– A încuraja acoperirea lacunelor rămase între politicile şi programele de promovare a alimentaţiei la sân.
– A atrage atenţia publicului asupra nivelului politicii şi programelor alimentaţiei la sân şi alimentaţiei copiilor.

”Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei. Acţiunile de Informare – Educare – Comunicare planificate la nivelul judeţului, vor sublinia importanţa alăptatului la sân pentru mame, copii şi societate în general”, precizează dr. Horia Timiș, directorul DSP Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea