Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Din primăvară, CSM Unirea Alba Iulia – se mută pe „Minaur” Zlatna, iar CSU Alba Iulia – la Sebeș, pe „Pielarul”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din primăvară, CSM Unirea Alba Iulia – se mută pe „Minaur” Zlatna, iar CSU Alba Iulia – la Sebeș, pe „Pielarul”, după ce pe „Cetate” au demarat lucrările de înlocuire a suprafeței de joc.

Demararea lucrărilor de modernizare la gazonul Stadionului „Cetate” din Alba Iulia a obligat cele două divizionare terțe din municipiul reședință de județ să găsească alternative pentru disputarea jocurilor considerate pe teren propriu în această primăvară. Astfel, CS Universitar Alba Iulia va juca pe terenul sintetic al Stadionului „Pielarul” din Sebeș, iar CSM Unirea Alba Iulia se va muta pe „Minaur” din Zlatna. După 15 etape disputate din sezonul regular în Seria 9 din Liga 3, formațiile albaiuliene speră să intre în play-off, distanța dintre acestea fiind de două puncte (CSU – 24, poziția a 4-a; CSM Unirea – 22, locul 6), în luptă fiind angrenată și ACS Tg. Mureș (locul 5, 23 de puncte). Conform estimărilor inițiale, schimbarea suprafeței de joc de pe arena albaiuliană, cu tot ce implică (sisteme de irigațe, degivrare și drenaj) ar dura cel puțin până la finele lunii aprilie.

Pentru universitari, noua locație, dată în folosință în luna noiembrie a anului trecut, este a treia „casă” din actualul campionat, după Galtiu (două jocuri) și „Cetate”. De asemenea, CSM Unirea Alba Iulia a mai evoluat în urmă cu 3 ani la Zlatna, respectiv în primăvara anului 2021, când a susținut 4 partide din returul Ligii 3, atunci motivul fiind lucrările de reabilitare a pistei de atletism de pe „Cetate”.

Revenind la jocurile rămase din sezonul regular, CSU Alba Iulia va debuta cu două deplasări, la Reghin (etapa a 16-a) și la Cluj-Napoca, cu Viitorul (etapa a 17-a), primul joc pe teren propriu fiind derby-ul cu liderul Gloria Bistrița-Năsăud (ultima rundă, 23 martie). În schimb „alb-negrii” au două dispute interne, cu Unirea Ungheni (sâmbătă, 9 martie, ora 15.00) și Avântul Reghin (16 martie), plus o deplasare la Cugir (derby „de Alba”, vineri, 22 martie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea