Din „motive creștinești”, o bătrânică de 71 de ani, i-a dat 80 de lei tâlharului care a intrat peste ea în casă

Un bărbat de 35 de ani, cu domiciliul în oraşul Brad, a intrat în casă peste o femeie de 71 de ani, din Câmpeni, pentru a o tâlhări, iar femeia, ”din motive creştineşti”, i-a oferit acestuia suma 80 de lei, dar bărbatul ”a solicitat bani în plus”.

În miez de noapte, bărbatul a intrat în casa femeii cu scopul de a o jefui. Agresorul nu s-a mulţuimit cu suma de 80 de lei şi a încercat o violeze şi i-a luat cu forţa, sub ameninţarea cu moartea. Pentru faptele sale, bărbatul, care este şi recidivist, a fost condamnat de către magistraţii Judecătoriei Câmpeni la pedeapsa de 3 ani, 7 luni şi 7 zile de închisoare, pentru tâlhărie calificată şi distrugere. B. Ioan Gheorghe este judecat în stare de arest preventiv şi a contestat decizia la Curtea de Apel.

ELIT

Magistraţii au reţinut că în data de 24 aprilie, bărbatul a pătruns în curtea locuinţei femeii şi a spart geamul uşii de acces. Bătrâna a auzit zgomotele, a ieşit dintr-o cameră a locuinţei, iar în holul casei l-a găsit pe viitorul său agresor. Acesta i-a prezentat la lumina lanternei un buletin şi apoi i-a solicitat cazare şi bani. ”Din motive creştineşti”, femeia i-a oferit acestuia suma 80 de lei, dar bărbatul ”a solicitat bani în plus”. Fiind refuzat a plecat spre ieşirea din curte, fiind urmat de persoana vătămată care a vrut să încuie uşa de la poarta curţii. Inculpatul s-a răzgândit, s-a întors a intrat în casă unde a început să o agreseze fizic şi verbal.

Femeia s-a dus într-o altă cameră, de unde a apelat, de pe telefonul fix, numărul de urgenţă 112. Atunci bărbatul a smuls firul telefonului, iar aparatul l-a aruncat în cameră. Apoi, s-a năpustit asupra bătrânei, pe care ”a lovit-o cu pumnii peste corp şi faţă, după care a încercat să întreţină raport sexual cu aceasta”. Întrucât femeia a opus rezistenţă, B. Ioan Gheorghe a încercat să-i smulgă o pereche de cercei din material nepreţios, pe care îi avea în urechi, dar nu a reuşit motiv pentru care a ameninţat-o că dacă nu îi dă cerceii o omoară. Femeia i-a dat cerceii după care agresorul a verificat-o şi pe degete dar nu a găsit niciun inel. Ulterior, bărbatul a spart şi geamul de la o vitrină din cameră.

După ce a luat cerceii fără de valoare şi o căciulă care aparţinea bătrânei, bărbatul s-a dus la un imobil în construcţie, pe locul fostei case a părinţilor săi. Acolo a fost găsit şi de poliţiştii care au fost alertaţi de femeia tâlhărită. În 25 aprilie, pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă, iar în 15 octombrie a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată şi 3 luni şi 21 de zile închisoare pentru comiterea infracţiunii de distrugere. Potrivit Codului Penal, magistraţii au aplicat pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care s-a adăugat 1/3 din cealaltă pedeapsă, respectiv de 1 lună şi 7 zile închisoare, astfel că pedeapsa finală a fost de 3 ani, 7 luni şi 7 zile de închisoare. De asemenea, a fost dedusă din pedeapsă durata arestării preventive, din data de 24 aprilie şi până la condamnare. Acesta a mai fost obligat şi la plata a 200 lei cu titlu de daune materiale şi 5.000 lei cu titlu de daune morale în favoarea bătrâne.

sursa: Adevărul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...