Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Din cauza zăpezii şi a viscolului, trenul IR Bucureşti – Cluj a întârziat peste 5 ore şi jumătate

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ger de crapă.. şinele de cale ferată. Curse rutiere suspendate temporar

    De câteva zile, odată cu înrăutăţirea vremii în zona de sud a ţării, traficul feroviar a fost grav perturbat din cauza zăpezii şi a viscolului, trenurile de lung parcurs care tranzitează Staţia CFR Alba Iulia având întârzieri faţă de „Mersul trenurilor”.
Cea mai mare întârziere s-a înregistrat la trenul Inter Regio 1823 Bucureşti Nord – Cluj-Napoca, care trebuia să ajungă la Alba Iulia la ora 3.30, ne-a declarat Cornel Suciu, şeful Staţiei CFR Călători Alba Iulia. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de pe magistrala 9, acesta a avut însă o întârziere de 334 de minute, adică 5 ore şi 34 de minute, călătorii ajungând la Alba Iulia după ora 8.00. În această situaţie, nici perechea acestui tren, IR 1824 Cluj-Napoca – Bucureşti Nord, care se formează din garnitura trenului IR 1823, nu a putut pleca la timp din gară. Astfel, IR 1824 Cluj-Napoca – Bucureşti Nord a avut o întârziere de 120 de minute la sosirea în Alba Iulia faţă de ora oficială – 10.53. De altfel, în această perioadă, toate trenurile care au traversat zonele ţării afectate de zăpadă şi viscol au avut unele întârzieri la sosirea în gară.
lŞinele de cale ferată s-au crăpat din cauza gerului
O altă problemă întâlnită frecvent în aceste zile de către ceferişti este fisurarea liniilor de cale ferată din cauza gerului năpraznic. De exemplu, între Vinţu de Jos şi Balomir s-a crăpat şina de cale ferată, circulaţia trenurilor fiind deviată pe cealaltă linie, fără să fie perturbat traficul feroviar. Cornel Suciu a explicat că aceste situaţii se înregistrează în toată ţara în perioadele geroase. Pe de altă parte, el a precizat că nu au fost anunţate restricţii de viteză în traficul feroviar din cauza condiţiilor meteo.
Şi traficul rutier a avut de suferit de pe urma condiţiilor meteo. Dacă miercuri şi joi s-au înregistrat întârzieri de 4 – 6 ore la cursele dinspre Bucureşti, începând de joi noaptea autocarele nu s-au mai aventurat să se deplaseze spre Capitală. În schimb, şoferii de pe mijloacele de transport care pleacă din Autogara STP Alba Iulia nu s-au confruntat cu drumuri înzăpezite, cum se întâmpla anii trecuţi, spune conducerea autogării, susţinând că au fost sesizaţi din timp primarii pentru a lua măsurile necesare în vederea deszăpezirii drumurilor. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea