Rămâi conectat

Politică Administrație

Din cauză că au datorii, 12 primării din Alba sunt obligate să mărească taxele și impozitele

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăriile care înregistrează arierate la 31 decembrie 2012 nu pot menține taxele și impozitele la nivelul de anul trecut, potrivit unei prevederi pe care Guvernul o introduce în Codul Fiscal.

În județul Alba 12 primării se află în această situație, cumulând în total datorii de 6,4 milioane de lei, dintre care cea mai mare parte (6 milioane de lei), o reprezintă datoriile Primăriei Zlatna.

Potrivit DGFP Alba este vorba despre primăriile: Baia de Arieș, Almașu Mare, Arieșeni, Cergău, Ighiu, Mirăslău, Ocoliș, Rîmeț, Săliștea, Șibot, Vințu de Jos și Zlatna, în cazul celei din urmă restanțele fiind cauzate de blocarea plăților de la Fondul de Mediu într-un proiect care se derulează prin consiliul local.

Guvernul a elaborat un proiect de ordonanță care modifică Codul Fiscal și impune condiții drastice autorităților locale care doresc să nu majoreze în 2013 taxele și impozitele. Proiectul stabilește că prevederea aprobata de Guvern la începutul acestui an, conform căreia autoritățile locale pot reduce taxele prevăzute în hotărârea de indexare aprobată anul trecut, este aplicabilă numai pentru autoritățile locale care îndeplinesc cumulativ două condiții: nu au înregistrate arierate la 31 decembrie 2012 și respectiva măsură nu afectează veniturile proprii ale bugetelor locale.

Arieratele reprezintă acele plăți restante cu o vechime mai mare de 90 de zile. Potrivit acordului cu Fondul Monetar Internaţional, restanţele trebuie lichidate până la finalul acestui an.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea