Din aprilie, valoarea tichetelor de creșă se va majora cu zece lei. Care este suma lunară care se acordă

Din luna aprilie, valoarea tichetelor de creșă se va majora cu zece lei, potrivit unui proiect de act normativ pus recent în dezbatere la Ministerul Muncii. După cum stabilește legislația în vigoare, tichetele de creșă sunt bilete de valoare acordate salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului cu vârsta de până la doi ani și de indemnizația aferentă.

Proiectul de act normativ aflat în dezbatere publică prevede ca, în perioada aprilie – septembrie 2020, valoarea sumei lunare care se acordă sub forma tichetelor de creșă să se majoreze cu zece lei, respectiv de la 460 de lei, cât este în prezent, la 470 de lei. Noua valoare a tichetelor de creșă se va aplica, potrivit proiectului, și în primele două luni ale semestrului II al anului, adică inclusiv în luna septembrie 2020.

INFORMARE COVID-19

Așa cum stabilește Legea nr. 165/2018, tichetele de creșă reprezintă bilete de valoare care se acordă lunar salariaților care nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani (sau trei ani, în cazul copilului cu handicap) și de indemnizația aferentă.

Tichetele pot fi utilizate doar pentru plata taxelor la creșa unde este înscris copilul și se acordă, la cerere, unuia dintre părinți sau tutorelui și pe baza livretului de familie. Pe de altă parte, de tichetele de creșă nu pot beneficia asistenţii maternali profesionişti sau persoanele la care este găzduit copilul şi pentru care s-a aplicat măsura plasamentului în regim de urgenţă.

În plus, tichetele de creșă se pot cumula cu alocația de stat pentru copii și cu stimulentul de inserție, ajutor financiar ce se acordă părinților care revin la lucru înainte de încheierea concediului pentru creșterea copilului.

Atenție! Proiectul de față nu se aplică acum. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat la nivelul a două ministere (la Finanțe și la Muncă) și apoi publicat în Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...