Rămâi conectat

Economie

Din această lună, nunţile se organizează cu binecuvântarea Fiscului!

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANAF a eliminat plafonul care îi obliga pe patronii de restaurante şi localuri să primească mai mult de 10.000 de lei pe zi, cash, pentru organizarea de nunţi şi botezuri. Măsura vine tocmai pentru a elimina situaţiile în care mirii sau proaspeţii părinţi erau nevoiţi să-şi plătească organizatorul petrecerii ba cu cardul, ba cash, ba la negru.

anaf-antifraudaDin luna august, organizatorii de evenimente îşi pot stabili un nou plafon de încasări zilnice. Aceştia pot primi şi peste 10.000 de lei cash, însă au nevoie de acordul Fiscului. Modificarea vine după ce mai mulţi patroni de restaurante s-au plâns că tăiau zeci de facturi pentru plata unui singur eveniment. „Vine în sprijinul celor cinstiţi, celor corecţi, care nu mai trebuie să facă diverse smecherii, proceduri pe lângă lege ca să încaseze acesti bani, iar cei care lucrau la negru, vor lucra în continuare la negru”, spune Adrian Benta, consultant fiscal pentru sursa citată.

Potrivit legii, proprietarii de localuri trebuie să aducă dovezi privind încasările anterioare din nunţi şi botezuri, precum şi o cerere în care să se menţioneze noul plafon. ANAF are timp 15 zile să analizeze documentele şi să trimită un răspuns. Dacă este pozitiv, atunci autorizaţia va fi valabilă timp de un an şi poate fi reînnoită sau modificată la cererea solicitantului. Numai că deocamdată normele de aplicare a legii nu sunt stabilite. Plafonul de 10.000 de lei pentru tranzacţiile cash între persoane fizice şi cele juridice a fost introdus în mai 2015. Tot atunci au fost limitate şi plăţile cu bani gheaţă între persoanele fizice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Avantajele folosirii unui robot aspirator (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

A avea o casă inteligentă este la modă în zilele noastre, dar un robot aspirator este o piesă destul de subevaluată când vine vorba de emularea unei experiențe de casă inteligentă. Un astfel de aspirator este practic un aspirator care utilizează tehnologie avansată pentru a curăța automat podelele în timp ce tu ești plecat sau ocupat cu alte activități.

Pe lângă beneficiul evident de a nu mai fi nevoie să te ocupi tu de această activitate, iată și alte avantaje ale deținerii unui aspirator robot: comoditate și economisire de timp. Poți să-l programezi să facă curățenie în timp ce ești la serviciu sau în timp ce te ocupi de alte treburi, eliberându-ți timpul pentru alte sarcini.

Un alt avantaj major este cât de bine curăță un robot aspirator colțurile casei tale în comparație cu tine. Aceste aspiratoare robot au adesea caracteristici avansate precum detectarea marginilor și capacitatea de a curăța diferite tipuri de suprafețe, asigurându-se că toate zonele casei tale sunt curate și lipsite de praf.

Curățarea podelelor este întotdeauna o sarcină enervantă și poate fi obositoare și plictisitoare. În zilele noastre, în această societate agitată, este și prea consumatoare de timp. Prin urmare, achiziționarea unui aspirator robotizat este o modalitate minunată pentru mulți oameni de a se elibera de astfel de treburi și de a-și curăța casa fără a investi atât de mult timp și energie în această sarcină.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dacă nu ai luat în considerare niciodată achiziționarea unui aspirator robotizat, iată zece avantaje ale utilizării acestuia. S-ar putea să găsești un motiv pentru a-l cumpăra, în cele din urmă.

  1. Vei economisi mult timp cu ajutorul unui robot aspirator. Odată instalat, aspiratorul robotizat poate face aproape toată munca de curățenie, eliberându-ți mâinile și oferindu-ți mai mult timp pentru a face alte lucruri mai interesante.
  2. Aspiratoarele robotizate pot oferi un mediu mult mai curat și un corp mai sănătos. Orice praf, pată sau altă murdărie din casa ta pot afecta sănătatea ta, însă cu ajutorul unui aspirator robotizat, casa ta poate fi curățată complet, cu eficiență și calitate înaltă, ceea ce reduce posibilitatea de a fi expus unui mediu nesănătos. În plus, dacă ai probleme articulare sau de mobilitate, utilizarea unui robot este cu siguranță benefică pentru sănătatea ta.
  3. Este mai inteligent decât te aștepți. El poate simți modificările de suprafață și se adaptează în consecință. Indiferent dacă pardoseala este din lemn sau covor, robotul poate gestiona sarcina de curățenie perfect.
  4. Un aspirator robotizat este bun în detectarea limitelor. Cu senzori și o margine de protecție, el nu numai că se poate proteja împotriva deteriorării, dar poate evita și deteriorarea mobilei. De asemenea, poate detecta pereții și scările și va întoarce automat când întâlnește oricare dintre acestea. Unele modele mai avansate pot genera chiar o hartă în timp real și pot planifica o rută care permite o curățare mai eficientă și completă.
  5. În comparație cu aspiratoarele tradiționale, aspiratoarele robotizate sunt mult mai silențioase. Zgomotul poate fi o adevărată enervare și cu siguranță afectează confortul. În principiu, acești roboți au capacitatea de a regla zgomotul produs. Cu ajutorul lor, nu vei mai avea de-a face cu prea mult zgomot sau chiar deloc.
  6. Utilizând aplicația mobilă ca dispozitiv de control la distanță, poți controla robotul mult mai ușor, fără a fi necesară nicio operație manuală suplimentară. Dacă nu te afli acasă, el poate totuși să funcționeze: apeși câteva butoane de pe telefonul tău și asta e tot. Apoi va face munca conform cerințelor.
  7. Sunt ușor de depozitat și de transportat. Un robot aspirator este de obicei mult mai mic decât un aspirator tradițional, astfel că poate fi depozitat cu ușurință în orice spațiu — într-un dulap, sub pat sau oriunde ai loc. În plus, îl poți transporta ușor de la un loc la altul, datorită dimensiunii sale.
  8. Se încarcă singure. Ele se pot duce la stația de încărcare pentru a-și reîncărca bateria după ce au terminat lucrul sau atunci când nivelul bateriei este scăzut, astfel că utilizatorii nu trebuie să se îngrijoreze că rămân fără energie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

(P) Demo Metal Vest 2023, esențial pentru modernizarea și dezoltarea companiilor din industrie

Andreea Ștefan

Publicat

în

DEMO METAL VEST, singurul târg de tehnologie și inovație în prelucrarea metalului din Vestul României, va reuni în perioada 23-26 Mai 2023, la Expo Arad, experți din domeniu, furnizori și utilizatori de tehnologie, interesați de modernizarea și dezvoltarea companiilor și de actualizarea informațiilor necesare oricărui profesionist din industrie.

Evenimentul are ca obiectiv să faciliteze schimbul de idei, cunoștințe și know-how între profesioniștii din domeniu și să contribuie la dezvoltarea și îmbunătățirea proceselor de fabricație și a tehnologiilor utilizate în prelucrarea metalului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Noile tehnologii expuse sunt cele care oferă reziliență și performanță afacerilor din industrie. Pentru creșterea productivității companiilor locale, sunt puține alte acțiuni mai bine coordonate și care să aibă un efect de masă mai important decât o expoziție.

„Adopția noilor tehnologii, multe dintre ele având acum efect profund asupra modelelor de business, are nevoie de atingerea unei mase critice în interiorul companiilor pentru a se putea realiza. Ea nu se atinge niciodată la un târg internațional sau un open house, unde participă poate proprietarul afacerii, poate CEO-ul sau 1, 2 reprezentanți ai unei companii din România. La noi masa critică de acceptare a unei noi tehnologii se poate atinge dacă liderii companiilor din România își motivează oamenii să meargă la evenimentul ce se desfășoară în proximitate. Tot ei sunt cei care ar putea solicita expunerea anumitor tehnologii ce reprezintă soluții noi, moderne, la problemele întâlnite în producție. Târgurile tehnice folosesc la cunoașterea și adoptarea mai rapidă a noilor tehnologii. Scopul adoptării acestora? Creșterea productivității și extinderea capacității de producție a companiilor și dezvoltarea capacității industriei locale de a răspunde mai rapid provocărilor competiției globale.”, declară Onuț ILIESCU, Director general TEHNIC MEDIA, organizator DEMO METAL.

Onuț ILIESCU, Director general TEHNIC MEDIA, organizatorul Demo Metal Vest

DEMO METAL VEST oferă o platformă completă și cuprinzătoare, în care veți descoperi cele mai recente tehnologii și soluții din domeniul prelucrării metalului, automatizării, robotizării și Industriei 4.0.

La ediția din acest an, numeroase companii vor participa în premieră la eveniment. Astfel, spre exemplu, vor fi expuse pentru prima dată la Demo Metal Vest mașini de tăiat cu laser, vor fi prezenți furnizori români de servicii, producători de piese complexe etc.

Companii participante (înregistrate până acum):

ADMASYS RO

AGIR

AGO TRADE INTERNATIONAL

AGO MECANIC

ALPHR TECHNOLOGY EUROPE

AMARI ROMANIA

AMTECH INDUSTRIES

APEL LASER

ARCZONE

BODOR

CERC TIMIȘOARA

CMIE ROMANIA

CRG INDUSTRY SERVICES

CSC TRANS METAL

DELTA MACHINE

EUROPE SOLUTIONS

FORMWERK

GLOBAL SOURCE

GW LASER TECHNOLOGY

HT SHREDDING

HTP MASKING

IMW INTELLIGENT METALWORKING

INCD ISIM TIMISOARA

INICAD DESIGN

IPAD SERIE

JAPAN TOOL GROUP

KAESER COMPRESOARE

KFACTORY

KLARWIN

KNUTH-ALLMETECH

MEGASPAN UTILAJE

MEGATITAN

MEPRO UTILAJE

METAL STAR

MONTI – Werkzeuge

NEO VISION

PROMA MACHINERY

RALL MALL LOGISTICS

REHM SUDARE

RISK MANAGEMENT COMPANY

ROBAC INDUSTRIES

T&T – TEHNICA SI TEHNOLOGIE

TECHNIC TRIAL

TKT GRUP

TRIEURODATA

UNIVERSITATEA AUREL VLAICU ARAD

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIȘOARA

VDL ROTECH

VIGRA MARKETING & SERVICE

WERKLAND TOOLS SRL

În industrie, ca în orice alt domeniu aflat într-o continuă evoluție, este esențial să rămânem informați și să ne adaptăm noilor tendințe și inovații care ne influențează activitatea. DEMO METAL VEST este ocazia unui salt de competențe în interiorul oricărei companii participante, vizitatoare sau expozante.

Veniți la DEMO METAL VEST, între 23-26 mai, la Expo Arad, să descoperiți cele mai recente inovații, să vedeți care sunt tendințele în industrie și să înțelegeți cum vă poate ajuta implementarea noilor tehnologii. 

Pentru detalii și înregistrare accesați www.demometal.ro/vest .


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” – începere proiect „Reabilitarea moderată a clădirilor publice, Primăria Lunca Mureșului

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă

Proiectul „Reabilitarea moderată a clădirilor publice, Primăria Lunca Mureșului”, Investiția I.3 – Reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ-teritoriale, finanțat în cadrul Planului Național pentru Redresare și Reziliență, prin componenta C10 – Fondul local, este implementat de către Comuna Lunca Mureșului, în calitate de beneficiar, și are o valoare nerambursabilă de 659.846,59 lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (M.D.L.P.A.), în calitate de coordonator de reforme/investiții în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, gestionează Componenta 10 – Fondul local care abordează provocările legate de disparitățile teritoriale și sociale din zonele urbane și rurale, precum și pe cele referitoare la mobilitatea urbană. Obiectivul Componentei 10 – Fondul local este de a susține o transformare durabilă urbană și rurală prin utilizarea soluțiilor verzi și digitale.

Obiectivul general al proiectului se referă la reabilitarea moderată a clădirii primăriei din localitatea Lunca Mureșului, județul Alba.

Principalele rezultate așteptate se referă la îmbunătățirea serviciilor publice oferite cetățenilor din localitatea Lunca Mureșului, la eficientizarea energetică și implicit reducerea consumului de energie și a costurilor de exploatare a clădirii Primăriei din localitatea Lunca Mureșului, la îmbunătățirea aspectului clădirii primărieidin comună.

Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 09.02.2023 – 09.02.2025.

Date de contact beneficiar:

Comuna Lunca Mureșului,

județul Alba, România

tel. 0258878121, fax 0258878347


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare