Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Din 2 septembrie: Şomerii din Alba pot depune cereri la AJOFM pentru eliberarea Cardului Profesional European

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

sediul ajofm albaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a început procedura de emitere a Cardului Profesional European. De luni, 2 septembrie, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi persoanele care se află deja înregistrate în evidenţele instituţiei pot să devină posesorii acestui card adresându-se personalului de la sediul AJOFM Alba, precum şi de la agenţiile locale care aparţin de AJOFM Alba.

 Potrivit directorului AJOFM Alba, Andrea Elena Katona, mai multe detalii legate de utilizarea cardului vor fi oferite săptămâna viitoare, în această perioadă aşteptându-se lămuriri de la ANOFM.

 Cardul Profesional European va conţine toate datele profesionale şi medicale ale persoanei respective, de la câte companii a lucrat şi ce posturi a ocupat, până la datele de contact şi domeniile de care este interesat (CV în format european). Cu un astfel de card,  şomerul poate merge la interviul de angajare. Acesta este scanat de către angajator – dacă şi-a achiziţionat, în prealabil, un cititor de carduri – şi astfel are în faţă întregul istoric în format digital al potenţialului angajat.

 Instrumentul a fost gândit pentru a creşte şansele de angajare ale posesorului şi se distribuie gratuit, la cerere, celor interesaţi, fie că este vorba despre şomeri sau despre persoane aflate în căutarea unei slujbe.

 Pentru şomeri, cardul va fi emis pe loc, odată cu procesarea dosarului de către AJOFM, iar pentru ceilalţi eliberarea se va face la cerere.

 Cardul va avea poza beneficiarului, dar şi un cod numeric pentru fiecare persoană în parte. Accesul la informaţiile de pe card se va putea face prin intermediul unei platforme, www.card-profesional.ro, pe baza numărului de identificare inscripţionat pe fiecare card.

 Emiterea acestor carduri va avea loc în cadrul proiectului “Cardul profesional european – soluţie europeană în căutarea unui loc de muncă, proiect strategic, la nivel naţional, ce vizează modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin introducerea unui sistem informatic complex ce are la bază cardul ca şi instrument de autentificare. Proiectul este implementat de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) în parteneriat cu S.C.Soft Business Union SRL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când începe vacanța de vară 2024: Data la care elevii vor intra în vacanța mare, în funcție de clasă Vacanţa de Paşte s-a încheiat de câteva săptămâni, iar elevii au revenit în bănci, dar cei mai mulţi dintre ei se gândesc deja la vacanţa mare care nu mai începe la cunoscuta dată de 15 iunie. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea