Rămâi conectat

Politică Administrație

Dimineața Josan, după-masa Jidveian – Discuții aprinse în BPJ Alba al ALDE, pe tema desemnării candidaților organizației la alegerile parlamentare

Ziarul Unirea

Publicat

în

După ce dimineață, în conferința de presă, co-președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr a anunțat că Horațiu Josan este un posibil candidat al partidului la alegerile parlamentare, în Ședința de după-amiază Viroul Politic Județean al organizației a avut o altă opțiune, aproximativ 80% dintre membri votându-l pe Ovidiu Jidveian să deschidă lista la Camera Deputaților, iar pe Daniel Rusu să deschidă lista pentru Senat.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, ședința nu a fost una liniștită, spiritele s-au cam aprins când Ioan Lazăr a încercat să amâne votul pe săptămâna viitoare, dar nu a fost ascultat. Potrivit informațiilor primite de la cei prezenți în ședință, acesta a și părăsit sala, votul s-a exercitat în lipsa lui și, se pare că a fost întocmită o listă care, după cum susține Daniel Rusu, a fost deja transmisă către Biroul Național al ALDE spre validare.

hotarare-alde-alba

Pe listă se află, pentru Camera Deputaților, pe locul I – Ovidiu Jidveian, urmat de Cristian Mituț Nicolae, Andreea Tacaks, Dan Ioan Nemeș, Maria Oprea, Dacian Herlea și Manuela Sima, în timp ce pentru Senat, locul I pe listă îl deține Daniel Rusu, urmat de Laura Staicu, Gheorghe Bora și Marinela Ștefănuț.

De cealaltă parte, co-președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a recunoscut că a fost o ședință ”cu scântei”, care însă nu a avut doar scopul de a desemna ordinea pe listă a candidaților la parlamentare, ci a avut 4 puncte pe ordinea de zi.

”Eu nu am fost de acord să votăm ordinea pe listă. Aici au fost discuții. Este adevărat, nu foarte mulți au fost de acord cu candidatura lui Josan, dar trebuie să ținem cont că cei care au fost împotrivă sunt în mare majoritate susținători ai lui Ovidiu Jidveian și o parte dintre cei cu care Partidul Liberal Reformator a fuzionat. Pe Ovidiu Jidveian eu l-am adus în ALDE și l-am susținut, dar acum nu mai cred că poate scoate un rezultat foarte bun în alegeri”, a declarat Ioan Lazăr.

Acesta a explicat că a fost gândită candidatura lui Ovidiu Jidveian împotriva lui Călin Potor, dar în contextul actual, când cel mai probabil social-democratul nu va fi prezent pe lista pe un loc eligibil, Jidveian nu ar mai aduce destule voturi.

”Cred că cel care va putea să rupă voturi și de la liberali este Horațiu Josan, pe care l-au propus și susținut foarte mulți parlamentari din vechiul PNL, care au trecut la ALDE. Îmi pare rău de Ovidiu, nu am decât lucruri bune de spus la adresa lui, ca om, dar încă o dată spun că este perdant, în actualul context politic din județul nostru”, a mai spus Lazăr.

De asemenea, acesta îl contrazice pe Daniel Rusu și spune că lista de candidați nu a fost trimisă la București și că va mai exista o discuție pe acest subiect în cadrul conducerii ALDE Alba, săptămâna viitoare.

Ar mai rămâne de explicat niște neconcordanțe prezente pe ”Hotărârea BPT ALDE” pusă la dispoziție de Daniel Rusu, care sus e datată cu 7.10.2016, în timp ce în dreptul semnăturilor este trecută data de 9.10.2016 (deși presupusul vot a fost dat azi și se susține că lista a fost deja transmisă la București). Totodată, trebuie clarificat dacă ”la centru” va fi luat în seamă un document venit din partea conducerii unei organizații, dar de pe care lipsește semnatura unuia dintre co-președinți. Dar despre toate acestea vom afla, cu siguranță, săptămâna viitoare după ce, în ALDE Alba, se vor mai limpezi apele tulburate în ședința de azi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea