Rămâi conectat

Ştirea zilei

DGFP Alba să deblocheze banii pentru indemnizaţiile de concediu!

Publicat

în

Sindicatul Învăţământ Zona Aiud a înaintat o notificare către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba prin care solicită conducerii instituţiei „să dispuneţi imediat deblocarea fondurilor pentru Consiliul Local Aiud aferente plăţii integrale a indemnizaţiilor de concediu pentru salariaţii tuturor unităţilor şcolare din zona Aiud faţă de care CL Aiud are calitatea de ordonator de credite”, ne-a declarat prof. Petru Damo, preşedintele SIZ Aiud.
Liderul sindical a precizat că demersul său este urmare a răspunsului primit cu promptitudine din partea Primăriei Aiud în adresa nr. 8316/20.07.2011 prin care administraţia locală aiudeană arată că „pentru plata concediilor de odihnă a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Aiud, nu au fost alocate sumele necesare, deşi acestea au fost solicitate la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba în repetate rânduri, urmând ca în zilele următoare să primim răspuns la adresa nr. 8412/19.07.2011”.
„În fapt, deşi salariaţii din învăţământ au intrat deja în concediu, dvs. aţi încălcat flagrant şi abuziv dispoziţiile legale în materie, adică prevederile art. 150 alin. 3 din Lega nr. 53/2011 (Codul Muncii republicat) care stipulează imperativ faptul că indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte cu cel puţin 5 zile lucrătoare înaintea plecării în concediu, şi nu aţi virat nici până astăzi sumele solicitate în mod repetat de Consiliul Local Aiud”, arată prof. Petru Damo în notificarea către DGFP Alba. El a precizat că din lipsa indemnizaţiei de concediu foarte mulţi sindicalişti au renunţat să mai plece la odihnă în staţiuni. Prof. Petru Damo a precizat că în cazul în care DGFP Alba nu va trece la plata indemnizaţiilor de concediu, SIZ Aiud îşi rezervă dreptul de a face demersurile necesare pentru recuperarea acestor bani, mergând până la depunerea unor plângeri penale pentru abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu împotriva celor responsabili de această situaţie. (R.G.)

Publicitate

Ştirea zilei

Dorin Albu, propunerea de VICEPRIMAR al Municipiului Sebeș. Consilierii locali, chemați la vot ASTĂZI

Publicat

în

Viceprimarul municipiului Sebeș va fi ales de către consilierii locali ai orașului în cadrul ședinței de astăzi, 4 august.

Astfel, primarul Dorin Nistor l-a propus pe Albu Dorin pentru această funcție, decizie care va fi supusă la vot în această după-masă.

Potrivit CV-ului său, Albu Dorin a absolvit Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de Științe Economice, secția Finanțe-Asigurări, în anul 2003, iar în 2007 a absolvit Universitatea „Spiru Haret”, Facultatea de Drept.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, acesta este membru al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, filiala Alba, din 2010.

Conform aceluiași document, Albu Dorin cunoaște engleza și franceza la nivel intermediar.

Alegerea noului viceprimar vine în urma revocării din funcție a lui Adrian Bogdan, în cadrul ședinței extraordinare din 16 iunie, de către consilierii locali ai orașului.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE FOTO| ACCIDENT rutier la Gura Roșiei: Trei persoane rănite în urma unei coliziuni între două autoturisme

Publicat

în

UPDATE FOTO| ACCIDENT rutier la Gura Roșiei: Trei persoane rănite în urma unei coliziuni între două autoturisme

Un accident rutier a avut loc marți, 3 august, în jurul orei 12:30, pe DJ 742, în zona Gura Roșiei, din Roșia Montană.

Potrivit IPJ Alba este vorba despre coliziunea între două autoturisme.

Electrica Furnizare Discount

Din primele informații ar fi rezultat rănirea a trei pasageri.

UPDATE IPJ ALBA 4 august:  La data de 3 august 2021, în jurul orei 13.00, pe DJ 742, în comuna Roșia Montană, un tânăr, de 20 de ani, din municipiul Zalău, județul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de un tânăr, de 25 de ani, din comuna Roșia Montană.

În urma accidentului rutier, trei pasageri au suferit leziuni corporale ușoare și au fost transportați la spital.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

UPDATE IPJ Alba: Traficul a fost reluat

Revenim cu amănunte.

Citește mai mult

Ştirea zilei

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, miercuri, pe autostrada A1 Sibiu – Deva, pentru lucrări la carosabil și înlocuirea glisierei mediane. Recomandări pentru șoferi

Publicat

în

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, miercuri, pe autostrada A1 Sibiu – Deva, pentru lucrări la carosabil și înlocuirea glisierei mediane. Recomandări pentru șoferi

Traficul este restricționat astăzi, 4 august pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, pe mai multe tronsoane, pentru efectuarea lucrărilor de reparații la partea carosabilă și înlocuirea glisierei mediane.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe mai multe tronsoane ale autostrăzii A1 se vor efectua astăzi, 4 august, lucrări de reabilitare ce vor impune restricții de circulație, respectiv:

Electrica Furnizare Discount

– autostrada A1 Sibiu –Deva, km. 306+580 de metri, sensul către Sibiu, localitatea Sebeș, județul Alba, se efectuează înlocuirea rosturilor de dilatație, în perioada 4 august, ora 06:00 – 14 august, ora 14:30. Traficul rutier este restricționat pe banda de urgență și pe prima bandă, circulându-se doar pe banda numărul doi;

– autostrada A1 Sibiu –Deva, km. 372+800 de metri – 371+800 de metri, sensul către Sibiu, localitatea Șoimuș, județul Hunedoara, au loc lucrări de înlocuire a glisierei mediane, până la ora 14:00. Traficul rutier este restricționate pe a doua bandă;

– autostrada A1 Deva-Nădlac, km. 452+800 de metri – 453, sensul către Nădlac, în zona localității Traian Vuia, județul Timiș, se execută lucrări de asfaltare a carosabilului, până la ora 14:30. Circulația se desfășoară doar pe a doua bandă.

Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu prudență sporită, să crească distanța de siguranță între autovehicule şi să se asigure temeinic înaintea schimbării benzii.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare