Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Cetatea Alba Carolina – Dezvăluiri spectaculoase pe latura de Vest

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Lucrările de reconstruire a laturii de Vest a şanţurilor Cetăţii Alba Carolina avansează în mod alert iar proiectul autorităţilor locale de reconfigurare şi refuncţionalizare a zonei din faţa Catedralei Reîntregirii prinde tot mai mult contur. A fost excavată o mare parte a pământului cu care a fost astupat şantul de Vest ceea ce lasă să se vadă o porţiune din zid foarte bine conservată. Au ieşit la iveală şi spaţii din incinta zidurilor, care urmează să aibă un rol comercial important pe viitor. Prinde contur şi primul pod dintre cele trei din beton pe care se va face accesul auto spre Catedrală. Accesul auto se va face pe trei poduri din beton, iar cel pietonal pe un pod de lemn, lung de peste 50 de metri, ce va face legătura între Poarta a V-a şi Poarta a IV-a.
O parte a zidului din partea de vest a fost dărâmată în urmă cu 89 de ani, iar şanţul acoperit cu pământ, în timpul lucrărilor de construcţie a Catedralei Reîntregirii. Prin urmare, aproximativ un sfert din Parcul Unirii va dispărea, iar o parte a zidului va fi reconstruit. Prin această lucrare se va reconfigura întreaga zonă, un sfert din parcul ce face legătura cu oraşul va dispărea, accesele în cetate se vor face pe poduri de lemn suspendate şi se vor amenaja parcări pentru maşini şi autocare. Odată cu refacerea acestui şanţ, cetatea va deveni de sine stătătoare, atunci când vei trece podul de lemn te vei simţi într-adevăr într-o zonă exclusiv turistică, nu va mai face parte din oraş.
Lucrările începute în 2011 sunt programate să se încheie în 2013. Contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul de punere în valoare a şanţului de vest al Cetăţii, în valoare de 16 milioane de euro, a fost semnat în decembrie 2010. (I.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea