Rămâi conectat

Actualitate

Dezbatere organizată de ADR Centru la Predeal – Analiza implementării Planurilor Integrate de Dezvoltare ale Polilor de Creștere din România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

hp photosmart 720Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, împreună cu Departamentul Pol de Creștere municipiul Brașov, organizează în perioada 18 – 21 februarie, la Hotel Orizont din Predeal, o întâlnire de lucru între coordonatorii de poli de creştere, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, autorităţile de management, ACIS și POAT.

La eveniment participă persoane de decizie din MDRAP și Ministerul Fondurilor Europene, domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, precum și reprezentanții tuturor polilor de creștere din România. Tema principală a întâlnirii o constituie analiza modului în care au fost implementate proiectele din cadrul Planurilor Integrate de Dezvoltare ale Polilor de Creștere.

Polii de Creștere din România sunt nominalizaţi prin HG 998/2008 și reprezintă acele areale urbane mari în care se realizează cu prioritate investiţii din programele cu finanţare comunitară şi naţională. La nivelul Regiunii de Dezvoltare Centru a fost desemnat ca şi pol de creştere municipiul Braşov şi arealul metropolitan aferent. Rolul acestui seminar îl constituie analiza modului în care sunt implementate proiectele de dezvoltare în cadrul marilor areale urbane, fiind dezbătute stadiile de implementare a Planurilor Integrate de Dezvoltare de la nivelul fiecărui Pol de Creștere din țară, precum și problemele întâmpinate în derularea proiectelor cu finanțare europeană.

Prin intermediul Axei Prioritare 1, din cadrul Programului Operaţional Regional, REGIO 2007-2013, ADR Centru gestionează o mare parte din proiectele derulate în Zona Metropolitană Brașov. În total, Polul de Creștere Brașov are alocată, prin programul REGIO, suma nerambursabilă de 74,3 milioane euro, iar fiecare cent din acești bani va atrage și mai multe investiții, pentru a asigura locuitorilor din arealul urban brașovean, dar și din întreaga Regiune, un trai mai bun, pe baza noului concept de dezvoltare prin Planuri Integrate. Prin programul REGIO, finanțăm reabilitarea infrastructurii și îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv a serviciilor sociale, precum şi dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor, dar şi a serviciilor turistice în Polul de Creștere Brașov. Vorbim de 25 proiecte contractate, a căror valoare totală cumulată depășește 141 milioane euro și prin care sunt solicitate fonduri europene nerambursabile în valoare de aproape 92 milioane euro. O parte dintre proiecte sunt finalizate și rezultatele concrete ale acestora, în Brașov, fie că vorbim de infrastructura de transport, fie că vorbim de aspectele sociale, sunt mai mult decât vizibile pentru toți cetățenii. Toate cererile de finanțare depuse și transformate în proiecte urmăresc creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă. În cadrul acestei reuniuni vom vorbi despre modalitățile optime de colaborare între departamentele care se ocupă cu implementarea tuturor acestor proiecte, dar și despre provocările ce ne așteaptă în absorbția fondurilor europene, începând cu acest an”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru, referindu-se la evenimentul de la Predeal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea