Rămâi conectat

Actualitate

DEZASTRUL lăsat de inundațiile de anul trecut pe DN74 încă nu a fost remediat. Scrisoarea deschisă către CNAIR și Sorin Grindeanu a unui consilier local: „Eu personal am evitat de cel puțin 10 ori până în prezent producerea unei eventuale tragedii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEZASTRUL lăsat de inundațiile de anul trecut pe DN74 încă nu a fost remediat. Scrisoarea deschisă către CNAIR și Sorin Grindeanu a unui consilier local: „Eu personal am evitat de cel puțin 10 ori până în prezent producerea unei eventuale tragedii”

Un consilier local din Roșia Montană, județul Alba, a adresat o scrisoare deschisă lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, precum și a directorului general CNAIR.

Prin aceasta, el dorește să atragă atenția asupra stării dezolante în care infrastructura din Țara Moților a ajuns, din cauza lipsei de interes a autorităților.

„În atenția domnului SORIN MIHAI GRINDEANU Viceprim-ministru, Ministrul Transporturilor și Infrastructuri și a domnului Director General C.N.A.I.R. S.A Pistol Cristian Ovidiu Catalin

Elit - Gustul Desăvârșit

Domnul Viceprim-ministru, Ministrul Transporturilor și Infrastructuri SORIN MIHAI GRINDEANU, Domnule Director General C.N.A.I.R. S.A Pistol Cristian Ovidiu Catalin, subsemnatul Doru Nuță in calitate de Consilier Local al comunei Roșia Montană, vin în fața dumnevoastră cu această scrisoare deschisă pentru a rezolva această problemă urgentă cu care se confruntă toți cetățenii Munților Apuseni.

La mai bine de un an si 5 luni de la inundațiile din Apuseni, CNAIR, în a cărei administrare se află DN 74, este neputincioasă să repare infrastructura rutieră și care pune în pericol viața conducătorilor auto in fiecare zi.
Județul Alba a fost lovit de două viituri puternice care au afectat mai multe comune și orașe din munții Apuseni, drumuri de acces și sute de locuințe.

În acest moment, drumul de legătură dintre orașele Abrud și Câmpeni, se află încă într-un stadiu care îl face impracticabil, punând în pericol viețile conducătorilor auto.

Dacă tot nu doriți, nu aveți posibilitatea sau nu aveți timpul necesar la dispoziție, renunțați la acest tronson de drum pentru a-l administra și lăsați primăriile din raza de care aparțin sau Consiliului Județean să întrețină aceste drumuri care sunt date uitării.

Din punctul meu de vedere dacă acest tronson de drum ar fi în administrarea Primăriilor, această problemă ar fii rezolvată în mai puțin de 30 de zile.

Având în vedere toate aceste aspecte si faptul că mai sunt doar 2 luni până intram in sezonul de iarna, vă rog respectuos să găsiți o soluție reală și urgentă pentru a remedia această problemă.
Cel puțin dacă nu se poate remedia si repara anul acesta, insist și solicit să fie amplasate semafoare (dispozitive de semnalizare optică), pentru dirijarea circulației în condiții optime de siguranță.

Conducerea pe drumurile publice reprezintă una dintre cele mai mari responsabilităţi, iar o decizie greşită poate provoca tragedii inimaginabile.

În astfel de situaţii, inclusiv şoferi nevinovaţi, care au făcut o manevră de evitare a unui accident, pot deveni vinovaţi.
Eu personal am evitat de cel puțin 10 ori până în prezent producerea unei eventuale tragedii, acest lucru din cauza faptului ca vizibilitatea este redusă maxim, ruptura DN 74 fiind în curbă și pantă, și rampă, imaginați-vă faptul că in perioada de iarnă o să fie deosebit de greu de evitat aceste tragedii.

Cu deosbit respect și stimă, rămânem cu speranța că veți da curs acestei scrisori deschise.
Va mulțumesc anticipat!!
Cu stimă și respect!
Doru Nuta
Consilier Local
Roșia Montană”,  a fost scrisoarea integrală a consilierului local din Roșia Montană.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Un bărbat din Oradea, condamnat penal și obligat să-i plătească despăgubiri soției pe care a spionat-o

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Un bărbat din Oradea, condamnat penal și obligat să-i plătească despăgubiri soției pe care a spionat-o

Hotărârea a fost pronunţată de Judecătoria Oradea şi menţinută de Curtea de Apel Oradea într-un proces declanşat anul trecut de Parchetul de pe lângă Judecătoria locală ca urmare a unei reclamaţii făcute în toamna anului 2018 de soţia „interceptată” cu care bărbatul era în divorţ şi pe care acesta o bănuia că încearcă să-i „întoarcă” pe copii împotriva lui.

Ca să strângă dovezi împotriva femeii, orădeanul a cumpărat două microfoane, pe care le-a plasat în dormitorul şi sufrageria locuinţe, înregistrând discuţiile pe care femeia le purta cu copiii, mama şi prietenele ei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atât că, la un moment dat, în timp ce făcea curăţenie, femeia a găsit dispozitivele şi, dându-şi seama ce sunt, pe 31 octombrie 2018 le-a predat la Poliţia municipiului Oradea, unde l-a reclamat pe soţ pentru violarea vieţii private.

Însă bărbatul nu s-a oprit, iar în primăvara lui 2019, în timpul procesului de divorţ, în ciuda faptului că era, deja, anchetat pentru „spionarea” nevestei, el a depus la dosar un CD cu înregistrări, semn că a continuat să o supravegheze. Urmarea? Femeia s-a dus din nou la Poliţie şi şi-a completat plângerea împotriva lui, acuzându-l de o nouă violare a intimităţii ei.

Potrivit legii, violarea vieţii private constă în atingerea adusă vieții private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuință sau încăpere ori dependință ținând de aceasta sau a unei convorbiri private. Fapta constituie infracţiune și se pedepsește cu închisoare de la o luna la 6 luni sau cu amendă.

Stomatologul a şi fost trimis în judecată pe 1 noiembrie 2021 şi atât Judecătoria Oradea, pe 15 iunie 2022, cât şi Curtea de Apel Oradea, pe 28 noiembrie 2022, au decis că faptele sale nu au nicio justificare legală. „Exercitarea drepturilor părintești nu este de natură a justifica violarea dreptului la viață privată a celuilalt părinte” au arătat magistraţii în soluţiile pronunţate, explicând că legea permite înregistrările de voce şi imagini doar dacă privesc propriile convorbiri sau comunicări cu alţii.

Orădeanul a primit o pedeapsă de 1 an şi 2 luni de închisoare, a cărei aplicare a fost, însă, amânată, pe un termen de supraveghere de 2 ani. Judecătorii au considerat că victima bărbatului este îndreptăţită să primească şi despăgubiri pentru trauma pe care a suferit-o.

Aşa că au dispus stomatologul să plătească femeii daune morale de 10.000 lei, plus plata tuturor cheltuielilor de judecată, atât ale soţiei, de care între timp a divorţat, cât şi ale statului.

„Îndeplinirea obligaţiilor părinteşti de către inculpat nu înlătură caracterul ilicit al acţiunilor acestuia şi nu pot constitui o cauză justificativă în cazul de faţă. Acţiunile inculpatului nu au fost comise în legătură cu exercitarea drepturilor şi obligaţiilor părinteşti şi nu pot justifica violarea vieţii private a persoanei vătămate”, au decretat judecătorii.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Inflația și criza datoriilor au ajuns cele mai mari amenințări la adresa afacerilor

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Inflația și criza datoriilor au ajuns cele mai mari amenințări la adresa afacerilor

Impactul inflaţiei rapide, al crizei datoriilor şi al crizei costului vieţii sunt cele mai mari ameninţări la adresa derulării afacerilor în următorii doi ani în ţările G20, arată un sondaj publicat de World Economic Forum.

Pe acest fond, experţii de pe piaţa asigurărilor susţin că tranziţia către ,,net-zero” emisii de CO2 ,,a scăzut prea mult de pe agendele multor lideri de afaceri”, informează Agerpres.

Elit - Gustul Desăvârșit

,,După un salt de două miliarde de tone în 2021, creşterea emisiilor globale de CO2 în acest an este mult mai mică – aproape de 300 de milioane de tone. Acest lucru se datorează creşterii utilizării energiei din surse regenerabile şi a vehiculelor electrice. În pofida acestor evoluţii pozitive, încă nu suntem pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivul de 1,5 grade Celsius.”, a declarat Peter Giger, Group Chief Risk Officer la Zurich Insurance Group.

Conform acestuia, tranziţia către net-zero a scăzut prea mult de pe agendele multor lideri de afaceri.

,,Cu toate acestea, efectele schimbărilor climatice sunt atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung. Chiar şi în actualul mediu geopolitic şi provocator din punct de vedere economic, trebuie să ne concentrăm pe construirea unui sistem energetic mai curat, mai accesibil şi mai sigur, dacă sperăm să menţinem un viitor net-zero la îndemână.”, mai arată sursa citată.

Potrivit rezultatelor sondajului, inflaţia rapidă şi/sau susţinută reprezintă principalul risc în ţările G20 chestionate în acest an, cu peste o treime (37%), urmată de criza datoriilor şi de criza costului vieţii (21%). Alte riscuri identificate sunt: confruntarea geo-economică, potenţialul de prăbuşire a statului, lipsa serviciilor digitale pe scară largă şi inegalitatea digitală.

,,Constatările din acest an sunt în contrast puternic cu cele de anul trecut, în special în domeniile cheie, cum ar fi riscul tehnologic şi de mediu. În pofida presiunilor tot mai mari asupra mediului şi a reglementărilor din acest domeniu care s-au intensificat în ultimele 12 luni – şi dacă luăm în considerare ajustările listei riscurilor chestionate în acest an, ca răspuns la evoluţia tendinţelor economice, geopolitice şi de mediu – problemele de mediu au fost în mod semnificativ mai puţin prezente în top 5 riscuri pentru ţările G20. În plus, în pofida ameninţării tot mai mari a atacurilor cibernetice asupra infrastructurii critice, acest lucru şi alte riscuri tehnologice s-au clasat printre primele cinci riscuri cel mai puţin frecvent citate în acest an”, se arată în cercetarea de specialitate.

Realizatorii sondajului precizează că, în general, constatările evidenţiază variaţii regionale semnificative între economiile avansate şi pieţele emergente.

Astfel, în timp ce riscurile economice asociate cu inflaţia rapidă şi/sau susţinută au fost identificate ca fiind principalul risc de către respondenţii din Europa, America Latină şi Zona Caraibelor, Asia de Est şi Pacific, preocupările societale asociate cu criza costului vieţii au dominat în Orientul Mijlociu, Africa şi Africa Sub-Sahariană.

În Asia Centrală şi Asia de Sud, conflictele interstatale şi, respectiv, crizele datoriilor au depăşit preocupările.

Sondajul Executive Opinion Survey a fost realizat, în perioada aprilie – august 2022, de Centrul pentru Noua Economie şi Societate al Forumului Economic Mondial şi a reunit opiniile a peste 12.000 de lideri de afaceri din 122 de ţări.

Marsh este o companie Marsh McLennan (NYSE: MMC), lider global în brokeraj de asigurări şi consultanţă de risc, cu peste 45.000 de angajaţi.

sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Cadouri de Moș Nicolae pentru copii. Idei de surprize pentru cei mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Idei de cadouri pentru copii de Mos Nicolae. Cadourile de Moș Nicolae sunt foarte importante pentru copii, iar perioada sărbătorilor este așteptată cu entuziasm de toată lumea.

mos-nicolae-cadouri-gheteDaca n-ați reușit încă sa aflați ce si-ar dori copilul vostru, îl puteți convinge sa scrieți împreuna o scrisoare lui Moș Nicolae.

In cazul in care cel mic nu-si dorește un cadou anume, puteți sa ii cumpărați cadouri educative si utile.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru băieți puteți alege jocuri magnetice de construcție sau jocuri pe calculator, vor fi foarte incantați si mulțumiți. Citeşte şi:  Mesaje de Mos Nicolae

De asemenea, jucăriile cu telecomanda, mașinuțele de diverse dimensiuni, elicopterele, utilajele de construcții sau diferitele jucărioare amuzante le va capta atenția si pentru moment vor avea o mare preocupare.

In situația in care copilul vostru dorește sa-si facă o colecție cu personajele din desenele animate pe care le urmărește in fiecare zi, adăugați pe lista de cadouri si câteva jucării din plus sau din cauciuc. Citește și: Mesaje de Sfântul Nicolae

Pentru fetite puteți alege nelipsitele păpuși Barbie sau maimuțoaiele de plus, care le vor încânta de fiecare data. In acest an, pentru fetite in mare voga sunt hăinuțele sau păpușile Hannah Montana.

Citește și: Nume derivate din Nicolae care se sărbătoresc de Sf. Nicolae sau Mos Nicolae

De asemenea, puteți opta pentru un joc magnetic (de exemplu: Nu te supară, frate! ; Sus-Jos; Piticot; Monopoly; etc.)

Aflați din timp care sunt dorințele celui mic si cadourile cele mai potrivite, astfel ii puteți face o surpriza de neuitat.
Si nu uitați: Trebuie sa alegeți jucăriile in funcție de activitățile pe care cel mic le practica zi de zi!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea