Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

DEZASTRUL lăsat de inundațiile de anul trecut pe DN74 încă nu a fost remediat. Scrisoarea deschisă către CNAIR și Sorin Grindeanu a unui consilier local: „Eu personal am evitat de cel puțin 10 ori până în prezent producerea unei eventuale tragedii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

DEZASTRUL lăsat de inundațiile de anul trecut pe DN74 încă nu a fost remediat. Scrisoarea deschisă către CNAIR și Sorin Grindeanu a unui consilier local: „Eu personal am evitat de cel puțin 10 ori până în prezent producerea unei eventuale tragedii”

Un consilier local din Roșia Montană, județul Alba, a adresat o scrisoare deschisă lui Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, precum și a directorului general CNAIR.

Prin aceasta, el dorește să atragă atenția asupra stării dezolante în care infrastructura din Țara Moților a ajuns, din cauza lipsei de interes a autorităților.

„În atenția domnului SORIN MIHAI GRINDEANU Viceprim-ministru, Ministrul Transporturilor și Infrastructuri și a domnului Director General C.N.A.I.R. S.A Pistol Cristian Ovidiu Catalin

Domnul Viceprim-ministru, Ministrul Transporturilor și Infrastructuri SORIN MIHAI GRINDEANU, Domnule Director General C.N.A.I.R. S.A Pistol Cristian Ovidiu Catalin, subsemnatul Doru Nuță in calitate de Consilier Local al comunei Roșia Montană, vin în fața dumnevoastră cu această scrisoare deschisă pentru a rezolva această problemă urgentă cu care se confruntă toți cetățenii Munților Apuseni.

La mai bine de un an si 5 luni de la inundațiile din Apuseni, CNAIR, în a cărei administrare se află DN 74, este neputincioasă să repare infrastructura rutieră și care pune în pericol viața conducătorilor auto in fiecare zi.
Județul Alba a fost lovit de două viituri puternice care au afectat mai multe comune și orașe din munții Apuseni, drumuri de acces și sute de locuințe.

În acest moment, drumul de legătură dintre orașele Abrud și Câmpeni, se află încă într-un stadiu care îl face impracticabil, punând în pericol viețile conducătorilor auto.

Dacă tot nu doriți, nu aveți posibilitatea sau nu aveți timpul necesar la dispoziție, renunțați la acest tronson de drum pentru a-l administra și lăsați primăriile din raza de care aparțin sau Consiliului Județean să întrețină aceste drumuri care sunt date uitării.

Din punctul meu de vedere dacă acest tronson de drum ar fi în administrarea Primăriilor, această problemă ar fii rezolvată în mai puțin de 30 de zile.

Având în vedere toate aceste aspecte si faptul că mai sunt doar 2 luni până intram in sezonul de iarna, vă rog respectuos să găsiți o soluție reală și urgentă pentru a remedia această problemă.
Cel puțin dacă nu se poate remedia si repara anul acesta, insist și solicit să fie amplasate semafoare (dispozitive de semnalizare optică), pentru dirijarea circulației în condiții optime de siguranță.

Conducerea pe drumurile publice reprezintă una dintre cele mai mari responsabilităţi, iar o decizie greşită poate provoca tragedii inimaginabile.

În astfel de situaţii, inclusiv şoferi nevinovaţi, care au făcut o manevră de evitare a unui accident, pot deveni vinovaţi.
Eu personal am evitat de cel puțin 10 ori până în prezent producerea unei eventuale tragedii, acest lucru din cauza faptului ca vizibilitatea este redusă maxim, ruptura DN 74 fiind în curbă și pantă, și rampă, imaginați-vă faptul că in perioada de iarnă o să fie deosebit de greu de evitat aceste tragedii.

Cu deosbit respect și stimă, rămânem cu speranța că veți da curs acestei scrisori deschise.
Va mulțumesc anticipat!!
Cu stimă și respect!
Doru Nuta
Consilier Local
Roșia Montană”,  a fost scrisoarea integrală a consilierului local din Roșia Montană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea