Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Deţinătorii de grădini situate pe malurile râului Cugir nu pot rămâne indiferenţi faţă de ecologizarea zonei

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Grădinile  ocupate de numeroşi  cugireni de-a lungul râului Cugir (majoritatea locatari ai blocurilor din oraş), constituie nu doar o sursă materială  pentru familiile acestora ci şi un loc atractiv de agrement, mai ales pentru perioada de vară. Nimic de comentat din acest punct de vedere, dacă ţinem seama  că deţinătorii acestor locuri plătesc pentru suprafaţa ocupată atât la primărie cât şi la Composesoratul Grăniceresc cu care micii fermieri au încheiate contracte de închiriere. Unii dintre gospodari şi-au făcut frumoase şi destul de utile construcţii unde cresc păsări şi animale iar tot în incintele închise cu garduri de sârmă sau scânduri cultivă zarzavaturi care să-i scutească de la cumpărăturile din piaţă.  Şi cum râul este destul de aproape, există şi privilegiul să-ţi uzi grădina gratis de câte ori ai nevoie.
Din păcate un râu tot mai poluat, sufocat atât de gunoaiele aruncate iresponsabil de localnici în apă, dar şi de vegetaţia care se dezvoltă în albia acestuia pe zi ce trece. Primăria locală a făcut se pare destule sesizări la Agenţia de Mediu, respectiv la Apele Române să ia atitudine faţă de situaţia Râului Cugir, dar, din păcate nu s-a luat nicio măsură până acum.  Mulţi dintre localnici ne-au  făcut propuneri prin care să sesizăm autorităţile şi mai ales Apele Române că ar putea să intervină pentru ca râul să-şi schimbe înfăţişarea. Ei susţin că  Apele Române, în special, pe al  cărui domeniu  sunt amplasate multe grădini şi pentru care nu se plăteşte nicio chirie, ar putea obliga deţinătorii să-şi facă ordine pe porţiunea de râu în dreptul căreia se află spaţiul ocupat.  La fel de valabil ar fi demersul şi pentru administraţia locală pe al cărui domeniu privat se află gospodăriile.
Sunt propuneri venite de la toţi aceia care văd în tot ce se întâmplă cu acest  binecuvântat dar de la Dumnezeu, pe care mulţi ar dori să-l aibă, drept  o atitudine  de noncivilizaţie şi  lipsă de respect civic.
Nu putem încheia fără a evidenţia felul în care unii localnici cu gospodării individuale, situate pe malul drept al râului şi-au curăţat zona de râu din apropierea caselor şi grădinilor în mod exemplar, lucru ce dovedeşte că se poate şi altfel.

Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea